שתף קטע נבחר

 
צילום: אוהד צויגנברג

התפטרות המתמחים: כל האפשרויות המשפטיות

זכותו של אדם להתפטר תעמוד במוקד הדיון בבית הדין הארצי לעבודה. לדברי מומחה משפטי, המדינה תוכל כנראה רק להפוך את העזיבה למדורגת

התפטרות המתמחים, שהשפעתה ניכרת בבתי החולים ברחבי הארץ ביום הקשה ביותר שזכור במערכת הבריאות זה זמן רב, עומדת במרכז מאבק משפטי מרתק בינם לבין המדינה. פעולות המחאה של הרופאים וההחלטות המשפטיות הרבות - כולן יכונסו הערב (יום ב') לדיון קריטי בבית הדין הארצי לעבודה, על רקע קשיי בתי החולים להחזיק מעמד. במוקד העניינים: זכותו של הפרט להתפטר מול עונשים פוטנציאליים הבאים בכפוף להחלטה אפשרית על ביזיון בית המשפט. 

 

נטישת המתמחים גרמה לעומסים בבתי חולים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מאבק המתמחים - כותרות נוספות ב-ynet

 

"ברגע שהם התחייבו בפני בית הדין שלא להתפטר עד למועד מסוים והמועד לא הגיע, מתמחה שלא הגיע בפועל לעבודה יכול להיות מוגדר כמבזה בית המשפט ויכול להינקט נגדו הליך בגין זאת", אמר ל-ynet עו"ד עדי ניב-יגודה, מרצה למשפט רפואי ויועץ למוסדות בריאות, ששימש גם כראש המחלקה המשפטית באגודה לשמירת זכויות הפרט. לדבריו, המתמחים שנעדרו מעבודתם יכולים על פי חוק לספוג קנס בן מאות עד אלפי שקלים, כאשר אפשרות נוספת, שלא תינקט קרוב לוודאי, היא עונש מאסר. 

 

המתמחים מתפטרים: "קצנו בזה"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עם זאת, העריך יגודה כי מעבר לכך, ולטווח הארוך, בית הדין לא יעמוד בדרכם של המתמחים. "עיקר הדיון מתרכז בזכותו של אדם להתפטר. משהחליטו הרופאים שאינם רוצים להישאר במערכת הבריאות, עומדת להם הזכות להתפטר - זכות בסיסית אשר שמורה לכל אדם בישראל שאינו מרוצה מתחום עבודתו או מתנאי העסקתו. זכות זו שואבת כוחה מעקרונות היסוד במדינה דמוקרטית".

 

הבכירים והזוטרים מתייצבים לצד המתמחים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

באשר למחלוקת הנובעת מהגדרת ההתפטרות כקבוצתית, הסביר יגודה "בקשת המדינה שמכתבי הפיטורים לא ייכנסו לתוקף לא עומדת במבחן המציאות, שכן המדינה ביטלה מכתב פיטורים קבוצתי לפני חודש, והרופאים הגישו כדין מכתבים אישיים".

 

יגודה הוסיף ופירט את הצעדים האפשריים העומדים בפני בית הדין: לדבריו, צווי ריתוק יהיו לא מידתיים בעוד שבית המשפט יצטרך לנקוט בצעד מידתי, כמו אישור התפטרות מדורגת. "מצד אחד, הרופאים יקבלו את זכותם להתפטר, ומנגד הפגיעה לא תהיה קשה ומיידית ותאפשר למערכת להיערך". גם פתרון כזה, לדברי יגודה, "פוגע בכוח השביתה, שכן זה מעקר קצת את צעד הפיטורים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
במסדרונות בית החולים שיבא
צילום: עופר עמרם
הפניה באיכילוב ל"אחראי" - הממונה על השכר
צילום: בועז פיילר
אפס ימים למימוש ההתפטרות, היום ברמב"ם
צילום: אבישג שאר ישוב
מומלצים