למרות מחאות ישראל, בכיר איראני ביקר בגרמניה
סגן שר האוצר האיראני הוא אחד מהנציגים החשובים ביותר של איראן המבקר בגרמניה בשנתיים האחרונות. ביקורו עסק בזכויות אדם או באינטרסים כלכליים?
סגן שר האוצר האיראני מבקר בימים אלה בגרמניה, ויהיה היום אורח הכבוד בכנס שמארגן מכון מחקר בברלין, למרות מחאה של ארגוני אופוזיציה איראנים וגורמים ישראלים רשמיים. מוחמד רזה פארזין יישא דברים בכנס שמארגנת "המועצה הגרמנית ליחסי חוץ" (DGAP), העוסק בדיפלומטיה ובעתיד אפגניסטאן. פארזין הוא אחד מהנציגים הבכירים ביותר של איראן המבקר בגרמניה בשנתיים האחרונות, שאופיינו בהרחבת הסנקציות הכלכליות על טהרן על ידי המערב.
ידיעות נוספות מאיראן ב-ynet:
- כשאיראן מריחה ואקום. על נסיגת ארה"ב מעיראק
עוד בערוץ החדשות :
- "אני אדם רגיש, ברור שאבכה". טל מור בחקירה
גורמים דיפלומטיים ישראלים אמרו ל-ynet כי סוגיית הביקור עלתה במהלך פגישות שקיים סגן שר החוץ, דני איילון, עם עמיתיו הגרמנים בימים האחרונים. לדבריהם, משרד החוץ הגרמני הבטיח "להתנער רשמית" מהביקור ולבטל את כל הפגישות הרשמיות שתוכננו לסגן שר החוץ האיראני. עם זאת, דובר של משרד החוץ הגרמני אמר ל-ynet כי "לא תוכננה שום פגישה רשמית, ולכן לא בוטלה שום פגישה". "מכיוון שמדובר בביקור בהזמנת מכון מחקר פרטי", אמר הדובר, "אין לביקור קשר לגורמים רשמיים בממשלת גרמניה". לדבריו, נציגי הפרלמנט הגרמני, עם זאת, חופשיים להיפגש עם מי שיירצו.
ואכן, למרות הטענות הישראליות, נפגש אתמול (יום ג') פארזין עם בכיר גרמני: רופרכט פולנץ, יו"ר ועדת החוץ של הבונדסטאג וחבר במפלגת השלטון (CDU/CSU) של הקאנצלרית אנגלה מרקל. בהודעה לעיתונות שפורסמה לאחר הפגישה נכתב כי פולנץ הדגיש בפני פארזין את חשיבות קידום זכויות האדם ברפובליקה האיסלאמית. מקורות ישראליים אמרו כי הם סבורים שמטרתו האמיתית של פארזין היא לפעול כדי למנוע את הוספת הבנק המרכזי האיראני לרשימת המוסדות הפיננסיים הנכללים ברשימת האיסור של מדינות המערב.
היום אמור פארזין להיפגש גם עם ריינר שטינר, חבר הבונדסטאג ודובר מפלגת הליברלים (FDP, השותפה לקואליציה) לענייני חוץ. שטינר, שהיה אמור לנאום גם הוא בכנס שייערך בברלין, אמר ל-ynet, כי הוא נאלץ לבטל את השתתפותו באירוע בשל ההצבעה הדחופה שתיערך היום בבונדסטאג על הרחבת קרן החילוץ האירופית.
ביקורו של פארזין מעורר זעם בקרב חוגי אופוזיציה איראניים בגרמניה וגורמים פרו-ישראלים, בשל העובדה כי "המועצה הגרמנית ליחסי חוץ" ממומנת בחלקה על ידי משרד החוץ הגרמני. כרבע מהתקציב השנתי של המכון מגיע מהממשלה הגרמנית, והיתר מקרנות גרמניות. מי שהזמין את פארזין הוא נשיא המועצה, פול פון מאלצאן, שכיהן בעבר
כשגריר גרמניה בטהראן.
דוברת המכון מסרה כי "לא היה שום לחץ מצד גורמים רשמיים לבטל את הכנס, ובכל מקרה - המכון חופשי להזמין אילו דוברים שיבחר". קואליציית "עצרו את הפצצה" (Stop the bomb), המורכבת מארגונים יהודים ופרו-ישראלים וארגוני אופוזיציה איראנית, קראה למכון לבטל את הכנס לחלוטין, והבטיחה להפגין בכניסה למקום.
Read this article in English
דני אילון בגרמניה
צילום: רפאל הרליך
מומלצים