מתמחים לליצמן: רופאים מחו"ל? נראה אם תצליח
על רקע התפטרות המתמחים אמר סגן השר כי משרדו בוחן את האפשרות להביא מחו"ל רופאים ישראלים, שציוניהם לא עמדו עד כה בקריטריון הישראלי. בקרב המתמחים יש מי שלא מתרגשים: "אם הוא יצליח להביא רופאים שיסכימו לתנאים האלה - מה טוב"
מאבקם של הרופאים המתמחים שעזבו בימים האחרונים את עבודתם המשיך הערב (יום ג') לקבל תנופה, כשמתמחים מבית החולים הלל יפה בחדרה הודיעו שבכוונתם להצטרף למתפטרים. בבית החולים יש כ-60 מתמחים, והם הבהירו כי הם מאוכזבים מהעובדה שטרם הושגה התקדמות בדרך לפיתרון המשבר. לדבריהם, הם אינם יכולים לעמוד בצד מבלי להגיב.
מאבק המתמחים - כותרות אחרונות ב-ynet:
- ליצמן: לא מפחד להביא רופאים שלמדו בחו"ל
- רמב"ם על סף קריסה: "במלחמה לא היה כה גרוע"
- אחיות לצרה: "הסכם הרופאים - מאסר עולם"
- לפני הכרעה: "צווי מניעה יהיו הכרזת מלחמה"
- הנזק באיכילוב: נדחו עשרות ניתוחים לחולי סרטן
"אנחנו מצהירים כי בכוונתנו להתפטר מעבודתנו אם לא יימצא פיתרון מיידי למשבר", כתבו המתמחים בבית החולים בחדרה. אחד המתמחים יצא נגד הסכם השכר שעליו חתם משרד האוצר עם ההסתדרות הרפואית לאחרונה: "ההסכם לא פותר שום דבר במערכת הבריאות, כי גם אם הוא טוב יותר לפריפריה הוא לא טוב למרכז, וגם אותנו - הרופאים בפריפריה - הוא לא מספק", אמר.
מוקדם יותר, אחר הצהריים, קרא סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, למתמחים לשוב לעבודתם. "אל מול כל הרופאים
המתפטרים אנחנו רוצים כמובן לפתור את הבעיה, וקוראים לכולם להחזיר את ההיגיון למערכת הזו, לחזור לעבודה, למצוא פתרונות", אמר ליצמן. "מערכת הבריאות צריכה להגיע לאיזון וסדר שהיא רגילה לו עם המתמחים שמתפטרים. אנחנו לא מעלים על דעתנו לאבד את הקבוצה המעולה הזו של רופאי העתיד של מדינת ישראל".
בביקור בחדר המצב של משרד הבריאות בירושלים אמר סגן השר ליצמן כי במשרדו בוחנים את האפשרות להביא לישראל רופאים ישראלים שעובדים בחו"ל. מדובר ברופאים שלמדו באוניברסיטאות בחו"ל, למשל במזרח אירופה, וכשניגשו למבחני הסף לפני המעבר לסטאז' לא השיגו את הקריטריון הישראלי, בגלל שחסרו להם כמה נקודות בודדות.
נתניהו: ההצעה שלי נדיבה
"נעשה כל מאמץ להביא את הרופאים לכאן ולהכשיר אותם. כרגע זה בבדיקה אצל המנכ"ל ובדיקה משפטית. זה לאו דווקא בגלל מה שקרה כאן, זה ייתן מענה גם לזה", אמר ליצמן. הוא הדגיש כי מדובר במהלך שנבחן זה זמן רב, וכי הוא לא נולד על רקע התפטרות המתמחים.
בקרב המתמחים יש מי שלא מתרגשים מהפיתרון של ליצמן. "הוא מוזמן להביא רופאים מחו"ל. אם הוא יצליח להביא רופאים שיסכימו לעבוד בתנאים האלה - מה טוב", אמר דוקטור אורן פלדמן, מתמחה בבית חולים רמב"ם שנמנה עם נציגי המתמחים במשא ומתן מול האוצר.
על-פי נתוני חדר המצב של משרד הבריאות, מספר המתפטרים בבית החולים שיבא בתל-השומר עומד על 76 ובמאיר
בכפר-סבא על 78. באסף הרופא נספרו 16 מתמחים מתפטרים, באיכילוב 129, ברמב"ם יותר מ-80, בהדסה הר הצופים 3, בבילינסון ובשניידר 29. בבתי החולים וולפסון (20) ובני ציון (22) לא חל שינוי.
מוקדם יותר היום קרא ראש הממשלה, בנימין נתניהו, למתמחים שהתפטרו לגלות אחריות ולשוב לעבודה: "הצעתי אמש למתמחים תוספת של אלפי שקלים בחודש למשכורת תמורת עבודה ברפואה הציבורית מרגע שיהפכו לרופאים צעירים, זאת הצעה נדיבה שמשפרת משמעותית את תנאי עבודתם ותורמת לאזרחים המאושפזים במערכת הבריאות הציבורית".