שתף קטע נבחר

 

סיכום עם ישראל ביתנו, טרכטנברג צפוי לעבור

אחרי המפלה של ראש הממשלה בסיבוב הראשון, ליברמן סיכם עם האוצר על התוספות. אלי ישי: ש"ס תתנגד, ההמלצות יעברו - אבל חכו לכנסת. נתניהו ניסה ללחוץ, אך ישי התעקש

דו"ח ועדת טרכטנברג מגיע לסיבוב שני, והפעם צפוי לעבור: לאחר שבשבוע שעבר הפכה ההבטחה הגדולה לשינוי חברתי למפלה פוליטית עבור ראש הממשלה, בנימין נתניהו, חוזרות הבוקר (יום א') ההמלצות לשולחן הממשלה. אמש, בגלל חשש מכישלון צורב ומבוכה פוליטית נוספת הודיע נתניהו כי הוא לא מתחייב שהמסקנות יועלו להצבעה בישיבת הממשלה, אך היום השיג סופית את תמיכת שרי ישראל ביתנו.

 

הושג רוב לדו"ח טרכטנברג בממשלה, נתניהו מקווה שגם בכנסת יהיה רוב. אלי ישי מתנגד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המלצות במחלוקת - כותרות נוספות ב-ynet

 

בימים האחרונים גובשו עם משרד האוצר הסעיפים התקציביים כדי להיענות לדרישות שלהם, שכללו שינוי הקריטריונים לקבלת דיור ציבורי ומתן עדיפות לאוכלוסייה עובדת במקום לפי מספר ילדים; הטבות בדיור לפנסיונרים ומענק מוגדל לחיילים משוחררים, המבוסס על הצעת החוק של ח"כ משה מטלון מישראל ביתנו. הבוקר הושגה ההסכמה הסופית.

 

נתניהו וטרכטנברג בשבוע שעבר. הפעם הדו"ח צפוי לעבור (צילום: מרק ישראל סלם) (צילום: מרק ישראל סלם)
נתניהו וטרכטנברג בשבוע שעבר. הפעם הדו"ח צפוי לעבור(צילום: מרק ישראל סלם)

 

למעשה, הושג רוב להעברת המלצות טרכטנברג, וכנראה שגם שר הרווחה משה כחלון יצביע בעד. ליברמן הסתודד במסדרון משרד ראש הממשלה עם השר יוסי פלד, שגם הוא התנגד בשבוע שעבר.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

שר הפנים, אלי ישי, העריך בכניסה לישיבת הממשלה שהדו"ח יעבור למרות התנגדות ש"ס: "כל עוד לא יהיו שינויים בדו"ח נצביע נגד. עם זאת, גם אם הדו"ח יעבור בממשלה הוא לא יעבור בחקיקה בכנסת בלי השינויים הנדרשים". ישי אמר כי ש"ס לא תתמוך אלא אם ייערכו שינויים שיטיבו עם השכבות החלשות, והוסיף כי "טביעות האצבע של האוצר נראות על הדו"ח".

 

"הממשלה מחויבת לפעול למען הורדת יוקר המחייה"

בפתח ישיבת הממשלה, לאחר שגינה את האירועים ביפו במהלך יום הכיפורים, התייחס נתניהו למסקנות טרכטנברג. "אישור הדו"ח יאפשר להביא החלטות מפורטות לממשלה, להוריד את יוקר המחייה, להקל משמעותית על ההוצאות של ההורים בחינוך ויפחית את ערך הנכסים", הסביר ראש הממשלה וציין כי אין לו ספק שהדו"ח יעבור את אישור הממשלה וגם יזכה לאישור הכנסת. "הממשלה ברשותי מחויבת לנקוט בפעולות הדרושות למען אזרחי ישראל ולמען הורדת יוקר המחייה ואין לי ספק שכך יהיה. קודם בממשלה ואחר כך בכנסת".

 

זמן קצר לאחר תחילת הישיבה, יצא ראש הממשלה במטרה לשוחח עם יו"ר ש"ס ישי. נתניהו ניסה להפעיל עליו לחצים כדי שגם מפלגתו תצביע בעד ההמלצות, אך ישי התעקש. יו"ר ש"ס הבהיר לראש הממשלה כי דרישות מפלגתו בתחום הדיור לא נענו: "עמדתנו לא השתנתה, נתנגד".

