שתף קטע נבחר

 
צילום: אוהד צויגנברג

חולים נשלחים הביתה: "אין עם מי לדבר"

העומס בבתי החולים הולך ומצטבר. "כל יום אומרים לי לצום ועוד אין ניתוח", אמר חולה באיכילוב, ובמאיר זעמה אשה בהריון: "לא יוצאת מפה עד שיקבלו אותי"

"אני כבר לא יכולה לסבול יותר את הכאבים ואני לא יודעת מה לעשות", אמרה היום (ב') ל-ynet מזל יעקב מכפר-סבא, שנפצעה בידה והגיעה לבית החולים מאיר בעיר. יותר מ-70 מתמחים לא באו לעבודה בבית החולים, אחרי ההתפטרות והפסקת המגעים עם האוצר. "אני לא מרגישה טוב ולמרות הכאבים נאלצתי לשוב הביתה".

 

נטישת המתמחים גרמה לעומסים ועיכובים בבתי חולים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

למרות התחייבות להמתין, אחרי כניסת מכתבי ההתפטרות לתוקף, לא הופיעו מאות מתמחים לעבודה בבתי חולים שונים בארץ בעקבות הפיצוץ במשא ומתן עם המדינה. מנהלי בתי החולים, הרופאים הזוטרים וגם נציגי המדינה – כולם הזהירו מההשלכות החמורות ומקריסת מערכת הבריאות, אך בינתיים מי שחווים את המשבר על בשרם הם החולים.

 

מאבק המתמחים - כותרות נוספות ב-ynet

  

נציגי המתמחים מודיעים על מימוש מכתבי ההתפטרות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

למרות הסבל, מזל תומכת בדרישותיהם של הרופאים הצעירים. "אני מצדיקה את השביתה כי לא יכול להיות שכל הכסף במדינה הולך רק לחברי כנסת ולעובדי המדינה ובמיוחד אלה שעובדים בממשלה".

 

עוד בערוץ החדשות:

 

מבית החולים מאיר נמסר כי "מתקבלים רק מקרים דחופים". בחלק מהמקרים, מפנים במאיר חולים לבתי חולים אחרים. "הרופאים לא רוצים לקבל אותי", זעמה אשה בהריון מאזור השרון שהגיעה בגלל כאבים, "כמו שהם משביתים, אני אשבית את חדרי ההנהלה. אני לא יוצאת מפה עד שיקבלו אותי. לא יכול להיות שאני בשמירת הריון ואין מי שיטפל בי".

 

בית החולים רמב"ם. "להימנע מלהגיע לחדר המיון" (צילום: אבישג שאר ישוב) (צילום: אבישג שאר ישוב)
בית החולים רמב"ם. "להימנע מלהגיע לחדר המיון"(צילום: אבישג שאר ישוב)
 

בבית החולים איכילוב, יותר ממאה מתמחים מתפטרים לא הופיעו הבוקר. רוב הניתוחים לא בוצעו, מלבד הדחופים. אליהו דיין הגיע לבית החולים כבר לפני תשעה ימים כדי לעבור ניתוח. זה עדיין לא קרה. "כל יום שמים אותי בצום ובבוקר מודעים לי שהניתוח שוב נדחה", הוא מקונן. כל יום שהמתמחים אינם נמצאים, הוא הוסיף, המצב נעשה גרוע יותר "ואני מפחד לחשוב מה יהיה מחר".

 

עומס מתחיל להצטבר בשיבא (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
עומס מתחיל להצטבר בשיבא(צילום: עופר עמרם)

 

נעמה שריד התאשפזה אמש כדי לעבור ניתוח "ובינתיים אני סתם מחכה בבית החולים בלי לדעת מה יקרה. זה פוגע בי ובשאר החולים ואם מחר זה יהפוך לקבוע, הרבה אנשים ייפגעו", הזהירה שריד והוסיפה כי היא מצפה שבמידה וזה יהיה מצבה של מערכת הבריאות בישראל, "לא רק רופאים ייאלצו לעזוב לחו"ל אלא גם החולים שיכולים להרשות לעצמם לקבל טיפול ראוי".

