שתף קטע נבחר

 

משבר המתמחים: 'לא ניתן שהמו"מ יימשך זמן רב'

המתמחים הסכימו להשהות את מכתבי הפיטורים עד ליום שני בחצות וכבר בבוקר ישתתפו בעוד פגישת משא-ומתן. עם זאת הם מקציבים זמן: "יש לראש הממשלה מספיק ימים לפתור את המשבר ולקבל החלטה. אם נראה שאין פתרון אמיתי - כולנו נעזוב"

המתמחים ונציגי האוצר והבריאות לא מבזבזים זמן וכבר הבוקר (יום ו'), כמה שעות לפני כניסת הצום, הם יחלו את פגישות המשא-ומתן. בתום דיון דרמטי בבית הדין הארצי לעבודה הודיעו המתמחים כי הם מוכנים לדחות את מועד כניסת תוקף מכתבי ההתפטרות שלהם ללילה שבין שני לשלישי בחצות, בתנאי שיתנהל איתם משא-ומתן.

 

מאבק המתמחים - כותרות אחרונות ב-ynet

 

המתמחים, שהשתתפו בדיון בבית הדין הארצי לעבודה, אמרו כי ינסו לשכנע את חבריהם שלא לעזוב את מקומות העבודה, וליישר קו עם נציגי המתמחים שהיו בדיון. הם גם ביקשו שמתמחה שבכל זאת ירצה לסיים את תפקידו, יוכל לעשות זאת, למרות המשא-ומתן שנמשך.

 

התגובות להחלטת בית הדין לעבודה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ד"ר אריאל פרקש, מתמחה בבית החולים בילינסון שנכח בדיון, אמר כי זו תהיה ההארכה האחרונה: "ההישג הכי גדול הוא שראש הממשלה, שמכהן גם כשר הבריאות, הונחה על ידי בית המשפט להיות מעורב בסכסוך, כך שאי אפשר לשחק ולמסמס אותנו. תוך כדי זה, הובהר בפירוש שאין בדחייה שלנו אקט קולקטיבי ושאנחנו לא יכולים להיות ערבים לזה שכולם לא יתפטרו".

 

הוא גם אמר כי המפתח לפתרון נמצא אצל בנימין נתניהו: "יש לראש הממשלה מספיק ימים לפתור את המשבר ולקבל החלטה, ואם אנחנו נראה שאין פתרון אמיתי - כולנו נעזוב. יש מספיק זמן כדי להבין אם ראש הממשלה רוצה לפתור את הבעיה או רוצה לשחק איתנו משחקים, ואנחנו לא ניתן שזה ייגרר יותר מדי זמן".

 

מתמחים ליד אולם המשפט (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מתמחים ליד אולם המשפט(צילום: גיל יוחנן)

 

ד"ר נדב חיים, מתמחה בבית החולים שיבא ומנציגי המתמחים במשא-ומתן, אמר כי הוא וחבריו מרוצים מכך שניתנו עוד כמה ימים למשא-ומתן. "ביום שני נדע מה השיגה דחיית ההתפטרות. אנחנו נפעל לשכנע את החברים שלנו, אנחנו מחוייבים לכך. אני חושב שנצליח בזה. רופאים הם אנשים מידתיים וחשוב לנו שהמשבר הזה יסתיים בצורה הטובה ביותר שאפשר, ואם אפשר לספק רפואה טובה יותר למדינת ישראל. מבחינתנו ההידברות תבוצע לפי מה שהושג במגעים מול ראש הממשלה".

 

יושב ראש ההסתדרות הרפואית, ד"ר לאוניד אידלמן, אמר לאחר הדיון: "היום התחיל עם חשש גדול שיהיו צווי מניעה. מערכת הבריאות לא צריכה צווי מניעה לרופאים. אנחנו מסיימים את היום ללא צווי מניעה ואני שמח שאנחנו ממשיכים עם ההידברות. אני משוכנע שבאמצעותה נוכל למנוע משבר במערכת הבריאות".

 

הדיון בבית המשפט (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הדיון בבית המשפט(צילום: גיל יוחנן)

 

גם מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו, אמר כי הוא מקווה שיושג פתרון בהידברות: "לכל הצדדים יש את הנכונות האמיתית להגיע להידברות ולמצוא פיתרון. המתמחים ביקשו לומר שהם יעשו הכל כדי להעביר מסר לשטח, בכדי שאלו לא יממשו את מכתבי ההתפטרות שלהם, דבר שאנחנו מברכים על כך. אני פונה לכל הרופאים לתת הזדמנות אמיתית להידברות ולא לממש את מכתבי ההתפטרות".

 

באוצר אמרו כי ראש הממשלה מעורב בפרטי המשא-ומתן. אילן לוין, הממונה על השכר באוצר, אמר: "אנחנו רוצים לנהל תהליך של דיאלוג, כך שכל זמן שבו ניתן לדבר הוא טוב עבורנו. העבודה מאוד מורכבת עבורנו. מעולם לא עשינו עבודה כזו, שלא קשורה להסכם עבודה קיבוצי, שתביא לשינוי כזה במערכת הבריאות. אנחנו נחפש פתרונות שלא יפגעו בהסכם הקיבוצי".

 

לוין דיבר על הנזקים שנגרמו למערכת הבריאות: "המערכת חוותה פגיעות קשות במהלך המשא ומתן. מנהלי בית החולים סיפרו לנשיאת בית הדין על פגיעה שנגרמה לחולים

 במהלך החודשים האחרונים, ואנחנו לא רוצים שהציבור ישלם שוב בצורה הזו עוד שלוש-ארבע שנים, את אותם המחירים העצומים. לא עשינו הסכם לתשע שנים סתם כדי להציק לרופאים, אלא כדי שהציבור לא יחווה בעוד מספר שנים עיצומים, השבתות ופגיעה כזו, דבר שיפגע במערכת הציבורית. אנשים יתייאשו ויעברו לפרקטיקה הפרטית אם יהיו עוד הליכים כאלו, לכן אנחנו חייבים לעשות הכל כדי שההסכם יישאר, ואני אהיה אפילו הראשון לברך על כך אם הוא יתארך בעוד מספר שנים ואהיה גם מוכן לשלם על זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתמחים בדרך לדיון
צילום: גיל יוחנן
השופטת נילי ארד
צילום: גיל יוחנן
ד"ר לאוניד אידלמן
צילום: גיל יוחנן
מומלצים