סמי ופרדו: קינוח אלגנטי בצ'יק צ'ק
את המרקם הלא רגיל של הסמיפרדו, החצי-מקפא האיטלקי והכיפי, אי אפשר שלא לאהוב. מיה סופינו מפסטה מיאה מכינה 3 מתכונים מסורתיים בטעמי קפוצ'ינו, פיסטוק וקרמל
קינוחי סמיפרדו (Semifreddo) הם התמחות איטלקית, תחליף אלגנטי וקל הכנה לסורבטים וגלידות, שמרקמו נמצא איפשהו בין גלידה לבין מוס.
עוד בערוץ האוכל:
- 1,000 יורו לצ'ייסר: סיור מושחת בצרפת
- מאוסובוקו עד הטירמיסו המושלם: מתכונים איטלקיים קלאסיים
- האימפריה מכה שנית: קינוחים אוסטרו הונגריים
בכל מחוז איטלקי מכין סמיפרדו קצת אחרת, עם מיטב המרכיבים המקומיים המצויים בהישג יד: שקדים, אספרסו משובח, דובדבנים חמוצים ועוד. ההגשה לרוב זהה: כמעין עוגה שנפרסת לחתיכות.
סמיפרדו קפוצ'ינו
המרכיבים (לתבנית שקעים 8X13X22 - אורךXרוחבXעומק או לתבנית אינגליש-קייק):
4 ביצים גדולות, מופרדות, בטמפ' החדר
3/4 כוס אבקת סוכר
1/4 כפית אבקת קינמון
3/4 כוס שמנת מתוקה קרה
2 כפות אספרסו (משקה)
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
- עוטפים בניילון נצמד את השקעים בתבנית ומשאירים שוליים עודפים או לחילופין מרפדים בניילון נצמד תבנית אינגליש-קייק. מכניסים למקפיא.
- מקציפים חלמונים, 1/4 כוס אבקת סוכר וקינמון. מערבבים עד לקבלת תערובת קציפתית ובהירה.
- מקציפים את החלבונים וכשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים את שארית אבקת הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב.
- מקציפים את השמנת עד שמתחיל להיווצר קצף יציב.
- בעדינות אך ביסודיות מערבבים יחד את החלבונים עם קרם החלמונים. מוסיפים את מקצף השמנת עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבנית הקפואה ומחזירים למקפיא ל-45 דקות.
- מוסיפים את האספרסו ליתרת התערובת. מערבבים היטב ושומרים במקרר עד תום 45 הדקות של התערובת הנמצאת במקפיא.
- יוצקים לתבנית את תערובת קצף האספרסו על קצף הקינמון, מכסים עם שולי הניילון הנצמד. מחזירים למקפיא לעוד 8 שעות מינימום.
- להגשה: הופכים את תבנית הסמיפרדו על צלחת הגשה ומפזרים מעט אבקת קקאו.
סמיפרדו זביונה ופיסטוקים
המרכיבים (לתבנית שקעים 8X13X22 - אורךXרוחבXעומק או לתבנית קוגלהוף נמוכה):
5 חלמונים גדולים
3 חלבונים גדולים בטמפ' החדר
1/2 כוס סוכר
3 כפות יין מרסלה
1/4 2 כוסות שמנת מתוקה
1/2 כוס פיסטוקים טבעיים קצוצים
תותים טריים (אופציה בעונה)
אופן ההכנה:
- עוטפים בניילון נצמד את השקעים בתבנית ומשאירים שוליים עודפים או לחילופין מרפדים תבנית קוגלהוף נמוכה בניילון נצמד. מכניסים למקפיא.
- מרתיחים סיר מים גדול לבן מארי (סיר קטן יותר מונח על המים החמים).
- בסיר הקטן מקציפים יחד את החלמונים, 1/4 כוס סוכר ויין מרסלה עד לקבלת תערובת קציפתית בהירה (בערך פי 4 בנפח). מורידים מהחום על ידי הנחת הקערה במי קרח עד שהתערובת תתקרר. מערבבים מדי פעם.
- בקערה גדולה מקציפים את החלבונים וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את יתרת הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה גדולה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתחיל להתקבל קצף יציב.
- בעדינות אך ביסודיות מערבבים יחד את החלמונים עם קרם החלבונים ואל תערובת זו מוסיפים חופן קטן מהפיסטוקים ואת קצף השמנת. מערבבים בתנועות עטיפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את תערובת לתבנית הקפואה ומכסים עם שולי הניילון הנצמד.
- מחזירים למקפיא ל-8 שעות מינימום.
- להגשה: הופכים את תבנית הסמיפרדו על צלחת הגשה ומפזרים את הפיסטוקים הנותרים.
- בעונה: מומלץ להגיש עם תותים.
סמיפרדו אגוזי מלך וקרמל
המרכיבים (לתבנית שקעים 8X13X22 - אורךXרוחבXעומק): 4 ביצים גדולות בטמפ' החדר
1 כוס סוכר
2 כפות רום כהה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס אגוזי מלך טבעיים קלויים וקצוצים, ועוד מספר אגוזים קלויים וחצויים
להגשה: קצפת
אופן ההכנה:
- עוטפים בניילון נצמד את השקעים בתבנית ומשאירים שוליים עודפים, מכניסים למקפיא.
- בקערה גדולה מקציפים את הביצים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב עבה ובהיר.
- בסיר קטן מבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב את הסוכר יחד עם 1/4 כוס מים עד לקבלת קרמל. מורידים את הסיר מהאש ומצננים.
- מוסיפים בהדרגה את סירופ הקרמל למקצף הביצים. ממשיכים להקציף לעוד כ-5-8 דקות או עד שהתערובת אינה חמה. מוסיפים את הרום והווניל.
- בקערה גדולה מקציפים את השמנת עד שמתחיל להיווצר קצף יציב.
- בעדינות אך ביסודיות מערבבים את הקצפת עם מקצף הביצים והקרמל. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים בתנועות עטיפה עד לקבלת אחידות בבלילה.
- יוצקים את התערובת לשקעי התבנית הקפואה ומכסים עם שולי הניילון הנצמד.
- מחזירים למקפיא לפחות ל-8 שעות.
- להגשה: הופכים את התבנית על צלחת הגשה ומפזרים מעט אגוזים חצויים קלויים. מומלץ להגיש עם קצפת.