שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס

ניצולים העבירו לילה ברחוב: חיפוש לאור זרקורים

רעידות משנה חזקות ממשיכות לפקוד את אזור האסון בטורקיה, ומקשות על מאמצי החילוץ. תושבים לא לוקחים סיכון, ויצאו להעביר את הלילה ברחוב עם מדורות ומזוודות. בהיעדר חשמל המחלצים מסתייעים בגנרטורים, החשש הוא שמאות קבורים תחת ההריסות. בתוך התוהו ובוהו יש כבר נס אחד: נערה חולצה חיה אחרי שעות

לאור זרקורים, בידיים חשופות ובכלים מאולתרים, המשיכו הלילה (יום א') צוותי חילוץ טורקיים ואזרחים מן השורה לנסות למצוא ניצולים בין הריסות הבניינים, שקרסו ברעש האדמה העז שפקד את האזור אתמול בצהריים. מניין ההרוגים הרשמי עומד אמנם על 217, אולם לכולם ברור כי הוא צפוי לעלות, והחשש הוא שיעמוד בסופו של דבר על כאלף. לפי הערכות, מאות קבורים עדיין מתחת להריסות.

 

אסון בטורקיה - עדכונים אחרונים:

 

מאמצי החילוץ נמשכו גם בעלטה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כתב סוכנות הידיעות רויטרס שהגיע לעיר ואן, שמוקד הרעש היה בסמוך לה, דיווח אמש על עיר חשוכה, שרבים מתושביה נערכים להעביר את הלילה מחוצה לה או ברחובות. בעיר ואן ובעיר ארג'יש, שספגה לפי דיווחים את הפגיעה הקשה מכל, הבעירו תושבים מדורות ברחוב, והתכוננו ללילה קר תחת כיפת השמיים אחרי שעשרות בניינים קרסו על יושביהם.

 

אב שבתו נלכדה תחת ההריסות צעק: "אל תגעו בי!" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אב שבתו נלכדה תחת ההריסות צעק: "אל תגעו בי!"(צילום: רויטרס)

 

כתב רויטרס דיווח כי בעיר ואן ראה ניצולים מרעש האדמה צועקים אחוזי אימה לאלה הקבורים מתחת להריסות, בעוד שאחרים טיפסו על עיי החורבות בחיפוש אחר סימני חיים. אב שבתו נמנית עם הלכודים מתחת להריסות צעק בהיסטריה ונופף בידיו באוויר, בשעה שצוותי החילוץ ניסו נואשות להגיע אליה. "אל תגעו בי! אל תגעו בי!", גער בסובבים אותו, שניסו רק לנחם.

 

צוותי הצלה שעבדו לאור זרקורים ניסו להגיע אל הלכודים, וצוותי אמבולנסים המתינו ליד שני בניינים שקרסו. "יש מישהו?", צעקו המחפשים אל תוך ערימה של עפר ושברי לבנים.

 

אחוזי אימה, תושבים צעקו וחיפשו חיים בין עיי החורבות (צילום: AP) (צילום: AP)
אחוזי אימה, תושבים צעקו וחיפשו חיים בין עיי החורבות(צילום: AP)

 

רעש האדמה פקד את אזור ואן מעט לפני השעה 13:00 בצהריים, ועוצמתו הייתה 7.2. ההערכה שמאות רבות של אנשים נהרגו בו מבוססת על עוצמת הרעידה ועל תקני הבנייה הירודים באזור שנפגע, בסמוך לגבול עם איראן. בעשר השעות הראשונות שחלפו מאז הרעש החזק נמדדו באזור יותר מ-100 רעידות משנה, החזקות שבהן בדרגה 5.6 ו-6.1, עוצמה שיכולה בעצמה להביא לנפגעים לא מעטים.

