שתף קטע נבחר

 

דיפלומטיית אסונות: טורקיה ביקשה סיוע מישראל

רעידת אדמה גם בקשרים בין המדינות? יומיים אחרי הרעש, שגבה כבר 432 קורבנות, אנקרה שינתה כיוון וביקשה מישראל להעביר מבנים ניידים. הטורקים, שתחילה סירבו להצעת הסיוע מירושלים, לא ביקשו נכון לעכשיו עזרה בכוח אדם

דיפלומטיית האסונות מוכיחה את עצמה: יומיים אחרי רעידת האדמה במחוז ואן, ל-ynet נודע כי טורקיה ביקשה היום (ג') סיוע מישראל לנפגעי הרעש בצפון מזרח המדינה. בשעות האחרונות הגיש משרד החוץ הטורקי למשרד החוץ בירושלים בקשה רשמית להעברת מבנים יבילים (ניידים). זאת, לאחר שמיד לאחר הרעש דחתה טורקיה כל סיוע זר, לרבות עזרה מישראל. משרד הביטחון ישלח מחר מטוס תובלה אזרחי ראשון לטורקיה, שעליו המבנים.

 

אסון טבע בטורקיה - העדכונים האחרונים:

 

צפו בחילוץ תינוקת בת שבועיים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הבקשה לסיוע הועברה ממשרד החוץ הטורקי לשגרירות ישראל באנקרה, אשר יידעה מיד את משרד החוץ בירושלים. שר החוץ אביגדור ליברמן הנחה את מנכ"ל המשרד, רפאל ברק, לפעול כדי להעביר את הציוד הנדרש במהירות האפשרית.

נכון לעכשיו, לא ביקשו הטורקים סיוע בכוח אדם.

 

כבר מיד לאחר פרוץ הרעש, הורה ליברמן להציע לטורקים סיוע מיידי. נשיא המדינה שמעון פרס אף שוחח עם עמיתו הטורקי עבדוללה גול והציע את עזרת ישראל. הטורקים דחו עד כה את ההצעה הישראלית, כמו גם הצעות נוספות שזרמו מרחבי העולם. אנקרה נאותה לקבלת סיוע מצומצם מאיראן, שלגבולה אירעה הרעידה, ומאייזרבייג'ן.

 

הריסות בארג'יש. עדיין מחפשים ניצולים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הריסות בארג'יש. עדיין מחפשים ניצולים(צילום: AFP)

 

"בתוך כל המצב הרגיש, זהו צעד טוב", אמרו ל-ynet גורמים המעורים בנושא. "במקרים כאלה שמים את הבעיות והפוליטיקה בצד. אנחנו מקווים שהכול יתממש כשורה", אמרו.

 

גם משרד הביטחון פועל בנושא, ושר הביטחון אהוד ברק הקים צוות בראשות ראש אגף המבצעים במשרד, בצלאל טרייבר, שמטרתו לאתר מבנים יבילים רבים על מנת להטיס אותם עוד הלילה לטורקיה. השר הנחה את הצוות לבדוק חברות ישראליות שיכולות לייצר ולספק תוך זמן קצר קרוואנים לטובת המשימה.

 

"חזרנו 100 שנה אחורה"

 היום עלה ל-432 מניין ההרוגים הרשמי ברעידת האדמה. כך הודיע משרד ראש הממשלה הטורקי, רג'פ טאיפ ארדואן.

 

רעש האדמה בטורקיה: היום השלישי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עם זאת, לפי ההערכה מאות בני אדם קבורים עדיין מתחת להריסות, ונראה כי מספר ההרוגים יעמוד בסופו של דבר על אלף איש לפחות. רבים בטורקיה מותחים ביקורת על הממשלה ועל הסהר האדום הטורקי, שלא עומדים בקצב חלוקת עשרות אלפי האוהלים. אתמול שוחח עם ynet ראש התכנית הבינלאומית של הסהר האדום הטורקי, אלטר אוליג'ה, וסיפר כי ארגונו מתמודד עם כמה משימות קשות במקביל. אוליג'ה, הנמצא בעיר ואן, אמר כי אנשיו מסייעים בחילוץ לכודים, קוברים את הקורבנות ומטפלים בניצולים.

 

עיר אוהלים. תלונות על מחסור וקור (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
עיר אוהלים. תלונות על מחסור וקור(צילום: רויטרס)

 

הרשות הטורקית למצבי אסון וחירום אמרה כי בראש סדר העדיפויות ניצבת חלוקת אוהלים, שמיכות שקי שינה, מים ומזון לניצולים.

הפסקות חשמל פגעו במאמצע החילוץ והתושבים חוששים לגורלם לנוכח שלגי החורף המתקרבים, הצפויים בעוד פחות מחודש.   

 

"אין לנו אוהלים, כולם חיים בחוץ", סיפר קמאל בלג'י, פועל בניין, לסוכנות הידיעות רויטרס. "ואן התמוטטה מבחינה פסיכולוגית, החיים פסקו. רבבות נמצאים ברחובות. כולם בפניקה". בלג'י המתין בבית החולים בעיר לקבלת מידע על חבריו הפצועים וקרא לממשלה לפעול בנחישות לסייע לעירו. "העזרה מאחרת לבוא. ואן הורדה לתחתית. אין לנו עבודה, אין לחם, אין מים ויש לי תשע נפשות במשפחה. אם הממשלה לא תושיט יד לוואן, היא תהיה כמו אפגניסטן. חזרנו 100 שנה אחורה".

 

בהכנת הידיעה השתתפו אטילה שומפלבי ויואב זייתון

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחפשים אחר ניצולים בטורקיה
צילום: AFP
בין ההריסות. "בתוך כל המצב הרגיש, זה צעד טוב"
צילום: AFP
תינוקת בת שבועיים שחולצה לאחר יומיים
צילום: AP
אמה של התינוקת חולצה כעבור זמן קצר
צילום: AP
ניצול בוואן. "כולם בפניקה"
צילום: רויטרס
מומלצים