שתף קטע נבחר
 

צפו: טרנד חדש - נשים יולדות מול קהל ובשידור חי

החודש מתכוונת מארני קוטאק ללדת בגלריה בניו יורק, מול קהל שיצפה ברגעיה האינטימיים ביותר ויהיה שותף לחוויה שהיא מגדירה כאמנות. בכך היא מצטרפת לאלפי נשים שמשתפות את העולם בלידה בפייסבוק וביוטיוב. העצמה נשית או שיתוף יתר?

כמו לא מעט נשים בימינו, גם מארני קוטאק (36) האמריקנית מתכוננת לקראת לידת בית : היא שריינה מיילדת ודולה, תרגלה טכניקות הרפיה ונשימה והכינה בריכה מתנפחת כדי ללדת במים. אבל קוטאק היא אמנית מיצג, ובזכות זה גם הלידה הקרובה שלה עומדת להפוך ללידת-מיצג - על הבמה בגלריית "מיקרוסקופ" בברוקלין שבניו יורק, ב"הופעה חיה" מול קהל.

 

 

עוד לידות לא שגרתיות:

 

המיצג, שנקרא "הולדתו של התינוק X" ואמור להתרחש עד ה-7 בנובמבר, מעורר ברחבי האינטרנט רגשות מעורבים, כולל דאגה וזעם. המבקרים של קוטאק טוענים שהיא נרקיסיסטית ועושה שימוש נצלני בתינוק שלה. יש שאף האשימו אותה בהתעללות בילדים.

 

"אני מרגישה שההופעה הטובה ביותר היא כשאינך משחק, אלא אותנטי לחלוטין", אמרה קוטאק ל-Daily Beast, שבו פורסם דבר המיצג. "לידה היא אמצעי הביטוי הישיר ביותר לכוח החיים, ולכן הצורה הגבוהה ביותר של אמנות. לידה במקום ציבורי כמיצג אמנותי היא הצהרה שאומרת שחיי היומיום שלנו הם אמנות בדיוק כפי שהם".

 

החיים השגרתיים הם אמנות. מארני קוטאק בגלריה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
החיים השגרתיים הם אמנות. מארני קוטאק בגלריה(צילום: EPA)

 

לידה מול 27 אלף צופים

בשבועות האחרונים ילדה אישה נוספת בדרך דומה, אם כי אמנותית פחות. ננסי סלגיירו, כירופרקטית ומדריכת לידה בת 32 מקנדה,שידרה את לידת בנה השלישי בשידור חי באינטרנט. 27 אלף צופים ראו אותה אוכלת סלט ומעדכנת את הסטטוס בפייסבוק בין הצירים, ואף רוקדת סלואו עם בעלה.

 

בסביבות השעה שלוש לפנות בוקר נכנסה סלגיירו אל הבריכה, עצמה את עיניה ונאנחה לאורך כמה צירים. בתוך דקות היא שלפה תינוק מהמים, שיצא אל העולם עוד לפני שהמיילדות הגיעו למקום. מיד לאחר שבדקה שהתינוק בסדר החלה להסביר לצופים מדוע הם משהים את חיתוך חבל הטבור.

 

סלגיירו וקוטאק, לצד עשרות אלפי נשים נוספות שחולקות את סרטוני הלידה שלהן ביוטיוב, מייצגות אולי עידן של שיתוף-יתר. אחרי הכל, נשים היום מבצעות בדיקות הריון מול המצלמה בשידור חי, משתמשות בפייסבוק כדי לחלוק תמונות אולטרסאונד, עצות הנקה ואפילו את נתוני פתיחת צוואר הרחם בזמן הלידה. אך אולי הן גם תורמות להעצמה נשית, לשינוי בתפיסה הרווחת שלידה היא תמיד סיוט.

 

  

טאבו ופחד מהגוף הנשי

"אני מאמינה שנשים כמוני שמשתפות בסיפורי הלידה שלהן חולקות חוויית לידה חיובית, כזו שחלק גדול מהאוכלוסייה לא מודעות לו ולא מאפשרת אותו", אמרה קוטאק. "ישנו פחד גדול סביב הלידה, פחד מהגוף הנשי. מדובר בכוח ובשליטה של האישה על גופה, דבר שהפך לטאבו בחברה שלנו".

 

סלגיירו, באופן מעט שונה, ביקשה לתקן את התפיסה שלפיה לידה היא מצב חירום רפואי ומסוכן. היא רצתה שאנשים יצפו בלידה כתהליך הדרגתי שחווה האישה כמכלול, ולא יראו רק את רגע הלידה עצמה שמתרחש באיבר מסוים בלבד. 

 

 

"בעבר נשים נחשפו ללידות כל הזמן", אומרת סלגיירו. "הן ראו את הדודות, האחיות והשכנות שלהן יולדות, וזה היה חלק מהחיים. היום, אלא אם כן מחפשים ביוטיוב סרטונים טובים של לידה, כל מה שרואים הוא אישה צורחת במיטה ומחוברת למכונות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לתקן את התפיסה שלפיה לידה היא מצב חירום רפואי ומסוכן
צילום: shutterstock
מומלצים