מי ניצח בתחרות "סוכות מדברות"?
מתוך 70 "סוכות" מוקטנות, רק שתיים זכו במקומות הראשונים של שני המסלולים, ושתיים נבחרו לחביבות הגולשים של ynet. וגם: מה עושים שערי העיר ירושלים בבית שאן?
70 "סוכות" מוקטנות הוגשו לתחרות של ynet ובית אבי חי. 40 הוצגו בתערוכה, 12 עלו לשלב הגמר ושתיים בלבד הוכרזו כמנצחות הגדולות: במקום הראשון במסלול הקהילתי (פרס של 6,000 שקל) זכתה "סוכת חברותא", שיוצריה הם חברי עמותה של הומואים דתיים. במקום הראשון במסלול הפרטי (פרס של 3,000 שקל) זכתה מרגה פישטיין, שבנתה את "סוכת מרחב מוגן", העוסקת בתלאותיה של המדינה ובתלאותיה של משפחת שליט.
שופטי תחרות "סוכות מדברות" בחרו למקום השני במסלול הקהילתי (4,000 שקל) את "סוכת עץ חיים", שיוצריה הם חברי מרכז יום לנפגעי סמים של האיגוד הירושלמי למאבק בסמים ואלכוהול, סוכת "סו-cut ארעי" של שני כהן, העוסקת במרחק הרב בין דירת הארעי לדיור של קבע, זכתה במקום השני במסלול הפרטי (2,000 שקל).
לסוכת חביבת הגולשים של ynet נבחרה "סוכת החרוזים" של הני שקולניק בת ה-92 במסלול הפתוח (1,000 שקל). במסלול הקהילתי נבחרה סוכת "360 מעלות" של בית הספר הניסויי חטיבת "צפרדוש", שזכו גם בהם ב-1,000 שקל.
במהלך השבוע יבחרו גם הסוכה חביבת המבקרים בתערוכה והסוכה הנבחרת בפייסבוק של בית אבי חי. תערוכת "סוכות מדברות" תהיה פתוחה עד סוף השבוע. ימים ד', ו': 10:00–14:00, ובחג: 10:00–17:00.
הסוכות שלכם
במהלך החג שלחו גולשי ynet גם את תמונות הסוכות האמיתיות שלהם. הסוכה המרשימה ביותר
הייתה של יעקב אבי רוימי מבית שאן, שבכל שנה מקשט את הסוכה לפי נושא
מסוים.
פנים הסוכה הוקדש השנה לירושלים - לרובע היהודי ובית המקדש. רוימי יצר דגם של מנורת בית המקדש בגודל של שני מטרים, בתוך "לבנים" של קיר הכותל ולצידה תמונת הכהן הגדול. חוץ הסוכה נבנה כעין חומת ירושלים, עם השערים. הכל עשוי מנייר, קרטונים וספוגים. גודל הסוכה 6x9 מטרים.