אשת החשוד בפרשת מרשם האוכלוסין: גנבו ממנו
אשתו של עובד הקבלן החשוד בגניבת עותק של מרשם האוכלוסין משוכנעת כי בעלה חף מפשע. פרקליטו תקף את משרד המשפטים: "הם מנסים לשייך נופך אקטואלי, חדשותי ומסעיר לאירועים שקרו לפני חמש שנים"
פרשת הגניבה של מרשם האוכלוסין, שפוצחה אמש (יום ב') לאחר חמש שנים בהם היו חשופים פרטיהם של מיליוני אזרחי ישראל, העמידה במוקד חשוד מרכזי אחד: ש', עובד משרד העבודה והרווחה החשוד שגנב את המידע והעביר אותו לאחרים. בשיחה עם ynet, תקפו אשתו ופרקליטו בחריפות את משרד המשפטים והכחישו את מעורבותו.
פרשת מרשם האוכלוסין - כותרות אחרונות ב-ynet:
עוד בערוץ החדשות :
- צפו: שליט מודה לנשיא פרס על הסיוע למשפחתו
"הוא לא גנב ולא העביר כלום לאף אחד, גנבו ממנו בלי לבקש אישור", אמרה אשתו של ש', פרקליטו, עורך הדין יורם אבירם, הוסיף כי "זו פעם ראשונה שאני רואה שרשויות חקירה עושות מסיבת עיתונאים, קובעות מי עשה מה ובאות בטענות, בעוד שכנגד הלקוח שלי לא הוגש עדיין כלום, לא כתב אישום ולא הזמנה לשימוע".
לדברי אבירם, "זוהי פעולה מאוד מוזרה, הם מנסים לשייך נופך אקטואלי, חדשותי ומסעיר לאירועים שקרו לפני חמש שנים. החקירה הגלויה החלה כבר לפני מספר שנים. הלקוח שלי נחקר לפני שנה ושוחרר, ומאז לא שמע כלום. מוזר לי שלא הוגש כתב אישום ושדברים מושמעים במסיבת עיתונאים בצורה מוזרה".
לדברי משרד המשפטים, העתק אלקטרוני של המידע נגנב על-ידי ש', עובד מיקור חוץ של המשרד, בשנת 2006, והוחזק בביתו. המידע כלל שמות מלאים של אזרחים ישראלים, מספרי הזהות שלהם, כתובותיהם, תאריכי לידה, פטירה ועלייה, וקשרי משפחה בין כלל אזרחי המדינה. הוא נעצר ביוני האחרון, ובהמשך שוחרר בתנאים מגבילים. חמישה חשודים נוספים עוכבו לחקירה ושוחררו גם הם בתנאים מגבילים.
לדברי הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע (רמו"ט), הגנב העביר עותק ממרשם האוכלוסין הגנוב לידי לקוח עסקי שלו, וזה העביר עותק שלו לחברו. החבר מכר את המידע לגורם העוסק באגירה מאסיבית של מאגרי מידע בלתי חוקיים. הקונה הזה העביר עותק של המידע לאיש תוכנה שכינה עצמו "ארי", בן 25 בירושלים, שפיתח תוכנה בשם "אגרון 2006", שכללה את המידע הגנוב.