נאס"א לציבור בארה"ב: מי רוצה להיות אסטרונאוט?
"מדענים, מהנדסים ובעלי מקצוע אחרים שתמיד חלמו לחוות טיסה לחלל, זו הזדמנות מעולה להצטרף לגיס האסטרונאוטים", אמרה ג'נט קבאנדי, מנהלת מבצעי צוות הטיסה במרכז החלל ביוסטון.
עוד ידיעות מהעולם:
- "תקדים דמיאניוק": תיקי הנאצים נפתחים מחדש
כפי שנאמר, לא רק מדעני טילים יכולים להתקבל. הדרישות הן: תואר ראשון בהנדסה, מקצוע מדעי או מתמטיקה ושלוש שנות ניסיון רלוונטי. בדרך כלל, פניות מוצלחות כוללות הכשרה משמעותית בהנדסה או במדעים וניסיון משמעותי בטיסה במטוסי סילון "בעלי ביצועים גבוהים", נמסר מנאס"א.
עם זאת, עדיין אסור להתלהב יתר על המידה. מנהל המחלקה לאימון אסטרונאוטים מועמדים, דוויין רוס, אמר אמש (יום ג') לרשת "פוקס" כי יש מקום בצוותים לשמונה עד 12 אסטרונאוטים חדשים. "המספר הוא מהדברים שמחליטים רק בסוף ההליך. המספר יהיה נמוך, בפעם האחרונה בחרנו תשעה".
בניגוד לתפישה המקובלת, רוב אנשי-החלל לא יוכשרו בהכרח להיות טייסים, על אף שכמה מהם בהחלט יזכו לאימונים בתחום, אלא דווקא יוסמכו למלא משימות ארוכות על תחנת החלל הבינלאומית. "המחזור הבא יתמוך במשימות בתחנה ויגיע אליה במערכות שנמצאות עתה בפיתוח", אמרה קבאנדי.
מעבר להכשרה הברורה מאליה בפעילות בחלל, ברובוטיקה, בטיסה, בתוכנית ההכשרה כלול גם לימוד השפה הרוסית. רוס מסביר: "אנגלית היא השפה המוסכמת בחלל, אבל בשל שיתוף הפעולה ההדוק עם הסוכנות החלל הרוסית, עוזר מאוד לאנשי-החלל האמריקנים לדבר רוסית".
הסיבה לפנייה הנוכחית לציבור הוא דו"ח מטעם "המועצה הלאומית למחקר" בארצות הברית שטענה כי יש לקיים גיס אסטרונאוטים חזק, על אף שמערך הטיסות המאויש של נאס"א הושבת באופן זמני, בשל העובדה כי רבים מהאסטרונאוטים הפעילים צפויים לפרוש השנה.