הקמת עוד יישובים בנגב - לא טוב כמו שזה נשמע
החברה להגנת הטבע קוראת לשרי הממשלה להתנגד ביום א' לתוכנית להקים 10 יישובים חדשים בדרום. "יש לחזק את הנגב על ידי עיבוי יישובים קיימים, ולא הקמת יישובים חדשים"
החברה להגנת הטבע פנתה היום (ה') לשרי הממשלה, בבקשה להתנגד לתוכנית להקים 10 יישובים חדשים בנגב, שתובא לאישור הממשלה ביום ראשון. בחברה קוראים לשרים לדחות את התוכנית ולתמוך בתוכנית לעיבוי היישובים הקיימים.
עוד בערוץ הנדל"ן:
הישובים אמורים לקום במבואות ערד בצפון הנגב, במרחב ששטחו הכולל הוא 180 אלף דונם. מלבד הקמת היישובים, תיבחן האפשרות להקים גם אזורי תעסוקה, אתרי תיירות, דרכים ומתקני תשתיות הנדסיים. בהצעה שתובא לאישור השרי נכתב, כי המטרה היא להגדיל את היצע הדיור לתושבי ישראל ולמשוך אוכלוסיה איכותית לנגב ולדרום הארץ במטרה לחזק את אזור הפריפריה.
במכתב ששלח לשרים ניר פפאי, סמנכ"ל החברה להגנת הטבע, הוא טוען כי הקמת הישובים החדשים עתידה לפגוע בתושבים המתגוררים כיום בנגב. "מטרות חיזוק הנגב הינן מטרות חשובות וראויות ביותר, אולם להשקפתנו, החלטה להקים גוש התיישבות כפרי חדש ומאסיבי עלול לפגוע קשות בנגב ובתושביו", נטען.
"התוכנית מנוגדת לרוח המחאה"
"אין ספק כי מבחינה חברתית וכלכלית החלטה זו פוגעת באופן ישיר ועקיף בערים וביישובים הקיימים, ובראשן הערים באר שבע, ערד ודימונה", מוסיף פפאי, "כבר כיום נאבקות הערים והיישובים הקיימים למשוך אוכלוסיות חדשות ולשמור על אוכלוסיה מגוונת, ועל התושבים בעלי מעמד סוציו אקונומי גבוה".
לדבריו, "השקעת המשאבים השונים ביישובים כפריים חדשים ולא ביישובים עירוניים קיימים היא פספוס הזדמנות אמיתית למינוף רוחות השינוי בבאר שבע ובערים אחרות באזור ולניצול מעבר בסיסי הצבא לאזור". עוד הוא מדגיש, כי "החלטה זו מנוגדת לחלוטין לרוח המחאה החברתית ששורה בימים אלו בארץ, הקוראת לשינוי סדרי עדיפויות.
בחברה מוסיפים, כי לפיתוח ישובים חדשים יש גם השפעה סביבתית שלילית נרחבת, זאת בניגוד להרחבה של יישובים קיימים, שמשפיעה במידה פחותה יותר על הסביבה. "קיימות חלופות אחרות ליישובים אלו, כעיבוי היישובים הקיימים באזור באמצעות פיתוח נכון ובר קיימא. עיבוי היישובים הקיימים בנגב זו משימה לאומית, ועל כן ראוי להקצות את מלוא תשומת הלב והמשאבים לקליטת משפחות חדשות ופיתוח מקורות פרנסה בתוך הערים והישובים הקיימים".
בתנועת "רגבים", שפועלת למען "שמירה על אדמות הלאום", מסרו כי הם מביעים "תמיהה" על עמדת החברה: "בעניין התכנית להסדרת ההתיישבות הבדווית בנגב, לא נשמעה העמדה בדבר הצורך לעבות את הישובים החדשים ואילו כעת, כשמדובר על הקמת ישובים יהודים חדשים כחלק מתכנית אסטרטגית לעיבוי ההתיישבות היהודית במרחב צפון הנגב, מביעה החברה את התנגדותה למהלך", נמסר.