שתף קטע נבחר

 

שופט: עדיף לגרש חשודה בהתעללות, כדי לחסוך

מטפלת ממולדובה נעצרה לאחר שעל גופה של הקשישה שבה טיפלה נמצאו סימני חבלה. המשטרה ביקשה להמשיך בחקירה, אך השופט הציע לגרשה לארצה כדי לחסוך בכסף

צדק משפטי או חיסכון? בית משפט השלום בכפר סבא הציע היום (יום ד') לגרש לארצה עובדת זרה שנעצרה בחשד שתקפה קשישה שבה טיפלה, במקום לשפוט אותה בישראל. השופט הסביר כי גירושה בהקדם יחסוך כסף רב למדינה. העובדת עצמה, אזרחית מולדובה, מכחישה את המיוחס לה ושוחררה בערבות כדי להמשיך בחקירה.

 

עוד בערוץ החדשות :

 

אורליה צוטה, בת 44, הובאה לפני שלוש שנים ממולדובה על ידי בני משפחתה של קשישה בת 85 מהוד השרון שבה הייתה אמורה לטפל. בעקבות סימני אלימות שנמצאו על גופה של הקשישה, הוגשה תלונה במשטרת כפר סבא וצוטה נעצרה לחקירה. היא טענה בחקירתה כי הסימנים נגרמו מנפילות שכן מדובר בקשישה סיעודית שמרבה למעוד.

 

לעומת זאת, המשטרה ייחסה לצוטה עבירות של התעללות, תקיפת חסר ישע ואיומים. היא ביקשה מבית המשפט לשחררה למעצר בית כדי להמשיך בחקירה ולבדוק את מקור החבלות.

 

ואילו השופט דוד גדול הציע בדיון לגרש את צוטה מהארץ, "ויפה שעה אחת קודם". השופטת כתב בהחלטתו כי שמע שצוטה מוכנה לעזוב את ישראל וכי המשטרה מוכנה לכך גם כן. "הפתרון היעיל, הנכון מבחינה עניינית,

גם אם לא מבחינה משפטית, היא לשלוח את החשודה לארץ מוצאה ויפה שעה אחת קודם", כתב השופט.

 

השופט הוסיף וכתב כי מן הראוי שרשויות ההגירה "ימצאו את המקור התקציבי ובכך יחסכו מזמנם של שופטים, חוקרי משטרה, סניגורים וכל המערכת התומכת מסביב, שעולה פי כמה ממחירו של כרטיס טיסה מישראל למולדובה".

 

השופט הורה לשחרר את החשודה בערבות עצמית בתוספת ערבות של קרובת משפחה, להמשך החקירה. הוא אסר עליה ליצור קשר עם הקשישה או מי מבני משפחתה ולהיכנס להוד השרון. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העובדת טענה כי החבלות נגרמו כשהקשישה הסיעודית נפלה
צילום: Index Open
מומלצים