שתף קטע נבחר

 
צילום: index open, מאיר אזולאי

חברי הסגל הזוטר בטכניון ישבתו ללא הגבלת זמן

לקראת פתיחת שנת הלימודים האקדמית, הודיע הסגל הזוטר בטכניון על שביתה ללא הגבלת זמן. הם דורשים העלאת שכר של 7% ותוספות ותק. הסגל הזוטר באוניברסיטאות ישבות ביום ראשון בעוד שבוע

אחרי חגיגות פרס הנובל בכימיה לפרופ' דן שכטמן, פותח הטכניון את שעריו ביום שני לשנת לימודים חדשה, אבל זו נפתחת בטונים צורמים. הסגל הזוטר הודיע שישבית את הלימודים ללא הגבלת זמן, במחאה על תנאי העסקתם של חברי הארגון בהוראה ובמחקר. המשמעות: תרגולים יבוטלו, עבודת המעבדות תשובש ואנשי הוראה המועסקים כ"מרצים מן החוץ" יחרימו שיעורים.

 

ארגון הסגל הזוטר בטכניון מאגד כ-1,800 מרצים ומתרגלים. משה תורג'מן, חבר ועד הסגל הזוטר בטכניון, מסביר כי לפני כשנה פתחו נציגי הארגון במשא ומתן עם הנהלת הטכניון, אך לאחרונה עלו הדיונים על שרטון. כעת קיים נתק בין הצדדים ולכן לא נותרה להם ברירה, אלא להשבית את הלימודים עד להודעה חדשה.

 

חברי הארגון דורשים תוספת שכר בשיעור של כ-7%, תוספות ותק, הגדלת היקפי התעסוקה באמצעות הקטנת כיתות הלימוד וכן צמצום היקף שיעורי הבית. "ברצוננו להדגיש כי איננו רוצים לפגוע בציבור הסטודנטים, אך מאחר שלא נותרה לנו שום ברירה אחרת, אנו נדרשים לעמוד איתן מול הניסיונות לפגוע במעמדנו ובהכנסתנו", נכתב בהודעה הוועד. מהטכניון נמסר בתגובה: "שנת הלימודים תיפתח כמתוכנן. יום ראשון הקרוב יוקדש לטקסים והכוונה של הסטודנטים והלימודים עצמם יחלו כסדרם ביום שני".

 

הלימודים בטכניון נפתחים באופן מסורתי שבוע לפני יתר האוניברסיטאות. בשבוע הבא צפויים להצטרף למאבקם של אנשי הטכניון גם חברי ארגון הסגל הזוטר הארצי במוסדות האקדמיים האחרים. הם מאיימים לשבש את פתיחת שנת הלימודים במחאה על תנאי העסקתם במתכונת של עובדי קבלן.

 

מגעים עם הסטודנטים

ל-ynet נודע כי לאחרונה קיימו נציגי הסגל הזוטר הארצי סדרת פגישות עם נציגי התאחדות הסטודנטים הארצית, ובהן הוחלט על שיתוף פעולה בנושא. לפי שעה, השביתה של הסגל הארצי תימשך רק יממה אחת, אך בימים הקרובים הם ישקלו דרכים להחריף את המאבק.

 

בשיחה עם ynet אמר לאחרונה ד"ר דניאל מישורי, יו"ר צוות המו"מ של הפורום המתאם של ארגוני הסגל הזוטר: "אנו נאלצים לנקוט בצעדים חריפים לנוכח אי התקדמותו של המו"מ מול ועד ראשי האוניברסיטאות והמועצה להשכלה גבוהה. ההשבתה ביום הראשון ללימודים היא המהלך הראשון בסדרת צעדים שבהם ננקוט עד שייחתם ההסכם".

 

מנתוני ארגון הסגל הזוטר, הכולל אלפי סטודנטים לתואר שני (מאסטרנטים), דוקטורנטים ומרצים מן החוץ, עולה כי מאסטרנט שמשלב מחקר ותרגול בכיתות, מתפרנס בממוצע בין 2,800 ל-4,500 שקל בחודש. דוקטורנט מרוויח בממוצע בין 5,000 ל-7,000 שקל בחודש, כאשר בנוסף הוא מחויב להיות כל יום לפחות שמונה שעות במעבדה.

 

שרון (42), דוקטור למדעי החברה, משמש כבר 18 שנים כמרצה מן החוץ: "לצערי הרב אין שום הבדל ביני לבין כל עובד קבלן אחרת שעובד בשמירה או בניקיון", אמר ל-ynet, "חוסר הוודאות הכלכלית והפיטורין בסוף כל סמסטר גורמים לתחושה קשה של השפלה. כאיש משכיל, אני רוצה להשקיע בחשיבה ביקורתית ולהתעמק במתן מענה לפתרון סוגיות חברתיות, ולא להיות מוטרד בשאלה אם יש לי מספיק כסף לקנות נעליים חדשות לילדה". 

 

יו"ר התאחדות הסטודנטים, איציק שמולי, מסר כי הוא "מצפה מראשי האקדמיה לקחת ברצינות את איום ההשבתה של הסגל הזוטר ולהיכנס עמם באופן מיידי למשא ומתן במטרה לפתור את הבעיות הדחופות. לדבריו, "מרבית תביעותיו של הסגל הזוטר סבירות ומוצדקות, כך שבמידה והוא יפתח בשביתה- הסטודנטים יעמדו לימינו באופן נחרץ ויסייעו לו עד לפתרון המשבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פתיחת שנה בטונים צורמים. הטכניון
צילום: לע"מ
פרופ' שכטמן, אחרי החגיגות - פותחים בעיצומים
צילום: AFP
צילום: אלי אלגרט
שמולי, "הדרישות מוצדקות"
צילום: אלי אלגרט
מומלצים