שתף קטע נבחר

 

חוק ההתיישנות: על תרבות המאמן בארץ ובחו"ל

אלכס פרגוסון קיבל בראש, אבל באנגליה איש לא מעז לטעון שהוא מיושן. אצלנו דרור קשטן הפסיד משחק, וכבר מסבירים שהוא לא רלוונטי. אני אומר שמאמן הפועל ת"א איבד את חדר ההלבשה בגלל שההנהלה שלו חלשה. וגם: צרות של עשירים מעבר לים, ואיך הפכה ליגת העל בכדורסל לליגה של אבנר קופל

דרור קשטן עובר ימים קשים. הפועל תל אביב משחקת רע, מפסידה לקבוצות קטנות, הוא איבד מסמכותו וגורמים המקורבים להנהלה מדווחים שהוא 'איבד את חדר ההלבשה'. כשקשטן היה צועק על שחקן לפני שמונה שנים, השחקן היה עושה במכנסיים. היום שחקנים מתאפקים לא לצחוק.

 

עוד ב-ynet ספורט:

  

אחרי כל הפסד שומעים שקשטן בן ה-67 מיושן ואיבד את כוח ההרתעה. האמת שלא אהבתי את ההתנהלות שלו גם כשהיה בשיאו ואימן את הנבחרת, אבל יש כמה עובדות שאסור לשכוח: הפועל ת"א איבדה את השוער הכי טוב בליגה (וינסנט אניימה), את הבלם הכי טוב בליגה (דגלאס דה סילבה), את הקשרים הכי טובים בליגה (ערן זהבי וגילי ורמוט), ואת החלוץ הכי טוב בליגה (איתי שכטר). ומה המסקנה? קשטן מיושן.

 

פרגוסון. באנגליה אף אחד לא אומר שעבר זמנו (צילום: Getty images imagbank) (צילום: Getty images imagbank)
פרגוסון. באנגליה אף אחד לא אומר שעבר זמנו(צילום: Getty images imagbank)
 

מאחר ששלשום הייתי בן 62, קל לי לראות שאין קשר בין הגיל לרלוונטיות. שמעון פרס מאוד רלוונטי בגיל 87, וכמה צעירים שמכתיבים היום את סדר היום בישראל נראים לי תלושים מהמציאות. אלכס פרגוסון כבר חצה את גיל ה-70, וגם אחרי התבוסה בדרבי למנצ'סטר סיטי אף אחד לא יטיל ספק בשליטה של סר אלכס בחדר ההלבשה שלו.

 

קשטן איבד את חדר ההלבשה, כי ההנהלה שלו, כמו ההנהלות של רוב הקבוצות, היא חלשה. הנהלה חלשה לא מסוגלת להחזיק קבוצה וזקוקה למאמן "חזק". מאמן "חזק" הוא בדרך כלל אדם חלש, שמחפה על חוסר הביטחון שלו בהרבה אבו עלי. מה שנדרש הוא מאמן עם אישיות וקו עבודה ברור, ולהפועל ת"א היה מאמן כזה. אבל אלי טביב העדיף לשתות לאלי גוטמן את הדם והעיף את יוסי אבוקסיס, אז שייהנה עכשיו מקשטן.

 

דרור קשטן. הפך ללא רלוונטי? (צילום: מור שאולי) (צילום: מור שאולי)
דרור קשטן. הפך ללא רלוונטי?(צילום: מור שאולי)
 

צרות של עשירים

אני רואה מה קורה במו"מ בין הנהלת ה-NBA לבין השחקנים, ולא מאמין. נכון שגם הבעלים וגם השחקנים יכולים להחזיק עונה בלי משכורת, אבל חשוב לזכור שמעבר להתדיינות בין המיליארדרים למיליונרים, יש עוד אלפי אנשים שמתפרנסים מתעשיית הכדורסל המקצועני, שפרנסתם נקטעת - הם קורבנות של מאבק אגו חסר פשרות.

 

סביר להניח שבסוף אחד הצדדים ימצמץ ראשון ויירד מהעץ הגבוה שטיפס עליו, אבל נכון לעכשיו הבעלים והשחקנים אוחזים זה בצוואר זה, חונקים ונחנקים, הספינה הולכת ושוקעת והם ממשיכים לחנוק. הבעלים לא מוכנים להמשיך ולשלם 56 אחוז מההכנסות לשחקנים, והשחקנים לא מוכנים לרדת באופן משמעותי מהתנאים המופרזים שהצליחו לקבל במו"מ הקודם.

