רוחמה רז: צובט בלב, אבל העיקר שגלעד חוזר
הזמרת, שביצעה את השיר "כחכות רחל" לזכר אחותה שנרצחה בפיגוע בקו 405, לא מתנגדת לשחרורו של המחבל שדרדר את האוטובוס לתהום. "זה נורא כואב, אבל חזרת גלעד היא הדבר הכי משמח והיא מרגש", אמרה בראיון ל-ynet
16 איש נרצחו בפיגוע בקו 405 ביולי 1989, לאחר שהמחבל עבד אל-האדי גנאיים דרדר את האוטובוס לתהום. אחת מהם היא מרים צרפי. על פי אתר חמאס, בשבוע הבא ישוחרר גנאיים כחלק מעסקת שליט - אבל אחותה של צרפי ז"ל, הזמרת רוחמה רז, מעדיפה לחגוג את שחרורו של החייל החטוף, ולא לבכות את יציאתו של המחבל לחופשי.
גלעד בדרך הביתה - כל הכתבות והעדכונים בעמוד מיוחד :
- מבקרים בבית משפחת שליט: 'באנו לשמוח איתם'
- ביטחוניסטים בעד העסקה: "לא נחצה קו אדום"
- חיזבאללה על עסקת שליט: ניצחון עצום על הציונים
- ביקורת בחמאס: 'למה בכירי התנועה לא בעסקה?'
- אב שכול: "העסקה מעניקה חופש לרצוח יהודים"
גנאיים, שהשתייך לג'יהאד האסלאמי, השתלט על האוטובוס שנסע מתל-אביב ירושלים בסמוך לנווה אילן, הסיט את ההגה לעבר התהום, ודרדר אותו לעומק כמה עשרות מטרים. האוטובוס עלה באש, וחלק מנוסעיו נשרפו למוות. בעבר נזכר שחרור גנאיים כאחד המכשולים בדרך להשלמת עסקת שליט. רז מחתה בעבר בתוקף נגד שחרורו כחלק ממחוות לפלסטינים, אבל נשמעה אחרת לגמרי בגלל העובדה שהוא ייצא מהכלא כחלק מחזרת שליט הביתה.
"אני מאוד מאוד שמחה שגלעד חוזר, זה דבר הכי משמח והכי מרגש", אמרה רוחמה רז ל-ynet. "אני לא אגיד ששחרור המחבל לא עובר בלי צביטה, תחושה לא קלה וכאב, אבל כל זה הוא כאין וכאפס לעומת העובדה שגלעד חוזר הביתה, ותמיד עודדתי את זה".
הזמרת, שביצעה את השיר "כחכות רחל" לזכר אחותה מרים, סיפרה כי תחושות של עצב ושמחה מהולות יחדיו בעסקה: "צריך לשחרר הרבה מאוד מחבלים בני עוולה, אבל לא היתה שום דרך אחרת. כשראיתי את השמחה במאהל הייתי מאושרת. כשראיתי את הקריאות של משעל הרגשתי צמרמורת וזה עשה לי כל כך רע עד שהחלטתי שאת הקטע הזה אני לא רואה".
רז, שהופיעה לאחרונה בתוכנית הטלוויזיה "היכל התהילה", סיפרה כי היתה
שותפה פעילה למאבק למען שחרור שליט: "שלוש פעמים הופעתי למענו. אמרתי לאביבה שהייתי שמחה להופיע כשהוא יחזור והיא חייכה ואמרה 'הלוואי'". רז ציינה כי איש לא הודיע למשפחה על שחרור המחבל ואמרה כי היא מבינה משפחות שכולות שמתנגדות לעסקה: "אני יכולה להבין אותן, זה נורא כואב. צריך ברגעים כאלה לגלות כל כך הרבה אצילות כדי להגיד שאין שום דבר שישיב את גלעד חזרה, אלא רק להחזיר את האסירים האלה".
אחותה מרים, שהיתה אז בת 39 והותירה אחריה שלושה ילדים (בת 16, בת 14 ובן 6), נסעה באותו בוקר בחזרה מעבודתה בירושלים, בשיקום שכונות משרד השיכון. "היא עזרה לאנשים עם מוגבלויות", סיפרה רז ותיארה את היום האחרון של אחותה. "היה חשוב לה לעזור לזוג אילם עיוור לסדר לו דירה. היא רצתה להביא את המכתב ולשים אותה בידי האישה ולא לשלוח, כדי שיגיע כמה שיותר מהר. זה מכתב שאישר להם דירה".