שתף קטע נבחר
 

אלוף בוויטמין C: כמה קיווי מומלץ לאכול ביום?

הוא עשיר בוויטמין C, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וחומצה פולית, ואם זה לא מספיק - מיוחסות לקיווי תכונות נוספות העוזרות למנוע סרטן. על הרכיבים הבריאים ביותר בפרי שהגיע אלינו מסין

הקיווי הוא צמח מטפס שמקורו סין. הוא עשיר בוויטמין C (בכמות כפולה מזו המצויה בתפוז), ודי בפרי אחד ביום כדי לספק לגוף את צריכת הוויטמין המומלצת.

 

הוסיפו עוד פירות לצלחת:

 

השילוב המיוחד שלו בין כמות נתרן נמוכה לכמות אשלגן גבוהה, נוסף על המגנזיום המצוי בו, מיטיב עם מערכת הלב וכלי הדם.

 

כמו כן, הוא עשיר מאוד בפוליפנולים (נוגדי חמצון), בסיבים תזונתיים ובחומצה פולית, ומיוחסות לו גם תכונות הגנה מפני סרטן. כך למשל, במחקר שנערך בניו זילנד נמצא כי אכילת שניים-שלושה קיווי ביום בשילוב פעילות גופנית הביאה לפעילות מוגברת של התאים לתיקון נזקי DNA.

 

לסובלים מבעיות בכיס המרה או הכליות לא מומלץ לאכול קיווי, בגלל החומצה האוקסלית המצויה בו.

 


ערכים תזונתיים ל-100 גרם קיווי (1.5 יחידות)

ערכים תזונתיים ל-100 גרם קיווי (1.5 יחידות)
קלוריות 61
סיבים תזונתיים 3 גרם
ויטמין C 93 מ"ג
מגנזיום 17 מ"ג
אשלגן 312 מ"ג
חומצה פולית 25 מק"ג
 

 

ייעוץ מקצועי: איילת נדיב, ראש מחלקת דיאטה ברשת סטודיו C



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קיווי מיטיב עם מערכת הלב וכלי הדם
צילום: ויזואל / פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים