אהוד אולמרט על עסקת שליט: "שמח כמו כולם"
לראשונה מאז עסקת השבויים, התייחס לנושא מי שהיה ראש הממשלה בזמן החטיפה וניהל מו"מ שלא צלח על שחרור החייל. באירוע של ארגון "קול אחד" הוא סירב להתייחס למגעים שנכשלו ב-2009 ואמר כי הוא "שמח כמו כל עם ישראל" משובו של שליט
אהוד אולמרט, מי שהיה ראש הממשלה בזמן חטיפת גלעד שליט וניהל מול חמאס את המשא ומתן על שחרורו, התייחס הערב (יום ב') לראשונה לעסקת השבויים שהחזירה את החייל החטוף הביתה אחרי כמעט חמש שנים וחצי.
שחרור שליט - כותרות אחרונות ב-ynet:
- צפו: שליט מודה לנשיא פרס על הסיוע למשפחתו
עוד בערוץ החדשות :
"אני לא מכיר לפרטים את כל החומר שנוגע לעסקה הנוכחית", אמר אולמרט באירוע של נציגי ארגון "קול אחד", המקדם את פיתרון שתי המדינות. "אני מכיר את הפרטים מהתקופה שלי. כשאלמד את הפרטים אביע את דעתי. אין לי דבר נוסף להוסיף, מלבד שאני שמח כמו כל עם ישראל בשביל גלעד ומשפחתו על שובו הביתה".
באירוע, שהתקיים בירושלים, השתתפו כ-30 מחברי הארגון, בהם סטודנטים ישראלים והשחקן ג'ייסון אלכסנדר. במהלך הפגישה, נשאל אולמרט מדוע לא הסכים לעסקה בתקופת כהונתו. ראש הממשלה לשעבר השיב, לדברי הנוכחים, כי יש לו תפיסה שונה מהתפיסה הנוכחית במסגרתה בוצעה העסקה, והדבר נוגע למכלול שיקולים. אולמרט הוסיף כי הוא שמח ששליט בבית וסיכם: "אני לא רוצה להיכנס למה שעמד על הפרק לפני שנתיים". עם כל האושר, אמר לנוכחים, זה מורכב.
אולמרט התייחס גם לטענות הממשלה הנוכחית לכך שאין שותף למשא ומתן המדיני, ואמר כי דווקא אנשים שמעולם לא ישבו בחדר המשא ומתן ממהרים לומר שאין פרטנר, ואלו שישבו בעבר, סבורים שיש עם מי לדבר. כשנשאל אם ישוב לפולטיקה, לא שלל אולמרט את האפשרות והסביר כי ראשית יצטרך לסיים את הפרשיות המתבררות בבית המשפט.
מנכ"ל קול אחד, טל הריס, אמר כי "הרבה אנשים מאוד התלהבו ממנו, בעיקר מהאומץ והגישה שלו לסכסוך, התרשמנו גם מהמניעים שהביאו אותו מאיש ליכוד וארץ ישראל, לאיש שלום שגם יודע לעשות פשרות".
הבא בתור - גרפל
אולמרט סירב תחילה לנהל משא ומתן עם חמאס על עסקת שבויים, אך לבסוף התרצה ופתח במגעים. בשלהי כהונתו בשנת 2009 היה נראה ששחרור שליט בפתח, אך העסקה לא יצאה אל הפועל, בין היתר על רקע התנגדות ראשי מערכת הביטחון.
בינואר 2010, ביקש נתניהו להתייעץ עם קודמו והשניים נפגשו בלשכת ראש הממשלה בירושלים, שם דנו בין היתר בעסקת שליט. בשיחה שקיימו, ביקש נתניהו לשמוע מפי אולמרט את הנתונים המדוייקים שמנעו את ביצוע העסקה במרס 2009, זמן קצר לפני הרכבת הממשלה החדשה. בשעתו, הוטחה ביקורת באולמרט, בעיקר מצד משפחת שליט ואנשי המטה לשחרור החייל החטוף, על כך שחזר בו לכאורה מהסכמות שיסללו את הדרך לעסקה.
גלעד שליט הוחזר לישראל ביום שלישי שעבר בתמורה ל-477 אסירים פלסטינים,
ביניהם כאלה שנידונו למאסרי עולם בגין רצח ישראלים. בעוד כחודשיים ייצא אל הפועל השלב השני בעסקה, במסגרתו ישוחרר עוד 550 אסירים שאותם ישראל תבחר.
הערב הודיעה לשכת ראש הממשלה כי עסקה נוספת צפויה לצאת לדרך - אילן גרפל, שנעצר במצרים בחשד לריגול, ישוחרר בתמורה ל-25 אסירים מצריים, ביניהם שלושה קטינים. במקרה הזה, לא מדובר באסירים ביטחוניים או ברוצחים.