שתף קטע נבחר

 

תובע טורקי: צווי מעצר לישראלים שסיכלו המשט

רשת חדשות טורקית דיווחה כי התובע של מחוז איסטנבול ביקש להוציא צווי מעצר נגד 174 ישראלים שלכאורה היו מעורבים בעצירת המשט לרצועת עזה במאי 2010

התובע הכללי של מחוז איסטנבול בטורקיה ביקש ממשרד המשפטים באנקרה להוציא צווי מעצר נגד 174 ישראלים שלכאורה היו מעורבים בפשיטה על האונייה "מרמרה" בזמן שהפליגה לרצועת עזה לפני יותר משנה - כך דיווחה רשת CNN Turk.

 

פרשת המשט - הכתבות האחרונות:

תצפיתנית ומפעיל D-9 השתלטו על המרמרה?

"טורקיה הפעילה מודיעין בישראל לאיתור החיילים"

 

תשעה פעילים על סיפון הספינה נהרגו מאש לוחמי השייטת, שביקשו למנוע את שבירת את המצור על רצועת עזה והותקפו על-ידי הנוסעים. לפי הדיווח, רשימת המבוקשים כוללת הן גורמים שהיו מעורבים בפשיטה עצמה והן כאלה שהורו עליה. עם זאת, גורם רשמי באנקרה שאליו פנתה סוכנות הידיעות "רויטרס" אמר כי אינו מכיר את הדיווח.

 

טורקיה איימה בעבר כי תפעל כדי להעמיד לדין את כל הישראלים שהיו מעורבים בתקרית על ה"מרמרה" בסוף מאי 2010, ואף ביקשה לקבל את שמותיהם מישראל - אך נענתה בשלילה.

 

בחודש שעבר דווח כי טורקיה הצליחה לצוד את שמותיהם של המעורבים באמצעות האינטרנט, אך בדיקה העלתה כי לאנשי צה"ל המופיעים ברשימה אין כל קשר להשתלטות על המרמרה. כך, למשל, מופיעים

ברשימה שמותיהם של קצינים בכירים שפרשו מצה"ל עוד לפני התקרית וכן שמותיהן של קצינת תחזוקה מגולני וקמב"צית מגבעתי.

 

ועדה מטעם האו"ם שבדקה את האירוע קבעה כי המצור על עזה הוא אמנם חוקי, אך ישראל הפעילה כוח לא פרופורציונלי על סיפון הספינה הטורקית. התקרית בלב ים הובילה להידרדרות חדה ביחסים בין ירושלים לאנקרה, שרק החריפה בחודש שעבר כאשר ישראל הודיעה סופית כי אין בכוונתה להתנצל. בתגובה, טורקיה גירשה את השגריר הישראלי והפסיקה את המסחר הצבאי בין המדינות.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים