שתף קטע נבחר

 

24 הרוגים בסוריה: "קדאפי הלך, תורך בשאר"

התקשורת הממלכתית בסוריה נמנעה מלדווח על מות הרודן הלובי, ואסד שלח כוחות גדולים במיוחד לחוצות הערים. אבל מעודדים מהשלמת המהפכה בלוב, האלפים יצאו שוב להפגין נגדו, והם מאמינים שעכשיו הגיעה שעתם: "דוקטור אסד, תתכונן"

כוחות הביטחון של סוריה הרגו היום (ו') לפחות 24 בני אדם במהלך ההפגנות נגד משטרו של הנשיא, בשאר אסד, שהחלו מיד לאחר תפילות יום השישי. מותו אתמול של רודן לוב המודח, מועמר קדאפי, בידי המורדים בארצו, הוסיף דלק מיוחד להפגנות היום נגד אסד, ורבים מהמשתתפים בהן הזהירו את הנשיא הסורי מגורל דומה.

 

גם קדאפי כבר לא איתנו - כתבות אחרונות:

רעייתו של קדאפי: גאה בו, שהאו"ם יחקור את מותו

עלייתו ונפילתו: איך הפך קדאפי ליקיר המערב?

"קדאפי תכנן להטביע ספינה בדרך לישראל ב-73'"

לוב חוגגת את מות קדאפי; מחלוקת על הקבורה

 

פעילי אופוזיציה בסוריה דיווחו כי נוכחות כוחות הביטחון ברחבי המדינה הייתה היום גבוהה מהרגיל, אולי בעקבות מותו של קדאפי. כלי התקשורת הרשמיים בסוריה התעלמו ביממה האחרונה לחלוטין מהרג קדאפי, כנראה כדי לא לספק רוח גבית למורדים נגד אסד. ההערכה היא כי מותו המשפיל של קדאפי, שלדברי גורמים בלוב ובעולם היה אחראי בחודשים האחרונים לרצח רבבות בני אדם בארצו, עשוי לחזק את ההתקוממות במדינות ערביות אחרות שאליהן הגיע "האביב הערבי".

 

מפגינים נגד אסד בסוריה. חומס וחמאה עומדות איתן למרות הדיכוי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפגינים נגד אסד בסוריה. חומס וחמאה עומדות איתן למרות הדיכוי(צילום: EPA)

 

רוב מקרי ההרג היום בסוריה נרשמו בערים חומס וחמאה, שנחשבות שתיהן למעוזים של מתנגדי אסד. בחודשים האחרונים קיים צבא סוריה כמה מבצעים נרחבים בערים אלה כדי לדכא את התקוממות בהן. "קדאפי הלך, עכשיו תורך, בשאר!", קראו מפגינים בעיירה מערת אל-נומעאן שבמחוז אידליב. "התכונן, אסד!", צעקו מפגינים בעיירה תיאנה שבמחוז דיר א-זור, סמוך לגבול עם עיראק.

 

לוב חגגה אל תוך הלילה את מותו של הרודן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לוב שאחרי קדאפי - עוד כתבות וניתוחים:

 

פעילים ותושבים בסוריה סיפרו כי הרשויות במדינה הגבירו את אמצעי הביטחון בכמה ערים ועיירות, כולל בפרברי דמשק. "יש נוכחות חסרת תקדים של כוחות הביטחון היום. צלפים ניצבים על גגות הבתים ומחסומים הוקמו בפרבר", סיפר פעיל אופוזיציה בסקבה, שליד דמשק. הפגנות התקיימו היום גם באזורים שבהם מרוכז המיעוט הכורדי כמו קמישלי, מליכיה ואחרים. מצפון לעיר חומס התאספו כמה אלפי בני אדם שהניפו דגלי סוריה מהימים שקדמו לעליית משטר הבעת' לשלטון, לפני 48 שנה. "דוקטור (אסד), אתה הבא בתור!", נכתב על כרזות שהניפו תושבים.

 

רגע לפני האביב הערבי: אסד וקדאפי התקרבו

לדברי האו"ם, מאז תחילת המהומות בסוריה במרס השנה נהרגו במדינה כ-3,000 בני אדם, בהם 187 ילדים. סוריה טוענת כי בחודשים האלה נהרגו לפחות 1,100 שוטרים וחיילים. מאז תחילת ההתקוממות נגדו הבטיח אסד שורה של רפורמות, אך כמו קדאפי שלח טנקים וצלפים לירות ללא הבחנה בחוצות הערים כדי להפחיד את מתנגדיו ולרפות את ידיהם.

 

מפגינים בעיר קמישלי. גם הכורדים יוצאים נגד אסד (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מפגינים בעיר קמישלי. גם הכורדים יוצאים נגד אסד(צילום: רויטרס)

 

קדאפי נהרג אתמול, ולפי שעה עדיין לא ברור בוודאות כיצד. שעה קלה אחרי שרשתות הטלוויזיה בעולם שידרו סרטון וידאו שבו נראית גופתו, נפוץ סרטון וידאו אחר שבו הוא נראה חי בידי המורדים שתפסו אותו. הצילומים הובילו למסקנה שהמורדים הם שהוציאו אותו להורג, אך בקרב אלה היו מי שטענו כי אנשי קדאפי עצמו, שירו לעבר המורדים, הם שפגעו בו וגרמו למותו. לפי טענה אחת, הוא נפגע במהלך קרב היריות שבו נתפס, ובהמשך מת מפצעיו.

 

אסד, שמחזיק בשלטון בסוריה מאז שנת 2000, חיזק את קשריו עם קדאפי בחודשים שקדמו לגל ההתקוממויות בעולם הערבי. שתי המדינות חתמו על שורה של

הסכמים, ולאחר הדחת קדאפי אסד גם אפשר לערוץ הטלוויזיה "א-ראי", הפועל דרך לווין סורי, לשדר מסרים מפיו בעודו מסתתר מפני המורדים. גם תנועות האופוזיציה בסוריה ובלוב התקרבו זו לזו בעקבות מה שאחד הפעילים כינה "הצורך לעמוד בפני אותו סוג של עריצות".

 

מועצת המורדים של לוב, שאוחזת כעת בשלטון במדינה, מיהרה אחרי סילוק קדאפי להכיר במועצה הלאומית של האופוזיציה בסוריה, שהוקמה מוקדם יותר החודש באיסטנבול, כרשות הלגיטימית בסוריה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא סוריה אסד. אפשר לקדאפי לאיים אחרי שהודח
צילום: AFP
גופתו של מועמר קדאפי. מי הרג אותו באמת?
צילום: EPA
מומלצים