שתף קטע נבחר

 
צילום: אבישג שאר ישוב

רמב"ם על סף קריסה: "במלחמה לא היה כה גרוע"

50 מטופלים מחכים במיון ברמב"ם ואין מי שיקלוט אותם במחלקות. אם יימשך המצב הנוכחי, יקרוס המערך הרפואי תוך יומיים עד שלושה. מנהל מחלקה קרא לא להגיע לבית החולים בחיפה: "האוצר צריך להתעשת - זה משחק בחיים של אנשים"

יום שני להתפטרות המתמחים מבתי החולים - וכולם מחכים להחלטת בית הדין לעבודה בירושלים. עד אז מנסים בתי החולים לשרוד במצבת כוח אדם מצומקת, והמצב קשה - כפי שמתאר אותו מנהל בית החולים רמב"ם בחיפה, פרופ' רפי ביאר: "המשמעות של קריסה היא 200 חולים בחדר המיון שאין לאן להפנות אותם כי אין מקום במחלקות ואין מי שיטפל בהם, אי אפשר לשלוח אותם גם לבתי חולים אחרים כי בהם המצב דומה". ynet העביר שידור חי מבית החולים רמב"ם בחיפה.

 

שביתת המתמחים בבית החולים רמב"ם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מאבק המתמחים - כותרות אחרונות ב-ynet

 

יותר מ-80 מתמחים מתוך כ-130 שהתפטרו בבית החולים רמב"ם בחיפה כבר אינם מגיעים לעבודה, משום שהתפטרותם נכנסה לתוקף. בחדר המיון מחכים כבר כ-50 חולים שטרם נמצא להם מקום במחלקות האשפוז. העומס במחלקות הפנימיות ובמחלקות האורטופדיות שבהן אחוז המתמחים המתפטרים גבוה במיוחד, כבד ביותר.

 

מנהל המחלקה האורטופדית, ד"ר דורון נורמן, קרא לחולים ומי שנזקק לטיפול רפואי לא להגיע לבית החולים. "שלחנו הביתה חלק גדול מהאנשים, בעצם כולם, שיילכו לבתי החולים האחרים. עדיין אני חושב שהמצב נורא, באף מלחמה המצב לא היה כל כך גרוע. לפני שהחולה הראשון מת והנזקים הראשונים יהיו כאן, האוצר צריך להתעשת - זה משחק בחיים של אנשים".

 

עוד בערוץ החדשות:

 

חדר מיון בבית החולים רמב"ם. "מציע לא להגיע" (צילום: אבישג שאר ישוב) (צילום: אבישג שאר ישוב)
חדר מיון בבית החולים רמב"ם. "מציע לא להגיע"(צילום: אבישג שאר ישוב)
   

הוא סיפר כי בעקבות ההתפטרויות נאלץ לעבוד היום במיון ואת הלילה יבלה בתורנות יחד עם עוד רופא בכיר. "הבעיה העיקרית היא כשנצטרך לעשות ניתוח. אם תגיע תאונה קשה ואנחנו נהיה בניתוח, אני לא רוצה לחשוב מה יהיה". ד"ר נורמן הוסיף והזהיר מההשלכות. "המצב חמור, דור העתיד שלנו בעצם ייעלם", אמר וציין: "אולי לליצמן או ביבי יש פתרונות להביא עובדים זרים מחו"ל כדי להחילף אותנו ואני אצא לפנסיה".

 

מנהל בית החולים, פרופ' ביאר, העריך שקריסה מוחלטת תתרחש תוך 48-72 שעות, אם המצב הנוכחי יימשך ולא יימצא פיתרון להתפטרות ההמונית. "אסור שנתרגל ונסתגל למצב הזה. קריסת מערכות כזאת היא דבר מובנה במקומות כמו אפריקה, אבל אסור שהוא יקרה בישראל". הוא הוסיף כי ממה ששמע בשעות האחרונות מסגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, עולה כי הפערים בין הצדדים קטנים.

 

חדר המיון בבית החולים איכילוב. "אולי יביאו עובדים זרים" (צילום:  מוטי קמחי) (צילום:  מוטי קמחי)
חדר המיון בבית החולים איכילוב. "אולי יביאו עובדים זרים"(צילום: מוטי קמחי)
 

בשיחה עם ynet סיפר סגן מנהל בית החולים, ד"ר מיקי הלברטל, על הפגיעה המשמעותית בתפקוד בית החולים. "אנו מנסים להסיט את החולים לבתי חולים ששם לא הייתה התפטרות", ציין. בנוגע להזדהות מצד החולים, שחשים את המשבר במערכת הבריאות על בשרם, אמר ד"ר הלברטל: "אני חושב שיש הרבה הזדהות ואנו מעריכים את מרבית הסובלנות שהקהל מראה. אני יודע שמי שמגיע לפה, לא מגיע בגלל שהוא רוצה, הוא מגיע כי הוא סובל".

 

בבית החולים רמב"ם נערכו להתפטרויות ושילבו בתורנויות גם רופאים מומחים, אולם מצבת כוח האדם במיוחד במיון בשעות הלילה חסרה ובבית החולים מעריכים כי לא יוכלו להמשיך במצב הזה בעוד ימים ספורים.

 

בית החולים מאיר בכפר סבא. נשים בהריון נשלחו לנתניה וחדרה (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
בית החולים מאיר בכפר סבא. נשים בהריון נשלחו לנתניה וחדרה(צילום: חסן שעלאן)
  

על-פי נתוני חדר המצב של משרד הבריאות, מספר המתפטרים בבית החולים שיבא בתל-השומר עלה ל-76 ובמאיר בכפר סבא ל-78. באסף הרופא נספרו 16 מתמחים מתפטרים, באיכילוב 129, בהדסה הר הצופים 3, בבילינסון ובשניידר 29. בבתי החולים וולפסון (20) ובני ציון (22) לא חל

שינוי.

 

במשרד הבריאות ממשיכים לווסת את העומס בין בתי החולים. ההנחיות במחוז חיפה והצפון הן, בין השאר, להעביר נשים הכורעות ללדת מבתי החולים רמב"ם ובני ציון לבית החולים כרמל. חלק מהחולים גם נשלחים לבתי חולים רחוקים יותר. באזור המרכז נשים בהריון שהגיעו לבית החולים כפר-סבא נשלחו לבתי החולים הלל יפה בחדרה ולניאדו בנתניה. בנוסף, למד"א הועברו הנחיות להעביר חולים ומטופלים שלא זקוקים לטיפול חירום לבתי חולים בהם לא נרשם עומס.  

 

מוקדם יותר היום, קרא ראש הממשלה, בנימין נתניהו, למתמחים שהתפטרו לגלות אחריות ולשוב לעבודה: "הצעתי אמש למתמחים תוספת של אלפי שקלים בחודש למשכורת תמורת עבודה ברפואה הציבורית מרגע שיהפכו לרופאים צעירים, זאת הצעה נדיבה שמשפרת משמעותית את תנאי עבודתם ותורמת לאזרחים המאושפזים במערכת הבריאות הציבורית".

 

צילום לייב: יהונתן צור, מפיקות: רוני גל ומגלי סקידלסקי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
במיון ברמב"ם
צילום: אבישג שאר ישוב
החולה עדיין במסדרון
צילום: אבישג שאר ישוב
מומלצים