וול סטריט ננעלה בירידות: אפל צנחה ב-5.6%
דאו ג'ונס נחלש ב-0.6% ונאסד"ק צנח ב-2%. ספר הבז' הצביע כי הצמיחה בכלכלה האמריקנית הייתה איטית בחודש ספטמבר. מורגן סטנלי עלה ב-0.1% אחרי שהכה את התחזיות עם רווח נקי של 2.2 מיליארד דולר ברבעון השני
המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו בירידות שערים אחרי אכזבת המשקיעים מפרסום ספר הבז' שהצביע על כך הכלכלה האמריקנית צמחה גם בחודש שעבר, אך בקצב איטי. בלט היום מדד נאסד"ק בירידה של 2%, בעקבות צניחה של 5.6% במניית אפל.
מדד הדאו ג'ונס ירד ב-0.63% לרמה של 11,504.62 נקודות, מדד הנאסד"ק ירד ב-2.01% לרמה של 2,604.04 נקודות ומדד ה-S&P500 ירד ב-1.26% לרמה של 1,209.88 נקודות.
התוכניות הגרנדיוזית של מנהיגי האיחוד האירופי לצייד את הבנקים ביבשת בהון, צפויה להיות הרבה פחות גדולה ממה שמצפה השוק. הסיבה לא נעוצה בהעדר הסכמת המדינות להזרמת כספים, אלא דווקא בכך שמצבה של המערכת הבנקאית טוב יחסית, מה שיביא אותה לדרוש פחות מ-100 מיליארד דולר במהלך שישה עד תשעה החודשים הבאים, כך טוען היום הפיננשל טיימס כשהוא מתבסס על ההערכות של פקיד בכיר באיחוד האירופי.
סוכנות הדירוג מודי'ס הורידה אמש את דירוג החוב של ספרד ל-'A1' מ-'Aa2'. מודי'ס הודיעה "לא הוצג שום פתרון אמין למשבר החוב הנוכחי", וכן כי האטה בצמיחה העולמית פוגעת בתחזית הצמיחה החלשה בלאו הכי של ספרד.
המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו אמש בעליות על רקע מבול הדו"חות הכספיים לרבעון השלישי של השנה.
ראש ממשלת יוון, ג'ורג' פאפאנדראו דוחף לאישור תוכנית קיצוצים נוספת עד סוף השבוע הקרוב, זאת במטרה לזכות בעוד כספי סיוע מקרן החילוץ של גוש האירו.
על פי סקר מנהלי הקרנות של מריל לינץ' לחודש אוקטובר, 85% ממנהלי הקרנות מאמינים שפשיטת רגל של יוון בלתי נמנעת. מנהלי הקרנות צופים כי כלכלת סין תיחלש בשנה הקרובה. ההשקעה בסקטור הטכנולוגיה עדיין מדורגת כפופולארית ביותר בקרב מנהלי הקרנות ושיעור הקצאת המשאבים להשקעה בסקטור הטכנולוגיה גדל מדי חודש.
מנהיגי האיחוד האירופי צפויים להיפגש ב-23 באוקטובר על מנת לדון בדרכים שונות לפתרון משבר החובות בגוש האירו. הגארדיאן הבריטי דיווח אתמול כי יוון וצרפת הסכימו ביניהן על הרחבת תוכנית הסיוע בצורה משמעותית, אך גורם בכיר מסר לסוכנות הידיעות בלומברג כי לא נחתם עדיין הסכם.
בינתיים, הניסיונות להגיע לעסקה שתאפשר לסיים את משבר החובות בגוש האירו נתקלים בקשיים, כך לדברי נשיא צרפת ניקולה סרקוזי. השיחות נוגעות להגדלת קרן הסיוע למדינות הפריפריה של גוש האירו. קרן הסיוע מסתכמת כיום ב-440 מיליארד יורו ורבים טוענים כי היא לא תספיק כדי למלא את יעודה.
מאוחר יותר טס סרקוזי לפגישה דחופה עם קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל כדי למצוא נוסחה להרחבת קרן הסיוע.