הסגל הבכיר באוני' ת"א: לא פותחים את השנה
בשל השתהות הנהלת האוניברסיטה לחתום על הסכם השכר החדש, משביתים חברי הסגל את הלימודים עד להודעה חדשה
לסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב צפויים חלונות רבים בפתיחת שנת הלימודים: ארגון הסגל הבכיר באוניברסיטה הודיע בצהריים (יום ה') על השבתת הלימודים עד להודעה חדשה.
חוזרים לקמפוס - כותרות נוספות:
- "סגל זוטר? הם מרוויחים 500 שקל לשעת הוראה"
בהודעה נמסרי כי ההחלטה להשבית את הלימודים באה בעקבות סירובה של הנהלת האוניברסיטה לחתום על הסכם שכר חדש עם הסגל הבכיר. מדובר בהסכם שסוכם לאחרונה בין נציגי המועצה להשכלה גובהה, משרד האוצר וועד ראשי האוניברסיטאות.
עוד בערוץ החדשות:
- עסקת גרפל יצאה לדרך: "רוצים לחבק אותו"
לטענת ארגון הסגל הבכיר באוניברסיטת תל-אביב, ההנהלה טרם חתמה על ההסכם. "במשך שנה שלמה ניהלנו משא ומתן מתיש עם כל הגורמים הרלוונטיים כאשר בסופו לפני כחודש הושג הסכם כלל ארצי, אשר היה מקובל על כל הצדדים", אמר פרופסור בן ציון מוניץ, יו"ר ארגון הסגל הבכיר באוניברסיטה. "עם זאת לצערנו, אוניברסיטת תל-אביב היא המוסד היחיד המסרב לחתום על ההסכם ועל כן לא נותרה לנו ברירה, אלא להשבית את הלימודים עד אשר ההנהלה תבצע את המחוייב עליה ותחתום על הסכם השכר החדש שלנו".
באגודת הסטודנטים של האוניברסיטה מתחו ביקורת על התנהלותם של חברי ההנהלה. "צר לנו שהנהלת האוניברסיטה לא חותמת על ההסכם ובכך הופכת את הסטודנטים לבני ערובה במשא ומתן בינה לבין הסגל הבכיר. אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל-אביב נערכת כרגיל לקראת פתיחת שנת הלימודים, וזאת לצד ההשבתה של השעתיים המתוכננת ליום שני, שהוכרזה אתמול, בשיתוף עם כל סגלי אוניברסיטת תל-אביב".
מהנהלת האוניברסיטה נמסר בתגובה כי "להנהלת אוניברסיטת תל-אביב ולסגל הבכיר אין חילוקי דעות לגבי ההסכם. האוניברסיטה לא חתמה עד כה על ההסכם בשל קיצוץ תקציבי של 10 אחוזים שהושת עליה. הנהלת האוניברסיטה נמצאת במגעים עם משרד האוצר למציאת פיתרון לסוגיה על מנת למנוע פגיעה בציבור הסטודנטים".
בינתיים, מחריף המאבק על רקע מחאת הסגל הזוטר באוניברסיטאות. שלשום החליט ועד ראשי האוניברסיטאות (ור"ה) "להוריד את הכפפות" ולתקוף בחריפות את נציגי הסגל הזוטר המנסים, לטענתם, לתפוס טרמפ באופן ציני על גל המחאה החברתית ולהציג דרישות מופרכות ומוגזמות. "אם זה יהיה שכר המתמחים ברפואה, כולם היו מאוד מרוצים", אמרו בוור"ה.
על-פי נתוני הוועד שהגיעו לידי ynet, עולה כי בעבור שעת הוראה מקבל סטודנט לתואר שני 270 שקלים ואילו דוקטורנט מקבל 510 שקלים לשעה, כשבמקביל, הם זכאים לפטור משכר לימוד ומלגות קיום בסך כ-50 אלף שקל בחודש. בנוסף, זכאים הדוקטורנטים גם לקרן נסיעות לחו"ל בסך 2,253 דולר בשנה.