ביידן למנהיגים יהודים: מוכן להיפגש בעניין פולארד
סגנו של אובמה נפגש עם מנהיגים יהודים ואמר כי "אין אלטרנטיבה למחוייבות של אמריקה לישראל". בתום הפגישה, הוא הסכים להיפגש עם כמה מהם כדי לדון עמו בשחרור פולארד
הפעם סגן נשיא ארצות-הברית לא הזכיר את ג'ונתן פולארד , אבל הסכים לדון בענייניו: ג'ו ביידן, נפגש גם הערב (יום ד') עם מנהיגים יהודים בביתו בוושינגטון, לרגל ראש השנה ואמר להם כי "אין אלטרנטיבה למחוייבות של אמריקה לישראל". ביידן הוסיף כי "ישראל היא הידידה הקרובה ביותר, היקרה ביותר ובעלת הבסיס המוסרי הקרוב ביותר".
ביידן אירח את המנהיגים היהודים, כמדי שנה. לאורחיו הוא אמר: "אני מאוד מודאג מהניסיון לדה לגיטימציה של ישראל".
בין האורחים היו יריבים פוליטים מרים, אבל בחצר הבית של ביידן הם חייכו והצטלמו: אריק קנטור, מנהיג הרוב הרפובליקני בבית הנבחרים, ודבי ווסרמן שולץ יו"ר המפלגה הדמוקטית וחברת בית הנבחרים מפלורידה. ביידן נחשב לבכיר הממשל בעל הקשרים הטובים ביותר עם יהודי ארה"ב וישראל, שכיהן עשרות שנים כסנאטור כבכיר בוועדת החוץ של הסנאט.
בתום הפגישה ניגשו אליו כמה מהמנהיגים היהודיים וביקשו ממנו להיפגש כדי לקדם את נושא שחרורו של ג'ונתן פולארד. ביידן הסכים לקבוע פגישה לדון בנושא. ראש הליגה למניעת השמצה, אברהם פוקסמן, מהפעילים במאמץ לשחרור פולארד, הציג בפני לשכת סגן הנשיא רשימה ארוכה של אישים פוליטים בכירים, רפובליקנים ודמוקרטים, וכן אנשי הקהיליה הביטחונית והמודיעינית האמריקנית, התומכים במתן חנינה לפולארד.
פוקסמן סיפר ל-ynet כי "אחדים מאתנו ניגשו לסגן הנשיא ואמרנו לו שזהו נושא שהוא מקור דאגה. אתה ידיד ואנחנו צריכים לדבר על זה. הוא הסכים לפגישה פרטית שתתקיים וזה מה שהיה חשוב לנו. יש קונצנזוס בקהילה היהודית מקיר לקיר שהגיע הזמן לחנינה". "ביידן הקשיב. הוא ידיד", אמר פוקסמן.
בשבוע שעבר נפגש ביידן עם 15 רבנים בפלורידה. הוא הפתיע אותם כשאמר שהנשיא אובמה שקל לשחרר את ג'ונתן פולארד ואילו הוא ביידן אמר לנשיא שאסור לחון את המרגל הישראלי. "הנשיא אובמה שקל את החנינה, אבל אמרתי לו 'על גופתי
המתה נשחרר אותו לפני זמנו'. אם הדבר היה תלוי בי, הוא היה נשאר בכלא עד סוף חייו", השיב ביידן לאחד המשתתפים שתהה מדוע פולארד עדיין בכלא למרות שהורשע לפני 25 שנה.
המפגש עם הרבנים היה חלק ממאמץ של ביידן, סנטור דמוקרטי ותיק לשעבר, לשקם את מערכת יחסי הבית הלבן עם הקהילה היהודית, שנסדקה בשל יחסיו הצוננים של אובמה עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו. היהודים נחשבים לתומכים מסורתיים של המועמדים הדמוקרטים, ולנוכח מצבו של אובמה בסקרים - חיוני להבטיח את תמיכתם.