מש' החוץ לשגרירים: עם אבו מאזן לא יהיה שלום
ליברמן ממשיך לתקוף את יו"ר הרשות הפלסטינית. במכתב רשמי לנציגויות הזרות נכתב כי אבו מאזן ואנשיו ניצלו את העובדה שממשלת נתניהו נתפסת כנוקשה כדי לעשות לישראל דה-לגיטימציה: "גם ערפאת לא הציב דרישות כמוהו"
יומיים אחרי שבשיחה עם כתבים בירושלים הביע תקווה שאבו מאזן יפרוש, ממשיך שר החוץ, אביגדור ליברמן, לתקוף את יושב ראש הרשות הפלסטינית בכל החזיתות. במכתב ששלח היום (ד') שר החוץ לכל הנציגויות הזרות בישראל תחת הכותרת "ישראל והרשות הפלסטינית: הערכת מצב", נכתב כי מדיניות הדה-לגיטימציה לישראל שמנהיג אבו מאזן יכולה להתפרש רק כ"קידומה של האג'נדה הפרטית שלו, במיוחד לאור ניסיונותיו להבטיח את השארת מורשתו ההיסטורית ואת רווחתו האישית".
עוד בחדשות:
במכתב הדגישה לשכת ליברמן כי בזמן שישראל נקטה כמה מחוות כלפי הפלסטינים - בהן נאום בר אילן של נתניהו שבו הכיר בפיתרון של שתי מדינות, הקפאת הבנייה בהתנחלויות לעשרה חודשים, הורדת מחסומים, הגדלת מספר אשרות העבודה לפלסטינים בישראל וקבלתה של יוזמת הקוורטט מהחודש שעבר - הפלסטינים הגיבו באופן הפוך.
"אבו מאזן ובכירים פלסטינים אחרים ניצלו בהתמדה את העובדה שממשלת נתניהו נתפסת כנוקשה על מנת לקדם את הניסיונות לדה-לגיטימציה של ישראל ולפגוע בתדמיתה הבינלאומית", נכתב במכתב לנציגויות הזרות. האשם המיידי, לפי המכתב, הוא אבו מאזן: "המדיניות הפלסטינית האנטגוניסטית לא יכולה להיות מובנת מחוץ להקשר של המטרות של יו"ר הרשות. התחמקותו המתמשכת מדיאלוג והעדפתו לחד-צדדיות, ביחד עם פנייתו האחרונה לעצמאות דרך האו"ם וחתירתו לאחדות עם חמאס, סותרות את האינטרסים הפלסטיניים".
ליברמן הסביר כי "מדיניויות אלה לא יכולות להיות מובנות אחרת מקידומה של האג'נדה הפרטית של אבו מאזן, במיוחד לאור ניסיונותיו להבטיח את השארת מורשתו ההיסטורית ואת רווחתו האישית". לפי שר החוץ, עמדותיו של אבו מאזן נוקשות מאלה שהפלסטינים הציגו בעבר. ליברמן הסביר במכתב כי הדרישה הפלסטינית להקפאת הבנייה בירושלים ובהתנחלויות כתנאי מקדים למשא ומתן היא תנאי שהציב אבו מאזן: "אפילו יאסר ערפאת מעולם לא דרש דבר כזה".
שר החוץ סיים את מכתבו באמירה כי "על פי כל אלה, לא ניתן להתחמק מהמסקנה כי אף הסכם לא יהיה אפשרי כל עוד אבו מאזן עומד בראש הרשות הפלסטינית. זאת בהתחשב בהעדפתו להקריב אינטרסים פלסטיניים משמעותיים
לטובת המורשת ההיסטורית שלו ועתידו האישי. כתוצאה מכך, המאמצים צריכים להתמקד בשמירת והעמקת הקשרים הכלכליים ושיתוף הפעולה הביטחוני בין הישראלים והפלסטינים. למרבה הצער, הערכה ריאליסטית של המצב מראה כי ניסיונות להתקדם מעבר לאלה בשעה זו, בדרך להבנות פוליטיות, בוודאי יסתיימו בכישלון".
אתמול, בעקבות התבטאויות דומות שהשמיע ליברמן, מתח עליו האיחוד האירופי ביקורת, והצהיר כי דבריו אינם תורמים לחידוש התהליך המדיני. האיחוד השמיע דברי הערכה לאבו מאזן.
Read this article in English