חשש לסגירת מגבות ערד המעסיקה 550 עובדים
מנכ"ל המפעל גיא שוורץ מזהיר מפני סגירת המפעל על רקע המלצות ועדת טרכטנברג להסיר את המכס הקיים כיום על ייבוא מוצרי טקסטיל, העומד על 12% בלבד
חברת הטקסטיל מגבות ערד, המעסיקה 550 עובדים בשלושה מפעלים בערד, מצפה רמון ומגדל העמק, נמצאת בסכנת סגירה בשנת 2012. כך עולה ממכתב ששלח מנכ"ל המפעל, גיא שוורץ, לשר האוצר יובל שטייניץ.
שוורץ מזהיר מפני סגירת המפעל על רקע המלצות ועדת טרכטנברג להסיר את המכס הקיים כיום על ייבוא מוצרי טקסטיל, העומד על 12% בלבד. עם זאת, גורם בחברת המגבות טוען כי רווחיות המפעל נמוכה מאוד גם ככה. לדברי גורם במפעל: "אם המלצות טרכטנברג ייושמו ככתבן וכלשונן, ויבוטל המכס על יבוא מארצות מתפתחות בינואר 2012, המפעל יעבור להפסדים תוך חודשים מעטים, כלומר, כבר ברבעונים הראשונים של השנה הבאה. במקרה הטוב, יפוטרו יותר מ-400 עובדים ויישארו רק כמה עשרות ובמקרה הרע המפעל ייסגר וכולם יפוטרו".
"ברצוני להתריע בפניך על סכנת סגירה מיידית לשלושה מפעלים", כתב שוורץ לשטיינית, במכתב שנשלח גם לשר התמ"ת, שלום שמחון, וליו"ר
ועדת הכספים, משה גפני, "ערד תעשיות טקסטיל היא המעסיק הגדול ביותר בערד, עיר שגם כך מתמודדת עם קשיים מרובים בתחומי התעסוקה, והוא נמצא בסכנת סגירה, אם תתממש ההמלצה שעלתה לאחרונה בעקבות ועדת טרכטנברג להורדת מכס הייבוא על מגבות. המכס מוטל ממילא רק על מדינות שאין לישראל הסכם סחר חופשי עמן, כמו סין ובנגלדש, וביטלו יציף את השוק במגבות זולות מארצות אלה ויצמצם מאוד את הייצור בערד".
"ערד טקסטיל רואה בשוק המקומי חלק משמעותי וחשוב מסך הייצור שלה, על אף שמרבית תוצרתה מופנית לייצוא. יכולתנו להשאיר את מפעלי החברה בישראל מושתתת על יצור מגבות משמעותי לשוק הישראלי, ובלעדיה, תוסת פעילות החברה למפעליה במדינות אחרות כמו ירדן ואתיופיה.
אנחנו מבקשים כי בבואכם לקבל החלטות תדעו את משמעות הפחתת המכס".
מפעלי מגבות טקסטיל הוקמו בשנת 1976 וכיום הם אחד המפעלים היחידים בענף הטקסטיל בישראל שעדיין מייצרים כאן מוצרים שלמים, כולל התפירה. המפעלים, שבעבר העסיקו יותר מ-1,000 עובדים העסיקו עד 2007 כ-400 עובדים בלבד. עם שיפור המצב במשק הם גייסו 200 עובדים חדשים.164 עובדים פוטרו במרץ 2009, במסגרת גל הפיטורים הגדול של המשבר הכלכלי, אך מאז גוייסו מחדש כ-100 עובדים.