עמיתי המרצה המבוקש בהלם: "פרופסור מבריק"
במחלקה למדעי החיים באוני' בן גוריון נדהמו לשמוע על החשדות נגד הקולגה פרופסור צבי צפירה, לפיהם החזיק והפיץ פורנוגרפיית ילדים: "זה לא מסתדר עם היכולות שלו". הוא מכחיש את המיוחס לו, פרקליטתו טוענת כי מסרבים לשמוע את גרסתו
על-פי ה-FBI, פרופסור צבי צפירה, חשוד בהפצה ובהחזקה של פורנוגרפיית ילדים וכעת הוא מוגדר בארצות הברית כנמלט מרשויות אכיפת החוק. את החשדות נגדו הגדירה סנגוריתו כ"מינוריות", אך נראה שבאוניברסיטת בן גוריון, בה לימד, העובדים הוכו בתדהמה.
עוד בערוץ החדשות:
- חשפו את הקלפים: העדויות שהפילו את רוצח הוריו
המרצה, שהחל את דרכו האקדמית באוניברסיטת מישיגן, עבר לאחרונה לישראל והחל לעבוד באוניברסיטה בבאר שבע. בדף הפייסבוק של האוניברסיטה תואר פרופ' צפירה כאקדמאי עם רקורד מדעי מצוין. לפני קצת יותר מחודש הוא ביקש להפסיק את עבודתו.
"צפירה הפסיק לעבוד אצלנו באמצע ספטמבר, ימים ספורים לפני שהתברר הסיפור, הוא ביקש לעזוב את האוניברסיטה כדי שיוכל לטפל בבעיות שלו ונענינו לבקשתו", מסר רקטור האוניברסיטה פרופסור צבי הכהן.
הוא סיפר: "הייתה חקירה, אך בעקבותיה לא היה דבר למיטב הבנתי. היה חיפוש אצלו בבית ולא היה דבר נוסף. בהמשך כנראה בארה"ב התנהל משהו סמוי שאני לא יודע עליו".
פרופ' הכהן ציין כי בקבלה לאוניברסיטה הוא לא נוהג לבדוק אם מתנהלות חקירות נגד המועמדים. "זו לא שאלה ששואלים חבר סגל שמתקבל לאוניברסיטה", אמר, "זה מעולם לא קרה אצלנו או בשום מקום אחר. לא הייתה שום דרך לדעת על הסיפור הזה. הוא חשב שזה מאחוריו, לטענתו".
"כולם הופתעו"
אחד הקולגות שלו במחלקה למדעי החיים סיפר כי החשדות נגד עמיתו נודעו לו דרך התקשורת הזרה. "קראתי על זה באינטרנט. לא ידענו על זה בכלל", אמר, "אני מאוד נהניתי מהשיחות שהיו לי איתו. הוא אכן פרופסור מבריק. כעמית לעבודה הצטערתי לשמוע על זה ואני סקפטי. זה לא מסתדר לי עם היכולות המדעיות שלו".
"אני שמעתי רק שמועות", הוסיף דוקטור במחלקה למדעי החיים, "אני מכיר אותו כאדם נורמלי לחלוטין. מבחינתי הוא אדם רגיל ולא הבחנתי בשום דבר חריג אצלו. זה הפתיע אותנו".
קולגה אחרת ציינה: "בקורות החיים שלו נראה כי הוא מדען מצוין וזה מה ששמנו אליו לב כשקיבלנו אותו למחלקה. הוא היה אצלנו תקופה קצרה מאוד, בקושי התארגן במעבדה ובקושי הספקנו להכיר אותו. הוא עשה רושם של אדם נחמד". לדבריה, "החשדות נגדו הפתיעו אותי, אנחנו לא יודעים אם זה נכון או לא. הוא כבר לא עובד אצלנו, וכבר לא חלק מאיתנו".
"כולם הופתעו"
יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטה, אורי קידר, אמר כי "אני חושב שכולם הופתעו. אין ספק שאם האוניברסיטה הייתה יודעת על החשדות איש לא היה מעלה על דעתו להעסיקו".הפרופ' המוערך, שלאחרונה זכה למענק על שם מאדאם קירי כדי שיוכל להסתגל לעבודתו בארץ, ניסה למנוע את פרסום החשדות המביכות נגדו. בין היתר הוא פנה באמצעות עו"ד לבית משפט השלום בתל-אביב כדי למנוע את פרסום הפרשה.
בבקשה נכתב כי הוא משמש כפרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון "ופרסום החשדות המינוריים כנגדו עשוי חלילה להביא לפיטוריו מן האוניברסיטה". עוד נכתב כי "אומנם לטענת הרשויות האמריקניות נתפשו חומרי תועבה אסורים, ברם החומרים נתפשו במחשבים שלא היו בחזקתו הבלעדית".
בבקשה צוין גם כי מאז פרסום החשדות בארצות הברית מתקשה פרופ' צפירה לתפקד והוא חושש מההשלכות שעלולות להיות לפרסום בארץ. בית המשפט נעתר לבקשתו, אך אתמול הוסר הצו. "הקריירה המבריקה של פרופ' צפירה נמצאת כרגע בהמתנה רק בשל עמדתם יוצאת הדופן של האמריקנים, אשר מחד מבקשים לעצור אותו ומצד שני מסרבים לשמוע את גרסתו", מסרה סנגוריתו.