שתף קטע נבחר

דו"ח: כ-200 אלף עצירים פוליטיים בצפון-קוריאה

מנתונים שהציג שליח האו"ם עולה תמונה קשה לפיה מאז 2011 גדלו והתרבו מספר מתקני הכליאה במדינה הקומוניסטית. חלק מהעצירים מוחזקים רק משום שהם קרובי משפחה של עצירים אחרים. השלטונות מספקים פחות ממחצית מצורכי המזון

כ-200 אלף עצירים פוליטיים נמקים במחנות הכליאה הצפון-קוריאנים, עלייה משמעותית ממספרם לפני כ-10 שנים - כך מסר אמש (יום ד') שליח האו"ם בסוגיית המצב ההומניטארי בצפון-קוריאה, מרזוקי דארוסמן, בדו"ח שהציג בפני העצרת הכללית.

 

דארוסמן גילה כי מצילומי לוויין עולה כי מתקני המעצר והכליאה שמפעילים שלטונות צפון-קוריאה גדלו והתרבו בהשוואה לצילומים דומים משנת 2001. לדבריו, חלק מהעצירים מוחזקים במחנות רק משום שהם קרובי משפחה של עצירים אחרים. "אני קורא לפיונגיאנג לנוע בדחיפות לצעדים ממשיים ולשחרר את העצירים הפוליטיים", כתב השליח.

 

בצורת ומשבר מזון קשה. תמונה מצפון-קוריאה (צילום: AP) (צילום: AP)
בצורת ומשבר מזון קשה. תמונה מצפון-קוריאה(צילום: AP)
 

הדו"ח חושף גם תמונה מחרידה על משבר המזון החמור בצפון-קוריאה. דארוסמן ציין בהקשר זה כי המצב במדינה הקומוניסטית "קריטי" וכי הצטמצמות סיוע המזון הבינלאומי רק החמירה את המחסור. בדו"ח נכתב כי שלטונות צפון-קוריאה מספקים פחות ממחצית מצורכי המזון של 16 מיליון התושבים.

 

עוד על צפון-קוריאה:

 

בתוך כך, הודיע הלילה דובר מחלקת המדינה, מארק טונר, כי נציגים אמריקנים ייפגשו בשבוע הבא עם משלחת מצפון-קוריאה, לשיחות גישוש בנוגע לחידוש השיחות הרב-צדדיות סביב פירוק פיונגיואנג מנשק גרעיני בתמורה לסיוע הומניטארי. טונר ציין כי בשיחות, שיתקיימו בז'נווה, ישתתף גם השליח הצפון-קוריאני הבכיר, קים קי-גוון.

 

כחלק מהניסיונות לחדש את הדיאלוג עם פיונגיאנג החליטה וושינגטון להחליף את השליח הנוכחי שלה, סטיבן בוסוורת', בשגריר האמריקני לשעבר בסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, גלן דיוויס.

 טונר ציין כי דיוויס, ששימש בעבר גם כבכיר במחלקת מזרח אסיה והפאסיפיק במחלקת המדינה, ישמש כשליח במשרה מלאה, בעוד בוסוורת חילק את זמנו בין ענייני צפון-קוריאה לעבודתו כאיש אקדמיה. המפגש בז'נווה אמור להתקיים בימים שני-שלישי והוא יהיה הראשון מאז פגישתם המיוחדת של בוסוורת' והשליח קים בניו-יורק בחודש יולי.    

 

השיחות הרב-צדדיות בין צפון-קוריאה לארה"ב, רוסיה, יפן, סין ודרום-קוריאה קרסו ב-2008, לאחר שהצדדים לא הצליחו להגיע להסכמה בשאלות עד כמה תחשוף פיונגיאנג את פעילותה הגרעינית ועד כמה תסכים להעמיד את מתקניה לפיקוח חיצוני. עם זאת, בחודשים האחרונים נשמעו מפיונגיאנג הצהרות חיוביות בדבר מחויבותה להסכם שהושג בשנת 2005 ובעקבותיו החלו השיחות הרב-צדדיות. הסכם זה מדבר על נכונותה של צפון-קוריאה לוותר על יכולותיה הגרעיניות בתמורה לסיוע כלכלי וחתימת הסכם שלום עם וושינגטון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קים ג'ונג איל. לא מספק מזון
צילום: EPA
בוסוורת'. מסיים תפקידו
צילום: AP
מומלצים