המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת
דאו ג'ונס ירד ב-0.3%, S&P 500 נחלש ב-0.4% ונאסד"ק עלה ב-0.6% על רקע ירידה קלה במספר התביעות החדשות לדמי אבטלה בארה"ב
המסחר בוול סטריט ננעל אמש (ה') במגמה מעורבת, לאחר פרסום נתוני התביעות הראשוניות לדמי אבטלה.
מדד הדאו ג'ונס ירד ב-0.35% ל-11,478.13 נקודות, מדד הנאסד"ק עלה ב-0.6% ל-2,620.24 נקודות ומדד S&P 500 ירד ב-0.3% ל-1,203.65 נקודות.
הפרלמנט בסלובקיה אישר אתמול את הרחבת סמכויותיה של קרן היציבות האירופית. סלובקיה הייתה המדינה האחרונה מבין 17 המדינות החברות שאישרה את הרחבת הסמכויות.
מהלך חדש באירופה עשוי לזרוע תקווה מחודשת לגבי עתיד גוש האירו. האיחוד האירופי מתכנן לכפות על הבנקים הגדולים באירופה לגייס מיליארדי אירו על מנת להגדיל את ההון שלהם, כך לפי מנואל ברוסו - נשיא הנציבות האירופית. מטרת המהלך היא למנוע משבר חוב נוסף בעתיד. בנוסף הציע ברוסו לאסור על הבנקים לחלק דיבידנדים ובונוסים לעובדים עד שיגייסו את ההון הנדרש.
גם בארצות הברית מתכננים תקנות חדשות לבנקים. רשות ניירות ערך בארה"ב (SEC) הודיעה כי תאסור על הבנקים בארה"ב לסחור בהון העצמי שלהם למטרת רווח. ההחלטה שהתקבלה ב-SEC פה אחד תשאיר לבנקים את האפשרות לסחור כדי להשיא רווחים ללקוחות.
ראש ממשלת איטליה, סילביו ברלוסקוני, קרא אתמול להצבעת אמון בממשלתו לאחר שלא הצליח להעביר שינויים בתקציב בפרלמנט מוקדם יותר השבוע. ברלוסקוני קבע הצבעה נוספת לתקציב מאוחר יותר היום והצבעת האמון נקבעה למחר, כך דיווחה רשת הטלוויזיה של בלומברג.
שלשום ננעל המסחר בוול סטריט בעליות על רקע פתיחת עונת הדו"חות לרבעון השלישי. בורסות אסיה רשמו עליות היום בהובלת חברות יצוא ומשאבים, זאת בעידודה של התוכנית החדשה לפתרון משבר החוב האירופי אשר חידשה את בטחון המשקיעים.
מאקרו
מספר האזרחים האמריקנים שהגישו תביעות חדשות לדמי אבטלה ירד בשבוע שעבר ואותת על התאוששות מסוימת בשוק העבודה האמריקני. לפי דיווח של לשכת התעסוקה בארה"ב, בשבוע שהסתיים ב-8 באוקטובר ירד מספרם של האמריקנים שביקשו דמי אבטלה ב-1,000 והוא עמד בסך הכל על 404 אלף.
הגירעון המסחרי של ארה"ב (הפער בין יבוא לייצוא) נותר כמעט ללא שינוי באוגוסט האחרון. מנתונים שחשף אתמול משרד המסחר האמריקאי עולה כי הגירעון המסחרי של ארה"ב נותר באוגוסט על 45.6 מיליארד דולר, סכום זהה לחודש הקודם. אחרי חודשיים רצופים של גירעון מסחרי של מעל 50 מיליארד דולר עלה בידו של הממשל לצמצם ביולי את הפער ב-11.4% - מדובר בירידה התלולה ביותר מאז מאי 2009.
מניות במרכז
טבע הודיעה כי קיבלה את אישור הנציבות האירופית לעסקת הרכישה של ספלון תמורת 6.8 מיליארד דולר. הנציבות האירופית התנתה את האישור בכך שטבע תוותר על זכויות השיווק של ספלון לתרופה הגנרית מודפיניל בצרפת. העסקה צפויה להיסגר מחר.
בנק ההשקעות ג'יי פי מורגן (ירד בכ-5.4%) דיווח אתמול על תוצאותיו לרבעון השלישי. הבנק השני בגודלו בארה"ב סיים את הרבעון השלישי עם רווח נקי של 4.26 מיליארד דולר, ירידה של 4% לעומת 4.42 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח ברבעון השלישי אמנם ירד - אך היה עדיין גבוה מהתחזיות המוקדמות של האנליסטים.
קרפור (צנחה בכ-5.9%), רשת הקמעונאות השנייה הגדולה בעולם, הורידה את תחזית הרווח שלה לשנת 2011, זו הפעם השנייה בתוך שלושה חודשים. מהחברה נמסר כי ההערכה כעת היא שהרווח ייפול ב-20% על רקע האטה באירופה.
"לנוכח חוסר הוודאות המתגבר, החלטנו לשם הזהירות להרחיב את הטווח הנוכחי של הערכות הרווח התפעולי לשנה הנוכחית, והן עומדות כרגע על ירידה של בין 15-20%", מסר המנכ"ל לארס אולופסון. באוגוסט הודיעה הרשת כי הערכות הן לירידה של 15%.
יצרנית הבלקברי RIM הודיעה אתמול כי שירותי הסמארטפון יחזרו לפעול בהדרגה. לאחר כשלושה ימים של חוסר פעילות של שירותי הבלקברי באירופה, המזרח התיכון, אפריקה והודו - מסבירים ב-RIM את הסיבה לתקלה ואומרים שהשירות חוזר לפעול לאט אבל בטוח.
לאחר הורדת הדירוג של 12 בנקים בבריטניה על ידי מודי'ס הגיעה אתמול תורה של פיץ'. סוכנות הדירוג פיץ' הורידה את דירוג החוב של רויאל בנק אוף סקוטלנד ושל לוידס מכיוון שירדה הסבירות שהבנקים יזכו לתמיכה ממשלתית נוספת.
ענקית החיפוש גוגל (עלתה ב-1.9%) דיווחה אמש (ה') לאחר תום על תוצאותיה לרבעון השלישי של השנה. גוגל דיווחה על רווח של 8.33 דולר למניה בהשוואה ל-6.72 דולר למניה ברבעון המקביל, מתחת לתחזיות. הכנסות החברה עמדו על 7.51 מיליארד דולר לעומת 5.48 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד.
לאחר שנה של עליות ברווחים הרבעוניים, גוגל היתה צפויה לדווח על האטה מסוימת בתקופה שבין יולי לספטמבר. בסוף הרבעון השני אנליסטים ציפו כי גוגל תדווח על רווח של 8.31 דולר למניה ברבעון השלישי, כעת הצפי היה לרווח של 8.74 דולר למניה.