 

אסירים ברחו מבית כלא בחסות הרעש

בעיר ואן, ניסו הלילה לפנות הריסות באמצעות משאיות ומנופים. בהיעדר חשמל נאלצו אנשי הסיוע להיעזר בגנרטורים כדי להפעיל את הציוד שברשותם, ובלילה הקר המצב נראה כאוטי-משהו. מרכז העיר נותר חשוך לחלוטין, ואנשים נראו יושבים מחוץ לבתיהם או ברחובות, וגוררים מזוודות בדרכים. שר החינוך הטורקי, עומר דינצ'ר, אמר כי הלימודים במחוז יושבתו למשך שבוע.

 

 

בהלה ברחובות טורקיה אחרי רעש האדמה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בית חולים בעיר ארג'יש ספג פגיעה כה קשה ברעש, עד שנפגעי הרעידה שהגיעו לקבל טיפול בו קיבלו אותו מחוצה לו, וגם גופות של יותר מ-100 הרוגים נערמו בחצר המוסד הרפואי במקום בתוכו. באזור כבר נשמעו תלונות על היעדר נוכחות מספקת של אנשי מקצוע מטעם הרשויות ועל האי-סדר שאופף את הטיפול בנפגעי הרעש. "אין תיאום בין צוותי החילוץ כרגע, כולם עושים ככל יכולתם", סיפר מוקדם יותר בערב גם נזמי גור, מתרגם מהעיר ואן, שסייע לנפגעי הרעש. "זה היה רעש כל כך חזק, והוא גם נמשך הרבה זמן".

 

בניין שקרס בעקבות הרעש. גוררים מזוודות ברחובות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בניין שקרס בעקבות הרעש. גוררים מזוודות ברחובות(צילום: AFP)

 

על הכאוס הגדול יעיד גם הדיווח שלפיו אסירים בבית כלא באזור שנפגע נמלטו בחסות הרעש. מספר האסירים שנמלטו אינו ברור, אולם לפי אחד הדיווחים מדובר בכ-150 איש. גורם רשמי בכלא הכחיש עם זאת את הדיווח, וטען כי מספר האסירים שברחו נמוך בהרבה.

 

ישראל הציעה לסייע, טורקיה סירבה

ובכל זאת, בתוך כל התוהו ובוהו, גם בשורות טובות יש מפעם לפעם. בשעות הערב דיווחו כלי התקשורת בטורקיה כי נערה חולצה מבין הריסות בניין שקרס באזור הפגוע. צוות חילוץ קשר מוטות מתכת סביב גושי הבטון, והניף אותם בעזרת ציוד כבד.

 

בין ייאוש לתקווה. ניצולת הרעש (צילום: AP) (צילום: AP)
בין ייאוש לתקווה. ניצולת הרעש(צילום: AP)

 

רעש האדמה בטורקיה גם העמיד שוב במבחן את היחסים בין אנקרה לירושלים. נשיא המדינה, שמעון פרס, התקשר אתמול אחר הצהריים לנשיא טורקיה, עבדוללה גול, והציע לו שישראל תסייע לטורקיה להתמודד עם נזקי הרעידה, כפי שעשתה

בשנת 1999. אז, ברעידה קטלנית שפקדה את צפון טורקיה, נהרגו כ-18 אלף בני אדם, וצוותי הסיוע מישראל בלטו מאוד בעזרה שהגישו.

 

אלא שהפעם, נשיא טורקיה אמר לפרס כי לפי שעה ייתכן שארצו תוכל להתמודד עם האסון בעצמה. התשובה הזו העלתה את התהייה האם הדבר נובע מהמשבר הדיפלומטי בין המדינות על רקע אירועי המשט לעזה, אולם בהמשך הבהיר גורם רשמי במשרד החוץ הטורקי כי התשובה שניתנה לישראל היא אותה תשובה שניתנה לעשרות מדינות אחרות שהציעו אתמול סיוע לטורקיה, ונדחו בטענה שאין לפי שעה צורך בו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הריסות בניין שקרס ברעש האדמה. זעקות הניצולים נשמעו שעות אחר-כך
צילום: AFP
כלים כבדים גויסו כדי לפנות את ההריסות בדרך לניצולים
צילום: רויטרס
מניין ההרוגים הרשמי: 217. בפועל, הוא גבוה בהרבה
צילום: MCT
מומלצים