שתף קטע נבחר
 

דירקטוריון דקסיה הסכים לקבלת תוכנית חילוץ

בשבוע שעבר הודיע הבנק הצרפתי-בלגי כי יזדקק לסיוע ממשלתי. הפתרון: הנכסים הבריאים יימכרו והרעילים יקבלו סיוע

דירקטוריון הבנק הצרפתי-בלגי דקסיה קיים היום (א') פגישה בבריסל, במהלכו הסכים על פתרון למשבר החברה. בשבוע שעבר הודיע הבנק כי יזדקק לעזרה ממשלתית על מנת לעמוד בהתחייבויותיו לאג"ח של ממשלות הפריפריה בגוש האירו.

 

 

"הצורך בחילוץ דקסיה מסמל את חוסר הוודאות שמאפיין כעת את המגזר הבנקאי ביבשת", אמר ל־CNBC אריק גליג, נשיא חברת המחקר ואלקוואנט. לדבריו, "מי היה מאמין שבנק שקשור בעבותות חזקים כל כך למוסדות האיחוד האירופי יגיע למצב של פירוק?"

 

במסגרת הפיתרון המוסכם למשבר של החברה יפוצל הבנק בשיטת "בנק טוב - בנק רע": הנכסים הבריאים שלו יוצעו למכירה, והנכסים הרעילים שלו יגודרו בנפרד ויקבלו סיוע מצד ממשלות צרפת, בלגיה וייתכן שגם ממשלות אחרות בגוש האירו.

 

בפועל מדובר בפירוק של נכסי הבנק. חלק מהמשקיעים אף רואים באופן שבו תטפל אירופה בדקסיה אבן בוחן לטיפול ההמשך שהיא תעניק למערכת הבנקאית שלה לאור המשבר.

 

ראש ממשלת בלגיה, איב לטרם, הבטיח בסוף השבוע את העזרה שתעניק ארצו לדקסיה - בנק המתמחה בנכסים מוניצפאליים - באומרו כי ארצו מגיעה לדיונים עם צרפת "אחרי עבודת הכנה רבה".

 

ממשלת בלגיה נמצאת בעימות עם הרשויות המקומיות שלה על האופן הראוי להציל את הבנק: בשעה שהממשלה הפדרלית בבריסל מעדיפה הלאמה של הנכסים הבעייתיים, השלטונות המקומיים חוששים להפסיד כך את מיליארד האירו שהם הזרימו לבנק בפעם הראשונה שהוא נזקק לחילוץ, עם פרוץ המשבר הכלכלי הגלובלי ב־2008.

 

כמו כן, גם אם חילוקי הדעות במקרה זה יפתרו, על בלגיה וצרפת להסכים שתיהן על הנתח שכל אחת מהן תזרים כהון או כערבויות לרפורמה שיעבור הבנק. במסגרת רפורמה זו צפוי הבנק למכור את יחידת דניזבנק שבטורקיה לצד השתלטות על זרוע הרשויות המקומיות הצרפתיות של הבנק מצד שני בנקים צרפתיים ממשלתיים, ובתוכם שני בעל המניות הגדולים ביותר של דקסיה: הבנקים Caisse des Depots ו־Consignations.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטבעות מטבע דולר דולרים אירו יורו
צילום: shutterstock
מומלצים