יעמדו לדין באשמת שכרות, למרות ביטול האישום
בית המשפט המחוזי קבע אתמול (א') כי נהגים אשר נתפסו עם רמת אלכוהול גבוהה מהמותר, אך שוחררו מאשמה עקב שינוי רף האכיפה, יידרשו לעמוד לדין בכל זאת
שופט בית משפט המחוזי בירושלים, אמנון כהן, קבע כי כ-300 כתבי אישום יוגשו מחדש נגד נהגים, שכתב האישום נגדם בגין נהיגה בשכרות בוטל בעבר. זאת, על-מנת לקדם את המדיניות המשפטית הרצויה, ועל מנת למצות את הדין עם נהגים אלו במידה ויורשעו. פסיקתו של השופט כהן ניתנה בעקבות ערעור המדינה כנגד החלטת בית המשפט לתעבורה, שביטל כתב אישום נגד נתנאל וייצמן, בטענה כי הוגש נגדו כתב אישום בשנית, דבר שמהווה סתירה לעקרונות הצדק.
עוד ב-ynet רכב:
- פרסום ראשון: מצלמות חסינות ירי, לאכיפה בווידאו
הואשם, בוטל, ושוב יואשם
בנובמבר 2009 הוגש נגד וייצמן כתב אישום בגין נהיגה בשכרות, כאשר בבדיקת הינשוף שנערכה לו, נמצא כי בדמו 380 מ"ג אלכוהול. מספר חודשים לאחר מכן ניתן פסק דין בבית המשפט לתעבורה בירושלים, לפיו אמינות מכשיר הינשוף אינה עומדת, אולם נקבע כי יש להגדיל את שולי הביטחון, ולהעמיד את רף האכיפה על 400 מ"ג.
כחודש לאחר אותו פסק דין התקיים דיון ראשון באישום, ובית המשפט החליט למחוק את האישום, כיוון ש"רמת השכרות שנמצאה אינה מהווה עבירה על-פי החוק". כחצי שנה לאחר מכן, שינה בית המשפט המחוזי את רף האכיפה לאחר שקיבל את ערעור המדינה, וקבע כי יעמוד על 290 מ"ג אלכוהול.
בעקבות החלטה זו הוגש כתב אישום בשנית נגד וייצמן, אולם גם אותו החליט בית המשפט לתעבורה לבטל, בטענה כי הגשת כתב אישום בפעם השנייה, לאחר שכתב האישום הראשון בוטל בהחלטה שיפוטית שלא הוגש עליה ערעור, מהווה סתירה מהותית לעקרונות הצדק והגינות המשפטית.
המדינה ערערה, וזכתה
המדינה הגישה ערעור לבית המשפט המחוזי ואכן, השופט אמנון כהן קבע היום כי יש לקבל את הערעור, והחזיר את עניינו של וייצמן לבית המשפט לתעבורה. בדבריו כתב כהן כי בעת שביתת הפרקליטים, ביטל בית המשפט המחוזי מספר כתבי אישום, שלאחר השביתה הוגשו מחדש. למיטב זכרונו, כך הוסיף, מעולם לא התקבלה טענה כי לא ניתן להגיש כתבי אישום אלה מחדש.
השופט קבע במקרה של וייצמן כי "עקרונות של צדק והגינות משפטית, מחייבים דווקא הגשת כתב האישום מחדש, ואי אפלייתם של נאשמים בעבירות דומות, שהמדינה עיכבה הגשת כתבי אישום נגדם".
לבסוף קבע השופט כי 300 כתבי האישום שהוגשו כנגד נהגים בשכרות, לאחר פסק הדין של המחוזי שתיקן את רף האכיפה של הינשוף, יידונו בבית משפט לתעבורה - וזאת על-מנת למצות את הדין עם אותם נהגים.
הערה: בניגוד לכתוב במקור, הנהגים לא זוכו מאשמה, אלא נהנו מביטול כתב האישום