 

"אנחנו תלויים באוויר"

גם בבית החולים רמב"ם בחיפה, בעיקר בחדר המיון, נרשם עומס רב בעקבות אי הגעתם של 77 מתמחים ובמסדרונות נשמעו תלונות רבות של חולים מתוסכלים. האני ערטול מהכפר מראר מאושפז במחלקה האורטופדית ב' כבר ארבעה ימים בגלל פציעה ברגלו והיום אמור היה לעבור ניתוח, שנדחה בגלל אי הגעת המתמחים. "אם 700 מתמחים ברחבי הארץ מתפטרים, כנראה שיש להם סיבה, אבל זה לא צריך לבוא על חשבון חולים", אמר, "אין היום רופאים במחלקה, אין עם מי לדבר, אין את מי לשאול מה קורה, אנחנו תלויים באוויר".

 

חדר המצב של משרד הבריאות, היום (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
חדר המצב של משרד הבריאות, היום(צילום: נועם מושקוביץ)

 

הוא הוסיף: "הגיע הזמן שמי שאחראי לדברים האלה יפתור את הבעיה. אם זה ראש הממשלה או שר הבריאות או שר האוצר. כי מי שסובל זה אנחנו הפציינטים. גם הרופאים צריכים לקבל שכר הגון, אני שומע שמתמחה מקבל משכורת של 7,000 שקל וזה לא מכובד. יש אנשים שעובדים בעבודות רגילות ומקבלים 10,000".

 

"כנראה שיש למתמחים סיבה" (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
"כנראה שיש למתמחים סיבה"(צילום: עופר עמרם)

 

מייקל אברהם מקריית מוצקין הגיע לבית החולים אמש ו"בילה" קרוב ל-10 שעות בחדר המיון. כעת הוא מאושפז במסדרון של מחלקה פנימית ב'. "למרות הכל אני תומך במאבק המתמחים", אמר אברהם, "אני חושב שהם עושים עבודה חשובה ואי אפשר שימשיכו לקבל שכר מבזה ולעבוד בתנאים בלתי אפשריים".

 

"אין את מי לשאול מה קורה, אנחנו תלויים באוויר" (צילום: אבישג שאר ישוב) (צילום: אבישג שאר ישוב)
"אין את מי לשאול מה קורה, אנחנו תלויים באוויר"(צילום: אבישג שאר ישוב)
 

בצהריים, בחדר המיון ברמב"ם היו כ-100 חולים, 40 מתוכם המתינו להעברה למחלקות ושישה הונשמו. "המצב יילך ויחמיר כי בתוך מספר ימים תיכנס לתוקף ההתפטרות של 120 המתמחים", אמר סגן מנהל בית החולים, ד"ר מיקי

הלברטל.

 

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור רוני גמזו, ערך סיורים בין בתי החולים לקראת הערכת מצב כוללת. במשרד הדגישו, לעומת ההודעה מרמב"ם, שרק הוא יקבע אם ייסגרו מחלקות, מרפאות וחדרי מיון: "לאף גורם אחר במערכת לא ניתנה הסכמות לכך, עד עתה לא נסגרו מחלקות או חדר מיון. חדרי המיון פתוחים לציבור הרחב. החולים הנדרשים לכך יכולים להגיע לבתי החולים".

 

חסן שעלאן, בועז פיילר ואחיה ראב"ד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האני, שמאושפז ברמב"ם
צילום: אבישג שאר ישוב
הרופאים הבכירים התייצבו לצד המתמחים
צילום: דודו אזולאי
גם המתמחים בשיבא לא באו
צילום: עופר עמרם
מזל יעקב. "אני כבר לא יכולה לסבול יותר את הכאבים"
צילום: חסן שעלאן
הפניה באיכילוב: פנו לממונה על השכר
צילום: בועז פיילר
מומלצים