המסחר ננעל בירידות: "מימוש רווחים מאתמול"
מדד ת"א 25 איבד 0.3% ות"א 100 ננעל ללא שינוי אחרי פתיחה חיובית. מחיקת מכתשים אגן תיצור ביקושים של 250 מיליון שקל לשאר המניות במדדי ת"א 25 ו-100. אפריקה ישראל בולטת בעלייה של 4%
המסחר בתל אביב ננעל היום (ב') ברובו בירידות על רקע מגמה חיובית בבורסות אירופה ואסיה. זאת בהמשך לזינוק אתמול במדדים המובילים אחרי חופשת החג. גם היום, בשל חול המועד סוכות, הסתיים המסחר ב-14:45.
מדד ת"א 25 ירד ב-0.32% ל-1,127.76 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-0.04% ל-1,021.98 נקודות, מדד בלוטק 50 ירד ב-0.07% ל-267.37 נקודות, מדד נדל"ן עלה ב-1.29% ל-290.9 נקודות ומדד הבנקים ירד ב-0.26% ל-1,034.8 נקודות.
במסחר במטבע חוץ ירד הדולר ב-0.68% ושערו היציג נקבע על 3.635 שקלים. האירו ירד ב-0.24% ושערו היציג נקבע על 5.038 שקלים.
מדד ת"א 25 עלה אתמול ב-4.3% והשלים זינוק של 7.3% מתחילת החודש. בכך תיקן המדד את הירידות מסוף אוגוסט שנרשמו לנוכח החשש מהחמרה במצב הביטחוני בספטמבר.
הבוקר נרשמה עלייה של 1.1% במדד ת"א 25. "פתיחת המסחר הייתה מאוד חיובית על רקע עליות באירופה והחוזים בוול סטריט. גם עסקת מכתשים אגן השפיע באופן חיובי על המסחר, במיוחד על האג"חים של אי.די.בי" אומר רפי ניב, מנכ"ל קרנות הנאמנות של מיטב. "התמתנות העליות בעולם הביאה חלק מהמשקיעים בארץ למכור מניות כאקט של מימוש רווחים מהזינוקים אתמול" הסביר ניב. לדבריו, השוק עשה מהלך מהיר יחסית בו מדד ת"א 25 עלה מרמה של פחות מ-1,000 נקודות לרמה של 1,130 נקודות. עוד הוסיף ניב כי הפדיונות בקרנות התמתנו מאוד בתקופה האחרונה.
נתוני בנק ישראל מגלים כי התמתן קצב ההתרחבות של הפעילות במשק במאי-אוגוסט. בבנק ישראל מציינים כי הסיבה קשורה למשברי חוב באירופה והטלטלה בשווקים הפיננסיים, חשש להאטה ניכרת בקצב הצמיחה בעולם, המשך חוסר היציבות באזורנו והשלכות המחאה החברתית בישראל; עם זאת, סבורים בבנק המרכזי כי שיעור האבטלה הנמוך והאטת קצב ההתרחבות של התעסוקה מצביעים על התקרבות המשק לתעסוקה מלאה.
"בחודשים הקרובים נתחיל לראות פיטורי עובדים" אמר היום כלכלן המקרו של בית ההשקעות דש שמעריך כי מגמת השיפור במצב התעסוקה תיבלם. זאת על רקע הרעה בציפיות העסקים למספר המועסקים בעיקר בענף התעשייה.
בסוף השבוע פורסם כי צרפת וגרמניה התקרבו להסכמה על תוכנית שמטרתה לייצב את המצב הפיננסי של המדינות מוכות החובות בגוש היורו ולהזרים הון לבנקים. עם זאת, הוול סטריט ג'ורנל דיווח כי שתי החברות הגדולות בגוש היורו עדיין לא סיכמו את כל הפרטים, ותוצאת הפשרה עשויה לאכזב את המשקיעים המקווים לתגובה דרמטית למשבר החובות הממשלתיים.
מניות במרכז
העסקה נסגרה: כימצ'יינה העבירה 2.4 מיליארד דולר לבנק הפועלים למיזוג עם מכתשים אגן (ירדה בכ-0.4%) מקבוצת אי.די.בי (עלתה בכ-2.45%). הקלוזינג של העיסקה התבצע בשעה זו בבנק הפועלים. בעלי המניות מהציבור יקבלו 1.272 מיליארד דולר, כור תקבל 1.128 מיליארד דולר, מתוכם 960 מיליון דולר בהלוואה.
רשות ני"ע החלה בבדיקה האם רכישת המניות הגדולה של מניות שופרסל (ירדה בכ-1.3%) בידי בנק ברקליס בשבוע שעבר, טרם העברת השליטה בשופרסל, נבעה ממידע פנים של לקוחות הבנק. הבדיקה עשויה לעבור למתווה של חקירה במידה שיתברר כי יש לחשדות ביסוס.
אפריקה ישראל דיווחה במהלך החג על מכירת בניין השעון בניו יורק תמורת 165 מיליון דולר. "כלכליסט" חשף אתמול כי בנק הפועלים החליט לממש את מניות חברת המלונות הפרטית של בעל השליטה באלביט הדמיה (עולה בכ-1.5%), מוטי זיסר שהיו משועבדות לבנק.
"כלכליסט" חשף אתמול כי בנק הפועלים (עלה בכ-3.3%) החליט לממש את מניות חברת המלונות הפרטית של בעל השליטה באלביט הדמיה (ירדה בכ-0.5%), מוטי זיסר שהיו משועבדות לבנק.
לחצי הנזילות בהם מצוי אילן בן דב, בעל השליטה בפרטנר (עלתה בכ-0.05%), משכו גל של פניות אליו לאחרונה מצד קרנות השקעה שונות שמתעניינות ברכישת נתח מהנכס המרכזי שלו – פרטנר.
בנק דיסקונט (עלה בכ-3.2%) מקבל שעבוד על מניות השליטה של רוני אלרואי בחברת קמן. ל"כלכליסט" נודע כי דיסקונט הוא הגורם הפיננסי שיעניק לאלרואי הלוואה של 30 מיליון שקל, שתוזרם על ידי בעל השליטה לקמן. ההסכם בין דיסקונט לאלרואי טרם נחתם, אולם מדובר בו על שעבוד של 75%-70% ממניות קמן.
חברת הביטוח כלל (עלתה בכ-17.1%) שבשליטת נוחי דנקנר מקיימת מגעים לרכישת זכויות בנייה בהיקף של 20 אלף מ"ר לבניין משרדים על מגרש בגבעתיים הן עבור כספי העמיתים שלה והן עבור כספי הנוסטרו, וזאת בתמורה לסכום שבין 120 ל־140 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט".