כפרה על המחשב שלכם
יום כיפור הוא זמן טוב לעשות חשבון נפש. למשל, על זה שהפקרתם את המחשב שלכם. קחו לעצמכם את יום כיפור ונקו אותו, כדי שיחדש ימיו כקדם
יום כיפור הוא זמן מצויין לעשות קצת סדר וניקיון במחשב ובסמארטפון. אם גם אתם משתעממים, ראיתם כבר את כל הסרטים ועברתם על עיתוני סוף השבוע, תפנקו את המכשירים שמשרתם אתכם יום יום בנאמנות.
תעצמו עיניים ותיזכרו איך היה המחשב שלכם כשהבאתם אותו מהחנות: זריז, מגיב במהירות, לא מתעכב יותר מדי בפתיחת תיקיות או משחקים - בקיצור, מטוס. לאחר התקנת מערכת ההפעלה, אופיס ועוד, לאט לאט המחשב מתחיל לאבד את הרוח הצעירה והנמרצת כל כך שאיפיינה אותו בתחילת דרכו. אפשר לחזור לימים הזוהרים האלו.
עוד מדריכים ב-ynet מחשבים:
מסירים תוכנות
לאורך הזמן, התקנתם על המחשב תוכנות ושכחתם שהם נמצאות אי שם בדיסק הקשיח. תזכרו, כל תוכנה, קטנה כגדולה, תופסת מקום ומאיטה את המחשב שלכם. אתם תופתעו כמה דברים מותקנים אצלכם במחשב ובכלל לא שמתם לב:
1. כנסו ללוח הבקרה ומשם להוספה והסרה של תוכניות
2. תנו למחשב לטעון את כל התוכנות (זה יכול לקחת זמן)
3. עברו על הרשימה לאט ותסירו את התוכנה על ידי לחיצה כפולה
4. אם אתם לא בטוחים לגבי תוכנה מסויימת, אל תגעו בה.
יש גם תוכנות מסויימות שלא יהיו ברשימה הזו. במקרה הזה, גשו להתחל - תוכניות ותעברו על כל התוכנות שלכם שם. לחיצה עליהן תפתח תפריט פנימי, עם אפשרות של הסרה (Uninstall)
חותכים בזמן עליית המחשב
גם בלי רשותכם, תוכנות רבות "שותלות" קבצים במערכת ההפעלה שגורמות להן לעלות עם עליית המחשב, דבר שגורם לאיטיות מרגיזה ויותר מכך, גוזל משאבים וזיכרון. כדי לטפל בבעיה הזו, אתם צריכים לבצע את הפעולות הבאות:
1. לחצו על התחל וכתבו בשורת החיפוש (או Run ב-XP) את המילה: msconfig
2. בחלון שתקבלו, עברו ללשונית הפעלה (Startup). זה המקום בו מנוהלים כל הקבצים שעולים עם המחשב.
3. חשוב שתדעו מה אתם עושים. אם אתם לא בטוחים או חוששים - תנו למישהו שכן מבין לעשות את העבודה.
4. שימו לב שיש הרבה תוכנות וקבצים שחייבים לעלות עם המחשב. אל תסירו אותם בשום אופן, אתם יכולים לגרום נזק למערכת ההפעלה.
5. עדיף שלא תסירו את האנטי וירוס שלכם או כל תוכנה חשובה שצריכה לרוץ בשקט ומאחורי הקלעים.
ניקוי ואיחוי הדיסק הקשיח
אחרי שהסרנו את כל התוכנות הלא רצויות, הגיע הזמן לטפל גם בדיסק הקשיח. כמות הקבצים המיותרים שהמחשב אוגר בזמן גלישה ברשת או לאחר התקנה והסרה של תוכנות, הוא עצום. ננסה לנקות כמה שיותר את הדיסק שלכם מכל אותם קבצים:
ניקוי הדיסק הקשיח
לחצו על "התחל", "כל התוכניות", "עזרים" ואז "כלי מערכת"
1. תנו קליק על "ניקוי הדיסק". אם ברשותכם יותר מכונן אחד, בחרו איזה תרצו לנקות.
2. המחשב יסרוק את כמות השטח שתוכלו לפנות על ידי הסרה של קבצים לא חשובים ויציג אותם בצורה מסודרת.
3. אפשר להסיר ללא דאגה את כל קבצי הגלישה הזמניים שלכם, לרוקן את סל המחזור ועוד.
איחוי
פעולת האיחוי מסדרת ומארגנת את הקבצים בדיסק הקשיח, בצורה כזו שלמחשב יהיה יותר קל ומהיר לגשת אליהם. בכל פעולה שמבצע המחשב, נכתבים דברים על הדיסק הקשיח. לדוגמה: התקנתם תוכנה והסרתם אותה - המקום שהיא תפסה בדיסק לא מתפנה במלואו ובנוסף נותר גם סוג של "חור" בשרשור הפנימי של הדיסק.
תחשבו על הדיסק כמו ארון בגדים. בשיגרה, אתם מכניסים ומוציאים בגדים ואין לכם זמן להניח כל בגד במקום המיועד לו. התוצאה לאורך זמן שלא תמצאו כלום. אם תסדרו את הארון בצורה חכמה ויעילה, כל בגד יהיה לכם מול העיניים ונגיש. מומלץ מאוד לבצע את הפעולה אחת לכמה חודשים, בהתאם לשימוש שלכם במחשב, ואין בכך סיכון גדול מדי. בכל מקרה, אנחנו תמיד ממליצים לבצע גיבוי כל זמן מסויים או לפני פעולות קריטיות במחשב.
כדי להגיע לכלי האיחוי מבצעים את הפעולות הבאות:
1. לחצו על התחל, כל התוכניות, עזרים ואז כלי מערכת. הקליקו על מאחה הדיסק
2. בחלון שייפתח תמצאו את המחיצות שלכם, גודלם, וכמה אחוזים מהם אינו מנוצל.
3. בצעו איבחון מוקדם (Analyze) ובדקו אם אתם זקוקים לבצע איחוי.
4. במידה וכן, לחצו על איחוי ותנו למחשב לטפל בדיסק הקשיח שיהיה מסודר ומהיר יותר
ומה עוד?
ניקוי וסידור המחשב אפשר ומומלץ גם לעשות בשיגרה, לא רק כשמשעמם לכם או שהמחשב מראה סימני מצוקה ולפעמים כבר מאוחר מדי להציל אותו. תדאגו להשתמש באנטי וירוס טוב ומעודכן, ובנוסף גם בתוכנה לזיהוי ומחיקת רוגלות (Spyware).
אם כל זה לא עוזר והמחשב שלכם ממשיך לזחול, אולי הגיע הזמן לפרמט את המחשב (אחרי גיבוי כמובן) או לבדוק את מצב הדיסק הקשיח שלכם. גם זה לא עושה את העבודה? תתחילו להתעניין ברכישת מחשב חדש.