 

מנהיגי מחאת האוהלים נגד אימוץ מסקנות טרכטנברג (צילום: בן קלמר) (צילום: בן קלמר)
מנהיגי מחאת האוהלים נגד אימוץ מסקנות טרכטנברג(צילום: בן קלמר)
 

בשבוע שעבר, יום קודם לפני ישיבת הממשלה, הודיע נתניהו שהנושא לא יועלה להצבעה, ואחר כך חזר בו והודיע שההצבעה תתקיים, אז התברר לו שהשרים לא בצדו. מתוך 29 שרים, 16 התנגדו. ש"ס, ישראל ביתנו ומפלגת העצמאות של אהוד ברק התנגדו בפעם הקודמת ואליהם חברו גם שני שרים מהליכוד: סילבן שלום ופלד. מלבד הטענות על התעלמות ממצוקת השכבות החלשות, בש"ס גם לא בדיוק התלהבו מקריאתו של טרכטנברג להתנות תמיכה באברכים בהשתתפותם בנטל העבודה והצבא או השירות האזרחי.

 

בימים האחרונים הפעילו אנשיו של ראש הממשלה מכבש לחצים גם מול שר הביטחון ברק על מנת לשכנעו לתמוך במסקנות. ברק מצדו מתנגד לקיצוץ בתקציב הביטחון, שממנו ייגרעו 3 מיליארד שקלים, ולא השתכנע לפני שבוע גם בשיחה אישית עם נתניהו. דו"ח טרכטנברג גם קובע כי יינקטו פעולות להגברת השקיפות והבקרה על תקציב משרדו של ברק, וגם בעניין זה - נראה שטרם נאמרה המילה האחרונה.

 

"נאה דורש, נאה מקיים"

בעקבות זאת, לפני תחילת הישיבה קרא שר האוצר יובל שטייניץ לברק להסכים לקיצוץ בתקציב משרדו. "הוועדה החליטה על תקצוב משרד הביטחון בגובה של כמאה מיליארד שקלים על גבי 10 שנים. בארבע השנים האחרונות הם קיבלו תוספת של 12 מיליארד שקל מעבר", אמר שטייניץ, "לא נורא אם חלק קטן מתוך זה יילך לטובת רווחה וחינוך. היום אנחנו מבקשים לא לבטל את ה-12 מיליארד, אלא להעביר קצת מהכסף של התוספת שמעבר לצרכים אחרים".

 

הוא הוסיף: "גם שר הביטחון אמר שאם צריך לקצץ ממערכת הביטחון, אז המערכת תתרום תרומה משמעותית. צריך להגיד לשר הביטחון, נאה דורש, נאה מקיים". לפי שעה, לא ידוע כיצד שרי עצמאות יצביעו. חברי הסיעה מחכים לרמטכ"ל, רב-אלוף בני גנץ, שצפוי להופיע בפני הממשלה ולדבר על תקציב הביטחון ורק לאחר מכן יחליטו.

 

לפי הצעת ראש הממשלה, יאומץ דו"ח הוועדה לשינוי כלכלי-חברתי, בראשות פרופ' מנואל טרכטנברג. אם ההחלטה תאושר, יצטרכו נתניהו ושר האוצר, יובל שטייניץ, להציג לא יאוחר מ-13 בנובמבר הצעות החלטה מפורטות ליישום הדו"ח ויגישו הצעות לשינויי חקיקה הדרושים ליישום ההמלצות.

 הממשלה גם אמורה להתחייב לפרסם דו"ח ביצוע מפורט של סעיפי הדו"ח עד סוף השנה תוך ציון לוחות זמנים ויעדים הניתנים למדידה. יישום הדו"ח דורש תיקון חוק התקציב עד סוף השנה.

 

המלצות ועדת טרכטנברג שספגו ביקורת רבה, בעיקר מצד מנהיגי מחאת האוהלים, כוללות, בין השאר, אישור 196 אלף דירות, מיסוי לעשירים, ביטול העלאת המס על הדלק, חינוך חינם מגיל 3, חיוב חרדים במבחני מיצ"ב, רפורמה בענף המלט והוזלת מחירי מוצרים בפיקוח.

 

Read this article in English 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו וטרכטנברג בשבוע שעבר
צילום: מרק ישראל סלם
מומלצים