ברק על תוניסיה: איסלאמיסטים מסכנים את האזור
שר הביטחון, הרמטכ"ל וראש השב"כ לשעבר דיסקין הביעו חשש מניצחונה של המפלגה האיסלאמיסטית בתוניסיה: "האביב הערבי מביא להתעצמות גורמים שמסכנים את יציבות המזה"ת"
בחירות היסטוריות בתוניסיה - כתבות אחרונות ב-ynet:
- המפסידים בתוניסיה: "האיסלאמיסטים הם לא שטן"
"אנחנו חיים בימים בהם העולם בכלל והמזרח התיכון בפרט משנים פנים", אמר שר הביטחון, אהוד ברק, בטקס סיום קורס קצינים שנערך בבה"ד 1. "האביב הערבי מקעקע משטרים ושליטים רודנים. נותן ביטוי לרצונם של עמים, אך בתוך כך גם פותח דלת רחבה אל עולם הכוח הפוליטי של גורמים איסלאמיסטים בכל הבירות. גורמים שהתעצמותם מהווה סיכון עתידי מרכזי ליציבות האזור כולו".
לדברי שר הביטחון, "ידנו שלנו מושטת לשלום, אך לא תמיד תיענה. המענה האמיתי הוא צה"ל חזק, דרוך וערוך, מאומן ומצויד ובמרכזו פיקוד השדה".
עוד בערוץ החדשות:
- כאוס בטורקיה: בוזזים את הסיוע לניצולי הרעש
-
שליט טייל עם חברים, הרמטכ"ל איחל לו אושר
- מש' החוץ לשגרירים: עם אבו מאזן לא יהיה שלום
- מש' החוץ לשגרירים: עם אבו מאזן לא יהיה שלום
הרמטכ"ל, רב-אלוף בני גנץ, שנאם בטקס, התייחס גם הוא לשינויים במזרח התיכון: "התמורות משרטטות מחדש את תוואי האיומים של מדינת ישראל, בנוסף על ניסיונותיהם העיקשים של ארגוני הטרור לפגוע במדינת ישראל ובאזרחיה. יחד נוצר מכלול איומים שמולו מדינת ישראל וצה"ל חייבים לקיים מוכנות ויכולות, עמו תיאלצו להתמודד כמפקדי השדה החדשים של צבא ההגנה לישראל".
מוקדם יותר גם ראש השב"כ לשעבר, יובל דיסקין, התייחס ל"אביב הערבי" בכללל ולבחירות בתוניסיה בפרט. "שם החל סיפור אביב העמים, האביב הסתיים בבחירות", אמר דיסקין בהרצאה בפני סטודנטים בכפר הסטודנטים עדיאל שבאשלים, "תנועת האחים המוסלמים מסתמנת כגדולה בשלטון בתוניסיה. השאלה היא לאן תלך, האם היא תהפוך לעוד מדינה איסלאמיסטית קיצונית או יותר מתונה, קשה להגיד".
בתוניסיה עדיין לא פרסמו את התוצאות הרשמיות של הבחירות הכלליות שנערכו ביום ראשון - הבחירות החופשיות הראשונות במדינה הצפון אפריקנית מאז שקיבלה עצמאות מצרפת ב-1956. אולם, מפלגת "א-נהדה" נמצאת בדרכה לזכות בהן בפער גדול משאר המפלגות וצפויה להקים קואליציה ולהיות המפלגה הראשונה שתנהיג את המדינה אחרי הדחתו של הרודן זין אל-עבדין בן-עלי בינואר האחרון, שהולידה את גל ההפיכות במדינות ערב.
מאז הכריזה מפלגתו על ניצחונה, ניסה מנהיגה ראשיד רנושי בכל הזדמנות להפיג את החששות הרבים שעלו בקרב הקהילה החילונית והעסקית. בקהילות אלה מתקשים לעכל את העובדה שבארצם ישלוט משטר תחת הנהגה איסלאמיסטית, בייחוד לאחר שהמהפכה שהפילה את המשטר הישן היתה חילונית באופיה.
אגב, אף גורם איסלאמיסטי לא עלה לשלטון באזור המזרח התיכון מאז שתנועת חמאס הפלסטינית זכתה בבחירות ב-2006. מנהיגי תוניסיה החדשים מודעים לכך שיצריכו לטפל באופן מיידי בבעיות העוני והאבטלה, שרק החמירו מאז המהפכה שהפילה את משטרו של זין בן עלי.