בג"ץ למתמחים ולאוצר: עוד שבועיים למשא-ומתן
השופט חנן מלצר אמר כי בעוד שבועיים תתקבל ההחלטה לגבי המשך הטיפול בעתירה. השופט הוסיף: "מתמחה שיבקש להתפטר אישית ובאופן אמיתי מעבודתו בבית חולים - יורשה לעשות כן"
עוד שבועיים למשא-ומתן: שופט בית המשפט העליון, חנן מלצר, הדן בעתירת הרופאים המתמחים לבג"ץ, קבע אחר-הצהריים (יום ה') כי הצדדים ישובו להידבר ויעדכנו את בית המשפט בהתקדמות המגעים בעוד שבועיים. הוא הוסיף שבשלב זה הוא לא רואה לנכון להוציא צו נוסף כלשהו, ושהוא מקווה שלטובת הכל - ההידברות תעלה יפה.
מאבק המתמחים - כותרות אחרונות ב-ynet:
- מתמחים מרמב"ם חסמו צומת: "רומסים אותנו"
- עוד מומחים מאיימים להתפטר: "משפילים אותנו"
אלפיים רופאים הפגינו בת"א: "מערכת מבזה"
השופט מלצר קבע עוד כי לאחר השבועיים הללו תתקבל ההחלטה בהמשך הטיפול בעתירה, והוסיף: "מתמחה שיבקש להתפטר אישית ובאופן אמיתי מעבודתו בבתי החולים, זאת ללא שוב (בתקופה הנראית לעין), וללא התניה כלשהי ביחס לתנאי העבודה (כולל שכר) או שיפורם – יורשה לעשות כן". בדבריו אלה התייחס השופט מלצר לששת המתמחים שעתרו לבג"צ בעצמם. מתמחה שאינו מבין השישה וירצה להתפטר - יתבקש להצטרף לעתירתם.
על אף האופטימיות המסוימת בדבריו של השופט מלצר, בקרב אנשי האוצר והמתמחים מטילים ספק אם המו"מ בשבועיים הקרובים יביא איתו תוצאות של ממש. ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "אנחנו מברכים על החזרה להידברות, לאחר שנציגי המתמחים עזבו אותה בתחילת השבוע".
מדוברות ההסתדרות הרפואית נמסר: "אנחנו מברכים על ההחלטה, שיש בה המשך הידברות ואפשרות להתפטר, כפי שהר"י ביקשה מבית הדין ומבג"צ".
מוקדם יותר היום השיב משרד האוצר לעתירה לבג"ץ. נציג המשרד הודיע כי האוצר מסכים לחזור להידברות עם המתמחים, אך הדגיש שלא יסכים לפתוח מחדש את ההסכם שנחתם עם ההסתדרות הרפואית.
בתשובה נכתב כי המדינה מסכימה לדון במתן מענק למתמחים.
גם ההסתדרות הרפואית השיבה בחיוב לבג"ץ בנוגע לחידוש ההידברות. אולם, בתשובה היא מדגישה כי אין בכוונתה לוותר על ההישגים שהושגו במסגרת ההסכם הקיבוצי ובעיקר מתכוונת לשיפור תנאי הפריפריה. כמו כן, לדעת נציגי ההסתדרות
הרפואית, "הסיכוי הטוב ביותר להשלמת ההידברות בזמן הקצר ביותר ובתוצאות הטובות ביותר יתממש במתכונת שהייתה עד כה".
בתגובה להודעת האוצר, מסרה נציגת המתמחים בבג"ץ, עו"ד טל קרת, כי "העותרים נענו להצעת בית המשפט בתום לב ואף הציעו פיתרון למשבר האמון בין הצדדים. המדינה ב-13 עמודים של תגובה נתנה את התשובה הכי מדויקת שאפשר למה הפסקת המשא ומתן טרם הגשת העתירה לא הייתה קשורה לעתירה, אלא רק להידברות שלמעשה לא הייתה".