דיון ראשון של סל התרופות: החולים התפרצו לחדר
ארגוני החולים התפרצו לדיון וקראו לחברי הוועדה להתפטר בדרישה לתוספת תקציב, לאחר שהשנה הוקצה לה התקציב הנמוך ביותר. "זהו סל לא חברתי שחייבים להוסיף עליו", אמרו
ארבעה נציגים של ארגוני החולים התפרצו לישיבה ודרשו מחברי הוועדה להתפטר במחאה על תוספת התקציב הנמוכה שהוקצה לוועדה השנה, 300 מיליון שקלים בלבד, הקטנה ביותר בשנים האחרונות. ארגוני החולים הודיעו כבר בשבוע שעבר כי הם יוצאים למאבק בדרישה לתוספת תקציב לוועדה השנה, ותוספת קבועה של 2% מדי שנה.
600 טכנולוגיות חדשות הוגשו לוועדה
את הישיבה פתח סגן שר הבריאות ח"כ יעקב ליצמן. הוא בירך את חברי הוועדה והתייחס לטענות שהושמעו על כך שהוועדה, שאמורה להגיש את מסקנותיה כבר בתחילת 2012, התכנסה בשלב מאוחר כל כך ואמר כי הוא בטוח שהיא תעמוד ביעד הזמן שלה. "משרד הבריאות מכיר בחשיבות הוועדה ויש לה גיבוי מלא לעבודה ולאישור טכנולוגיות נדרשות".
מנהל בית החולים רמב"ם, פרופ' רפי ביאר, שעומד בראש הוועדה וכיהן בתפקיד גם בשנתיים האחרונות, הדגיש כי בידיהם משימה כבדה לדון ב-600 טכנולוגיות שהוגשו לאישור ולבחור את אלו שייכנסו לסל בשנה הקרובה.
במהלך הישיבה התפרצו לחדר הוועדה ארבעה נציגים של ארגוני חולים שונים וקראו לחברים בה להתפטר ולדרוש תוספת תקציב קבועה של 2% מדי שנה ותוספת לתקציב הסל לשנה הקרובה. כבר בשבוע שעבר הודיעו ארגוני החולים על יציאתם למאבק, בעקבות תוספת התקציב שניתנה לוועדה, העומדת על 300 מיליון שקלים בלבד - התוספת הנמוכה ביותר מזה שש שנים. "כל עוד חברי הוועדה יושבים כאן ומקבלים עליהם את התפקיד זה אומר שלא תינתן תוספת תקציב", אמרו. "אנחנו לא מאשימים אותם בדבר אבל זהו סל לא חברתי שחייבים להוסיף עליו".
ח"כ ד"ר רחל אדטו (קדימה), ראש שדולת הבריאות בכנסת, חיזקה את ידיהם שחל המפגינים ואמרה כי "ועדת סל הבריאות חייבת להודיע לממשלה שמינתה אותה כי היא מתפטרת כאיש אחד, משום שגובה הסכום המוקצה לה, 300 מיליון שקלים בלבד, הוא סכום עלוב. כאשר חצי מיליון איש מפגינים בדרישה לצדק חברתי ולהפחתת יוקר המחיה במדינה – והממשלה נשארת אדישה ומשאירה תרופות רבות וחידושים רפואיים עדכניים לשימושם של עשירים בלבד – הדבר מצביע על כך שפניה של הממשלה הזו רק לריצוי העשירונים העליונים ולטייקונים
ח"כ אדטו התייחסה לבקשה להקצאת כספים מתקציב הוועדה לצורך הורדת ההשתתפויות העצמיות בטיפולים בקופות החולים, אשר הוגשה לחברי הוועדה ממשרד הבריאות. " פנייתו בכתב של מנכ"ל משרד הבריאות לחברי הוועדה, המבקשת לקצץ 10% מתקציב הסל במטרה להעביר סכום זה לצרכים אחרים, ראויים לכשעצמם, הינה הנחיה לא נכונה ולא ראויה. סל התרופות נקבע בחקיקה ומטרת התוספת הינה עדכון מדי שנה של תרופות וטכנולוגיות חדשות לטובת ולרווחת חולי ואזרחי מדינת ישראל. תקציב הסל אינו יכול לשמש מדיי שנה כקופה הקטנה של משרדי הבריאות והאוצר".
טרם התקבלה תגובת משרד הבריאות לטענות