תתעוררו: 8 דרכים להילחם בעייפות כרונית
אם אתם רצים ממטלה לפגישה ומדחיקים את העייפות גם כשברור שנגמר לכם הכוח, נסו לאמץ שיטות אחרות לחלוקת האנרגיה שלכם. והעיקר - להפחית מהלחץ לעמוד תמיד בקצב
רגע לפני שהעיניים נעצמות שוב: אם אתם מגיעים בסיום כל יום אל הספה מול הטלוויזיה כשאתם מותשים והרוסים, ייתכן להיות שאתם מעמיסים על עצמכם יותר מדי התחייבויות ופרויקטים ומזרימים פחות מדי אנרגיה לגוף.
זהו מצב הפיך שקל לתקן, אך כדי לעשות זאת יש צורך בהקשבה עצמית ובסדר עדיפויות חדש, שמעמיד אתכם בראש ואת כל האחרים - אחר כך.
עוד דרכים להילחם בעייפות:
- עייפים כל היום? 8 סיבות ופתרונות
1. להקשיב לגוף
כאמור, ניתן להפחית את מידת העייפות ולהעלות את רמת האנרגיה בקלות באמצעות כמה צעדים פשוטים. הראשון: הקשיבו לעצמכם. כשתלמדו לזהות מוקדם יותר את הסימנים המעידים על כך שאתם מותשים, תספיקו עדיין לעשות משהו בנדון לפני הרגע שבו תקרסו לחלוטין.
2. להתחיל להתעמל
כשאתם עייפים רוב הזמן, מפתה לישון עד כמה שיותר מאוחר ולבלות את הערב ברביצה על הספה, אבל מחקרים מראים שהתנהלות כזו רק תחמיר את המצב. אף על פי שחשוב כמובן לנוח וליטול יותר הפסקות, הימנעות מוחלטת מפעילות גופנית תהיה בעוכריכם.
נסו להזיז את עצמכם בכל יום, ולבחור פעילות גופנית שמתאימה לכם. אפילו הליכה של עשר דקות מדי יום יכולה לעזור, ובהדרגה תצליחו להאריך את משך הצעידה.
3. לא להעמיס מטלות
מתח נפשי ועומס משימות מגבירים את מידת העייפות בצורה ברורה למדי. למדו לומר "לא" - אל תתחייבו למטלות מעבר למה שאתם מסוגלים לעשות, השתמשו ביומן יומי כדי לארגן את לוח הזמנים שלכם ולתכנן אותו היטב מראש, והגבילו את מספר הדברים השונים שאתם קובעים לביצוע באותו יום או שבוע עבודה.
4. לקבוע מספיק הפסקות
האם אתם תמיד דוחקים בעצמכם להספיק עוד, להגיע עד הקצה אף שאתם כבר מתחילים לחוש בתוצאות העומס? אם כן, זה הזמן ללמוד להגביל את עצמכם מראש, ולא לצפות שתדעו להפסיק בעצמכם לפני שתהיו עייפים מדי.
תכננו כל פרויקט עם הפסקות מובנות מראש, חלקו את מטלות הבית לימים נפרדים, קבעו עצירה להתרעננות ומנוחה ביום של סידורים ונסו לחלק את הפעילות הגופנית לאימונים קצרים יותר במקום אחד ארוך ואינטנסיבי.
5. ללמוד לנמנם
תנומות במשך היום אמנם אינן יכולות לפצות על מחסור כרוני בשעות שינה, אך שנת צהריים עשויה להפחית בתופעות העייפות. הרשו לעצמכם כשאפשר, וראו בכך צורך של ממש. אפילו תנומה של עשר דקות תמלא אתכם באנרגיה מחודשת.
6. לאכול היטב
שמירה על תפריט יומי מאוזן ובריא חשובה לכולם, והקפדה על אכילה של מזונות העשירים בסיבים תזונתיים תסייע לכם לשמור על רמת אנרגיה טובה ולהימנע מנפילות ברמות הסוכר בדם - דבר שעלול לעייף אתכם עוד יותר.
אכלו פירות וירקות העשירים בנוגדי חמצון, דגנים מלאים, חלבונים ושומנים טובים. תוספי מזון המכילים ויטמין B12, קו-אנזים Q10 ועוד עשויים גם הם לסייע.
7. לשמור על גישה חיובית
טבעי לחוש מדוכדכים מדי פעם, אבל לא להישאר במצב תמידי של דיכאון. נסו לאמץ גישה חיובית לחיים ולטפל בדברים שבשליטתכם. תרגלו שיטות לתרפיה כמו דמיון מודרך, יוגה ועוד - כל מה שיעזור לכם לשמור על רוח אופטימית.
8. לפנות לייעוץ מקצועי
אם העייפות אינה עוברת, ולא משנה באיזה דרכים ניסיתם להפיג אותה, ייתכן שעליכם לפנות לרופא המשפחה לייעוץ. אין בושה בקבלת תמיכה מהסביבה במקרה הצורך, ושום בקשת עזרה אינה סימן לחולשה מצדכם.
ייתכן שגם האצלת סמכויות של כמה מהמטלות שלכם לבני משפחה אחרים או חברים תהיה בדיוק הדבר שאתם זקוקים לו כדי להצליח להתאושש ולמלא מחדש את מאגרי האנרגיה שלכם.