עסקת טיעון: חגי פלג הודה שאורלי אינס הוטרדה
מנכ"ל המשרד לביטחון פנים לשעבר שהתפטר בעקבות תלונת ד"ר אינס על הטרדה מינית, יינזף במסגרת ההליך המשמעתי, ולא יורשה לעבוד בשירות המדינה במשך חמש שנים
עוד חלק בפרשת ד"ר אורלי אינס שהסעירה את צמרת המשטרה והמשרד לביטחון פנים הגיע לקצו. חגי פלג, מנכ"ל המשרד לביטחון פנים שהתפטר בעקבות תלונת אינס על הטרדה מינית, הגיע לעסקת טיעון עם נציבות שירות המדינה. על פי ההסדר, הוא יודה בהתנהגות שאינה הולמת ובחשש לניגוד עניינים, יספוג נזיפה חמורה וייפסל מעבודה בשירות המדינה למשך חמש שנים מיום פרישתו - אך לא יתנצל בפני אינס. פלג פרש לפני שנה.
תזכורת: הפרשה שטלטלה את המשטרה
"במספר הזדמנויות שונות התבטא והתנהג הנאשם באופן שהטריד אותה (את אינס) מינית", נכתב בהסדר שעליו חתמו עורכי דינו של פלג. ההסדר טעון אישור של בית הדין למשמעת של נציבות שירות המדינה. לרוב נוטה בית הדין לאמץ הסדרים מעין אלו.
באוקטובר 2010 נפתחה חקירה פנימית בנציבות שירות המדינה נגד פלג, בעקבות תלונתה של אינס כי הוא התנכל לה ואך הטריד אותה מינית כשעבדה כמנהלת חיצונית של הפרויקט "עיר ללא אלימות" של המשרד.
היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, החליט שלא לפתוח בחקירה פלילית נגד פלג, גם בשל התנגדותה של אינס עצמה. פלג התפטר מתפקידו עם חשיפת התלונה ועבר לעסקים פרטיים. היועץ המשפטי לממשלה החליט שלא לנקוט נגדו בהליכים פליליים, ולהסתפק בצעדים המשמעתיים.
הפרשה זכתה לתהודה תקשורתית גם משום שזמן קצר לאחר חשיפתה נודע כי אינס התלוננה גם כי ניצב אורי בר לב, שהיה מועמד להיות מפכ"ל המשטרה, תקף אותה מינית בכנס באילת. בצעד חריג בפרשיות הטרדה ותקיפה מינית, החליטה אינס לחשוף את עצמה. בר לב פרש מהמירוץ למפכ"לות, והתיק נגדו נסגר לאחר שהתנצל בפני אינס ועזב את המשטרה.