שתף קטע נבחר

סין לארה"ב: מכירת נשק לטיוואן תפגע ביחסינו

בבייג'ינג זועמים על כוונת הבית הלבן למכור נשק בשווי 5.85 מיליארד דולר לאי, שהסינים טוענים כי הוא חלק מארצן . סגן שר החוץ הסיני: תיגרם פגיעה ביחסים

האמריקנים מוכרים, ובסין מאיימים. סגן שר החוץ בסין, סואיי טיינקאי, אמר אמש (יום ב') בתדרוך לעיתונאים כי מכירת הנשק של האמריקנים לטיוואן תערער באופן משמעותי את האינטרסים המהותיים של סין ותוביל לפגיעה ביחסים בין וושינגטון ובייגי'נג.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

את הדברים אמר סואיי שבועות בשל הודעת ממשל אובמה כי בכוונתו למכור לטיוואן ציוד צבאי בשווי 5.85 מיליארד דולר, כחלק ממאמץ גורף להרתיע כל מתקפה סינית על האי.

 

טנקים בטייוואן - חלק מעסקת נשק קודמת עם ארה"ב (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
טנקים בטייוואן - חלק מעסקת נשק קודמת עם ארה"ב(צילום: רויטרס)

 

מכירת נשק לטיוואן היא מחלוקת מתמשכת בין סין לארצות הברית, שמונעת מהמדינה הקומוניסטית לכבוש את האי השכן. בין ההצעות שיוגשו לאישור הקונגרס ב-21 בספטמבר תוגש בקשה למכירת מערכות הגנתיות, שדרוג מערך הטיס של טייוואן ב-145 מטוסי קרב מדגם F-16, מכירת טילי אוויר-אוויר, מכירת מכשירי GPS ומכשירי מכ"מ.

 

צבא סין טען בעבר כי מכירת נשק לטיוואן עלולה להפריע ליחסים בין צבא ארצות הברית לצבא סין. במשך רוב שנת 2010, השהה צבא סין את קשריו עם הצבא האמריקני בשל עסקה דומה.

 

לפני שבועיים דרש שר החוץ של סין, יאנג ג'יישי, מארצות הברית לשקול מחדש את החלטתה לשדרג את צי המטוסים טייוואן, בטענה שהדבר עלול לפגוע "באמון ובתחושת הביטחון" בין בייג'ינג לוושינגטון. סין אף הבהירה כי בשל העסקה יבוטלו או יידחו פעולות משותפות בין שני הצבאות.

 

סין וטיוואן הן ישויות נפרדות מאז תום מלחמת האזרחים ב-1949, אז נמלטה הממשלה הלאומנית בראשות צ'אנג קיי-שק לאי וזכתה להגנה אמריקנית מפני פלישה של הקומוניסטים. במשך שנים טענו שני הצדדים כי יש לאחד תחתם את היבשת ואת האי, אך בשנים האחרונות נשמעו קולות בטיוואן כי עליה להכריז על עצמה כמדינה עצמאית. האי עדיין מתקרא באופן רשמי "הרפובליקה של סין", על אף שמאז 1971 הוא אינו מייצג את סין באו"ם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילים בצבא טיוואן
צילום: AP
מומלצים