שתף קטע נבחר

 

"הבנייה בחוף בצת מסכנת את חופי ישראל"

למעלה מאלף איש הגיעו להפגין היום באירוע מחאה נגד תוכניות בניית כפרי הנופש בחוף בצת שליד ראש הנקרה ויצרו גל אנושי על חוף הים. ח"כ דב חנין: "מדובר באחד החופים הטבעיים האחרונים הפתוחים לשימוש הציבור"

עוד חוף ציבורי יופקע לטובת נדל"ן פרטי: למעלה מאלף איש הגיעו היום (שבת) לאירוע המחאה להצלת חוף בצת, נגד תוכניות הבנייה המתוכננות בחוף הממוקם מדרום לראש הנקרה. בשיאו יצרו המשתתפים גל אנושי באורך של למעלה מקילומטר לאורך החוף וקראו לא להקמת כפרי נופש ומרכזים מסחריים בחוף.

 

את האירוע ארגנו החברה להגנת הטבע וועד הפעולה של תושבי הגליל המערבי וכן השתתפו בו אדם, טבע ודין, אזרחים למען סביבה, עמותת שלוש השקמים, העמותה למען איכות חיים וסביבה בנהריה ושתי"ל.

 

לצד הגשת ערר על החלטת הוועדה המקומית לאשר את הבנייה במקום, תושבי האזור וארגוני הסביבה מתכננים מאבק ציבורי שיימשך בשבועות האחרונים. בחודשים האחרונים הקימו מאהל מחאה במקום והחתימו בו על עצומה נגד הקמת כפרי הנופש ועל מכתבים לשרי הממשלה, בקריאה לפעול לביטול התוכניות.

 

חוף בצת הוא פתוח המשמש גם אתר להטלת ביצי צבי ים. תוכנית הבנייה המתוכננת כוללת בניית מוקדי מסחר, כפרי נופש, ופארק אטרקציות בשפך נחל בצת בשטח של כ-57 אלף מ"ר. קווי המתאר של התוכנית אושרו בשנות ה-90, והיזם אישר אותה בוועדה המקומית ביוני האחרון. 

 

גל אנושי בחוף בצת (צילום: דב גרינבלט) (צילום: דב גרינבלט)
גל אנושי בחוף בצת(צילום: דב גרינבלט)

 

מאבק ציבורי יכול להסיר את רוע הגזרה

"תכניות הבנייה בחוף בצת הן דוגמה לגל האיומים הנדל"ניסטים המסכן את חופי ישראל", אמר ח"כ דב חנין (חד"ש) שהשתתף באירוע המחאה. "הניסיון מלמד שמאבק ציבורי יכול להסיר את רוע הגזרה, כפי שהוכיחו הצלחותינו בשנה האחרונה בפלמחים ובניצנים. חוף בצת יקר לתושבי הגליל המערבי אבל חשוב לתושבי הארץ כולם, כאחד החופים הטבעיים האחרונים הפתוחים לשימוש הציבור".

 

עוד אמר ח"כ חנין כי "המאבק על החופים מבטא את החיבור של צדק סביבתי עם צדק חברתי", והביע תקווה שהמחאה החברתית של הקיץ תוכל לבלום את האיומים הסביבתיים.

 

מאבקים על החופים - לא רק בבצת:

 

בחברה להגנת הטבע ובוועד הפעולה מסרו, כי "הבנייה בחוף בצת תגרום לפגיעה בשטחים הפתוחים, על ידי קיטוע של רצועת החוף, לפגיעה סביבתית בעקבות מטרדי רעש, אור וזיהום אוויר ומים ולפגיעה בערכי טבע מוגנים, לכן יש לשמור על החוף ללא בנייה, למען ערכי הטבע והנוף שבו ולמען הפעילות האנושית המגוונת המתקיימת בו, הנסמכת על אופיו המיוחד".

 

במסגרת דו"ח מבקר המדינה שעסק בהקמת כפר הנופש בפלמחים, הומלץ לבדוק מחדש את גם התוכניות בבצת. לכן השר להגנת הסביבה גלעד ארדן, הורה לאנשי משרדו להכין הצעת החלטת ממשלה, לפיה תבוטל התוכנית להקמת כפר הנופש בבצת, ותמליץ להחזיר גם את החוף הצפוני לידי הציבור.

 

גם במינהל מקרקעי ישראל כבר הביעו נכונות לשנות את התכניות. במרס השנה ציין מנהל מחוז צפון של המינהל כי היזם הפר תנאים יסודיים לחוזה, המאפשרים את ביטול המכרז. היזם הסכים לוותר על הבנייה במקום, תמורת זכויות בנייה חלופיות, אך כשנכשל המו"מ עמו, אושרו ביוני תוכניות הבנייה שלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חוף בצת היום. צדק סביבתי הוא צדק חברתי
צילום: דב גרינבלט
מומלצים