חדש בבריטניה: צוואות הכוללות שירים וסיסמאות
לפי סקר חדש, 11% מהבריטים הכלילו סיסמאות לאינטרנט או מתכננים להכניס אותן לצוואה שלהם, בתופעה שמכונה "מורשת דיגיטלית". המטרה: להבטיח שהמוזיקה, התמונות, קטעי הווידיאו ושאר המידע הדיגיטלי שהם שומרים על הרשת, לא ילך לאיבוד עם מותם
תופעה: יותר ויותר בריטים מכלילים בצוואה שלהם גם סיסמאות לאינטרנט, כדי להבטיח שהמוזיקה, התמונות, קטעי הווידיאו ושאר המידע הדיגיטלי שהם שומרים על הרשת, לא ילך לאיבוד.
כ-11% מהבריטים, על פי סקר של המרכז לטכנולוגיה יצירתית וחברתית (CAST) באוניברסיטת לונדון, דיווחו כי הכלילו סיסמאות לאינטרנט או מתכננים להכניס אותן לצוואה שלהם, בתופעה שמכונה "מורשת דיגיטלית".
"התחום הזה עומד להפוך לחשוב יותר ויותר, לדוגמה, הערך הכספי של אוספי מוזיקה והערך הסנטימנטלי של אוספי צילומים - פחות ופחות אנשים שומרים עותקים פיזיים של הדברים האלו", נכתב בדו"ח של תוצאות המחקר.
על פי המחקר, האנשים רוצים באופן טבעי לשמור את המוזיקה, התמונות וקטעי הווידיאו שלהם לעצמם במשך חייהם, אך רבים מהם כעת שואפים לשמר את הנכסים האלו בשביל יורשיהם.
"הדברים האלו מייצגים את הזהות שלהם, את מי שהם", נכתב בדו"ח. אנשים אלו מכונים "ילידים דיגיטליים", הנסמכים על האינטרנט למטרות אינטרקציה, שמירה ושיתוף של הטעם האישי והמידע האישי שלהם.
כשנאשלו אותם "משתמשי ענן" מה היו מצילים בעת שריפה בבית, הם בחרו בתשובה "הייתי הולך למחשב, שולח בדוא"ל את התמונות שלי (ואוצרות דיגיטליים אחרים) לעצמי, ומשאיר את שאר הבית".
מה שקורה לזהות המקוונת והפעילות של האנשים לאחר שהם מתים, הפך לנושא חם, במקביל לעליית טכנולוגיית הענן, המזכרות הדיגיטליות, הרשתות החברתיות והזדקנות דור האינטרנט. גם מכשירי הסמארטפון תרמו לתופעה.
לדוגמה, הרשת החברתית פייסבוק מאפשרת לפרופיל המשתמש שנפטר לרדת מהאתר, לבקשת בני המשפחה, אך לא ניתן להעביר את הגישה לחשבון ליורשים החוקיים.
כ-25 מהמשיבים לסקר סבורים כי עד שנת 2020 לא יהיו להם עוד תמונות מודפסות, ו-14.5% סברו כי לא יהיה להם ספרים פיזיים.
צילום: shutterstock
מומלצים