שליט כבש את הכותרות: "למה הוא כל כך רזה?"
שחרורו של החייל ומאות האסירים הפלסטינים העסיקו את כל אתרי החדשות שדיווחו על "עסקה היסטורית". כתב בריטי בעזה: "חוטף כי אני פרו-פלסטיני ופרו-ישראלי. המצב נורמלי". אחרים תהו למה הוא נראה כה רזה ומותש, ומה שוביו עשו לו
- גלעד שליט בדרך הביתה - כל הכתבות והפרשנויות
"חמאס משחרר את החייל הישראלי, עסקת החילופין החלה", קראה הכותרת הראשית של ה"ניו יורק טיימס", הן בגרסתו הגלובלית והן באמריקנית. לצד הידיעה גלריית תמונות ובראשן תמונתו של שליט מדבר בטלפון עם אמו.
עוד על עסקת שליט בעולם:
סרקוזי לגלעד: ניפגש בצרפת
קמרון: מעריץ את האומץ של גלעד להסביר לארה"ב: "באמת רואים בו בן" איך מדינות אחרות דואגות לחטופים?באתר הבית של "יאהו! חדשות", המקבץ את דיווחי סוכנויות הידיעות המרכזיות, התחלפה במהרה הכותרת המבשרת על שחרור שליט, בכותרת "ראש ממשלת ישראל מזהיר את הפעילים הפלסטינים", בהתייחסות לדברי בנימין נתניהו בתל נוף, שאיים כי "מחבל שיחזור לטרור, דמו בראשו". לצד אותה ידיעה ראשית מופיעה כתבה המתארת את החגיגות בעזה, עם שחרור האסירים.
אפילו האתרים הבריטיים פינו את פרשת שר ההגנה המתפטר ליאם פוקס מהכותרות הראשיות, לטובת תמונתם של שליט ונתניהו. הן ה"טלגרף" והן ה"גרדיאן" העבירו בלוג חי המתעדכן מדי כמה דקות והרבו בידיעות אודות חזרתו של שליט. בהתאם למקום שתפס, היה הבלוג הידיעה הנצפית ביותר באתר ה"טלגרף", והשישית הנצפית ב"גרדיאן" בשעות הצהריים.
עסקת שליט - הכתבות האחרונות ב-ynet:
המבצע הושלם: שליט נחת ליד ביתו
200 אלף חוגגים בעזה: "רוצים גלעד שני" גלעד: "ידעתי שהעם עושה הכל" גלעד שב הביתה: דקה אחר דקה גלעד הוא לא מופלטה / דעה
עורך חדשות החוץ של ה"טלגרף", דייויד מונק, צייץ בהתרגשות בחשבון הטוויטר שלו, המופיע באתר: "פשוט מראות ומילים מדהימות משני צדי החילופין הללו". כתב העיתון בעזה, טים מרשל, צייץ: "מקבל הרבה גידופים בטוויטר על כך שאני פרו-פלסטיני, הרבה על כך שאני פרו-ישראלי. הידד. המצב נורמלי. נמשיך".
לצד הידיעות החדשותיות, שני טורי דעה בנושא שליט מופיעות בעמוד הראשי של אתר העיתון. שגריר ישראל בלונדון, דניאל טאוב, טוען שחזרתו של שליט היא "עדות לאהבת החיים של ישראל". ואילו דניאל נואלס, מהפרשנים הפוליטיים של העיתון, מסביר לקוראים כי העסקה "תחזק את חמאס ותפגע בפתח".
מאוחר יותר נוסף עוד מאמר קצר, העוסק בכך ששליט נראה "רזה וחיוור", ותוהה מה עוללו לו חוטפיו. העורך לענייני דיפלומטיה של ה"גרדיאן" עסק גם כן במצב בריאותו של שליט, וציין כי היא מעוררת ביקורת כלפי חמאס. ביקורת זו הועלתה גם בעבר, בנוגע לתנאי הכליאה של פלסטינים. הוא מצטט אסיר פלסטיני שסיפר בעבר כי אנשי חמאס החזיקו אותו בתא קטן, שבו לא יכל לשכב וכי האוכל שקיבל גרם לו להקיא.
"עסקת חילופי האסירים ההיסטורית בעיצומה תמורת שחרור שליט", זעקה הכותרת הראשית במהדורה האנגלית של France24. המהדורה הצרפתית הסתפקה בכותרת "החייל הצרפתי-ישראלי חזר לישראל". אתר ה"ליברסיון" הקדיש לאירוע את שלוש הכותרת הראשונות, ואילו ה"לה מונד" סיפק עם תחילת ההחפה כותרת גדולה אך זמן קצר אחר כך פרש מהחגיגה. הידיעה על שליט תפסה רק את המקום השלישי, לאחר העיסוק במפלגה הסוציאליסטית ובעלילות ליליאן בטנקור, מבעלי "לוריאל".
באתרי CNN כיכב שובו של שליט בכל המהדורות: העולמית, האמריקנית, הערבית ואפילו המכסיקנית. הידיעה הראשית השנייה, ברוב המקרים, עסקה במפגינים נגד וול-סטריט. בסקר המהיר בעמוד העולמי בחרו העורכים לשאול "האם עסקת שליט תסייע לתהליך השלום?". כ-74% מאלף הגולשים שהצביעו עד שעות הצהריים סברו שלא.
גם באתר ה-CNN וגם ב-BBC, מצאו לנכון לנסות ולהסביר לגולשים את המחיר שהחליטה ישראל לשלם תמורת שובו של שליט בשלום. תחת הכותרת "מדוע הישראלים מאמינים שחייל אחד שווה אלף אסירים פלסטינים?" ב-CNN מתאר הכותב את הרקע לעסקה. ב-BBC מתוארת העסקה כ"אסימטריה יוצאת דופן של אלף לאחד". הכתב לענייני המזרח התיכון מסביר כי נכונותה של ישראל לעסקה בתנאים אלה היא מקור חוזק וחולשה בעת ובעונה אחת.