 

קובי בראיינט. חלוקה צודקת אין כאן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קובי בראיינט. חלוקה צודקת אין כאן(צילום: רויטרס)
 

עוד כמה ימים של עקשנות, והעונה הולכת לרדת לזבל. מכה קשה לעובדי התפעול והמזנונים באולמות, אנשי המכירות והשיווק, הספקים, המאמנים והצוותים המקצועיים, ערוצי הטלוויזיה שנגרמים להם נזקים אדירים מביטול פרסומות באלפי שעות שידור, חברות תעופה שמטיסות את הקבוצות, אולמות המשחקים ששריינו תאריכים למשחקים. תקצר היריעה.

 

קשה לבוא בטענות לבעלי הקבוצות, כי שום עסק לא יכול להרוויח כאשר ההוצאה לשכר עבודה היא 60 אחוז מהתקציב. לבעלי הקבוצות נמאס להביא כסף מהבית, למרות שערך המועדונים שהם קנו מצוי כל הזמן בעלייה. מצב בו קובי בראיינט מרוויח 21 מיליון דולר לעונה (לא כולל הכנסות מפרסומת), המאמן שלו מרוויח חמישה מיליון, ובעל הבית ג'רי באס מפסיד - זה מצב בלתי נסבל.

 

אבנר קופל. הקבוצות עומדות לשירותו במנהלת (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אבנר קופל. הקבוצות עומדות לשירותו במנהלת(צילום: מוטי קמחי)
 

אבנר בשירות קופל

בשעה טובה נפתחה עונת הכדורסל, ובכל האולמות הותקנה רשת אינטרנט אלחוטית. זה חשוב מאוד, בעיקר לעיתונאים, ויש לברך על הקדמה, למרות שהיא הגיעה מאוחר. הסיסמה לכניסה לרשת היא: מ-נ-ה-ל-ת, וזה משקף משהו יותר עמוק מסתם קוד. בישראל אין ליגת על בכדורסל, יש מנהלת ליגת על, ובעיקר יו"ר מנהלת. משחקי הכדורסל הם דקורציה ליו"ר ולמשרדים שלו. מי מעלה בדעתו שהסיסמה לאינטרנט באולמות ה-NBA תהיה "משרדי הנהלת ה-NBA"? מה זה מנהלת?

 

לפני ראש השנה החליט בג"ץ לדחות את ערעורה של ההתאחדות לכדורגל ואישר את פסק הדין של בית המשפט המחוזי שקבע שלמרכז בית"ר תהיה נציגות מיעוט בהנהלת ההתאחדות, למרות שהסיעה לא נמנית עם הקואליציה של אבי לוזון. את ההודעה לעיתונות על מרכז בית"ר הוציא דובר מנהלת ליגת על בכדורסל, שהיו"ר שלה, אבנר קופל, הוא גם יו"ר מרכז בית"ר.

 

בני השרון/הרצליה מול מכבי חיפה. מי דואג להן? (צילום: מור שאולי) (צילום: מור שאולי)
בני השרון/הרצליה מול מכבי חיפה. מי דואג להן?(צילום: מור שאולי)
 

במקום לספק שירותים לקבוצות ולקהל, מנהלת הליגה מספקת שירותים ליו"ר שלה. ממתי גלבוע/גליל, אשקלון ונתניה מסונפות למרכז בית"ר? מה להן ולהתאחדות לכדורגל? לפני סוכות יצאה עוד הודעה לעיתונות, שבישרה שקופל חזר מישיבות יול"ב והיורוקאפ עם הישגים משמעותיים: ביורוקאפ ישחקו באולמות של 2,000 ולא 3,000 מקומות, וכך תימנע חזרה על סיפור גלבוע/גליל והאולם בגן נר. בנוסף, אם האלופה לא תהיה מכבי תל אביב, היא תשחק במוקדמות היורוליג.

 

טורים נוספים של אריה מליניאק:

 

נחמד, אבל חשוב לציין שאם קבוצה ישראלית נוספת באמת תעלה ליורוליג, היא לא תוכל להשתתף למרות הכל, כי ביורוליג נדרש אולם גדול. המשך ההודעה ממש מעצבן: "קופל חותר להגדלת מפעל היורוקאפ ל-48 קבוצות כדי שקבוצה ישראלית נוספת תוכל להשתתף במפעל". ההחלטה עדיין לא אושרה, אבל קופל כבר לוקח את האשראי. ממתי "קופל חותר" זו ידיעה? וההשתתפות של עוד קבוצה ישראלית משמחת, אבל לא במחיר של צירוף גדוד קבוצות בינוניות שיהפכו את היורוקאפ לשוק.

 

על פי אותו היגיון צריך להגדיל את מספר האתלטים שמייצגים מדינה בכל מקצוע לחמישה, כדי שנוכל לשלוח עוד עשרה אתלטים לאולימפיאדה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דרור קשטן
צילום: מור שאולי
מומלצים