יש לה שם: בתם של ברוני וסרקוזי תיקרא ג'וליה
בהודעה שפרסם ארמון האליזה, הודה נשיא צרפת למברכים הרבים וחשף את שם בתו. אבות בצרפת זכאים ל-11 ימי חופשת לידה, אך סרקוזי יוותר על זכות זו. ומה קורה במדינות אחרות?
ג'וליה - זה השם שנבחר לבתם של קרלה ברוני וניקולא סרקוזי, שנולדה אתמול (יום ד') בשעה טובה. בהודעה שפרסם ארמון האליזה, הודה נשיא צרפת למברכים הרבים. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שבה נשיא צרפת הופך לאב במהלך כהונתו.
תינוקת חדשה בארמון האליזה - כתבות אחרונות ב-ynet:
- סרקוזי ביקר את ברוני: "ניתן לה להכריז על השם"
- במזל טוב: קרלה ברוני ילדה בת
- קרלה ברוני: "נמאס מההריון, רוצה לעשן סיגריה"
עוד בערוץ החדשות :
- מהביוב ועד לכדור בראש: יומו האחרון של קדאפי
בעוד שאשתו מתאוששת מלידת בתם הראשונה המשותפת, נשיא צרפת לא ישתמש כנראה בחופשת הלידה המגיעה לו על פי החוק הצרפתי או אפילו יאט את קצב עבודתו.
אבות טריים בצרפת זכאים ל-11 ימי חופשת לידה על פי חוק ול-18 ימי חופשה עבור לידה מרובת ילדים. במהלך הבחירות המקדימות לראשות המפלגה הסוציאליסטית, הציעה אחת המועמדות הבכירות, סגולן רויאל, להעניק לסרקוזי "חופשת לידה באורך של חמש שנים".
אך למרות הנסיבות - תינוקת חדשה בארמון האליזה - והצעתה ה"נדיבה" של יריבתו בבחירות האחרונות לנשיאות, לא נראה שסרקוזי ייקח אפילו יום חופשה אחד לרפואה. אתמול, לדוגמה, הוא בילה את רוב היום בפגישות מדיניות-כלכליות בגרמניה עם הקנצלרית אנגלה מרקל. כל זאת בזמן שאשתו כרעה ללדת בקליניקה פרטית בפריז. מה לא עושים כדי להציל את האירו?
ואם זה לא מספיק, ביום ראשון הקרוב ישתתף הנשיא הצרפתי בוועידה בבריסל שצפויים לאשר בה הסכם מקיף ורחב לפתרון משבר החוב המתמשך ביבשת האירופית. חוסר רצונו של סרקוזי לקחת זמן חופש עם אשתו ובתו החדשה לא נובע רק מלוח זמנים עמוס אלא גם כתוצאה מתרבות מאצ'ואיסטית בפוליטיקה הצרפתית.
הסוציולוגית כריסטין קסטלן-מונייר סיפרה לעיתון הצרפתי "לה פריזיאן" כי חוסר הרצון של הנשיא לצאת לחופשת לידה הוא מנהג רווח בפוליטיקה המקומית. "מאז שנוצרה ב-2002, אף פוליטיקאי צרפתי לא יצא באופן פומבי לחופשת לידה" אמרה הסוציולוגית הצרפתייה. "אולי כמה מהם לקחו חופשה, אבל לא רצו שיכניסו אותה ל'רשימה שחורה' בשל צעדם".
פרנק לוברייה, אחד מיועציו הקרובים סיפר ל"לה פריזיאן" כי חופשה איננה עומדת על הפרק עבור הנשיא הצרפתי. "יש אדם אחד במדינה שפטור מחופשת לידה והוא ראש המדינה".
הפוליטיקאים בבריטניה, לעומת זאת, נוהגים אחרת מאשר עמיתיהם הצרפתים. ראש הממשלה הבריטי דיוויד קמרון לקח חופשת לידה באורך שבועיים ימים לאחר שאשתו סמנתה ילדה בשנה שעברה את בתם הרביעית. גם יריבו הפוליטי ממפלגת הלייבור, אד מיליבנד, נהג כמוהו.
בנורבגיה זה היה אחרת
מי שהגדיל לעשות, תרתי משמע, בכל הקשור לחופשת לידה הוא השר הנורבגי לענייני ילדים, שיוויון ולכידות חברתית, אודון ליסבקן. ליסבקן יצא בשנה שעברה ל-16 שבועות של חופשת לידה בתשלום (בנורבגית: pappa permisjon) לאחר הולדת בתו הקטנה. "אנו צריכים לשנות את המנטליות הלאומית ולהפוך את האבהות המודרנית לדבר מקובל בתעשיות שלנו הנשלטות על ידי גברים", אמר השר הנורבגי ערב צאתו לחופשת לידה.עוד אמר ליסבקן כי לנשים וגברים יש את הזכות לצפות לאותן הזדמנויות בשוק העבודה, בקבלת ההחלטות ובחברה, כמו גם בטיפול בילדים.
ומה קורה בישראל? אצלנו אבות יכולים לקחת חלק בחופשת הלידה רק אם זו באה על חשבון חופשת הלידה של האם ובתנאי שהיא חוזרת לעבודתה. אפשרות זו הפכה במהרה ללא רלוונטית - ראשית כי חופשת הלידה של האם הישראלית קצרה מלכתחילה (רק 14 שבועות) ושנית כי אפשרות זו אינה מגובה במדיניות ממשלתית ומותירה את ההחלטה לצאת לחופשת אבהות כעניין פרטי ואישי.