שתף קטע נבחר

 

בלי דפ"ר מינימלי - אבל מגויסים למשטרה

דו"ח של מבקר המשרד לביטחון פנים: משטרת ישראל קיבלה לעבודה מועמדים שנכשלו במבדקים הפסיכוטכניים, או כאלה שמלכתחילה לא עמדו בדרישות. בנוסף: שוטרים הוצבו במשרות פיקטיביות. המשטרה: מיישמים את המלצות הדו"ח

שליש מהמגויסים לא עומדים בתנאי הסף, שוטרים שלא עברו גיבושון והצבות פיקטיביות במשרות שונות: דו"ח של מבקר המשרד לביטחון פנים חושף כשלים ושלומיאליות באופן שבו משטרת ישראל מגייסת כוח אדם. הדו"ח של המבקר יצחק שגב, תחת הכותרת "ביקורת בנושא תהליכי הגיוס למשטרת ישראל", מתייחס לשנים 2008-2009. על פי משרד המבקר, התייעלות בתהליכי המיון ותיקון הכשלים עליהם הצביע אמורים לחסוך למשטרה מאות אלפי שקלים בשנה.

 

כותרות נוספות בערוץ החדשות:

 

נדרשו לחסוך (אילוסטרציה, למצולמים אין קשר לכתבה) (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
נדרשו לחסוך (אילוסטרציה, למצולמים אין קשר לכתבה)(צילום: גיל יוחנן)

 

מהדו"ח עולה כי כ-35 אחוז מכלל המתגייסים למשטרת ישראל בשנים אלה לא עמדו בתנאי הסף שקבעה המשטרה עצמה. מדובר בכ-107 שוטרים שלא עברו את המבחנים והמבדקים בתהליך הגיוס, או לחלופין לא עמדו בנתוני הפתיחה הנדרשים (דפ"ר – דירוג פסיכוטכני ראשוני). כך, על פי המבקר, קרה גם בגיוסם של 14 מתוך 34 עוקבים שנכנסו לשירות במחלקת הבילוש, ו-25 מתוך 130 החוקרים.

 

כמו כן מצוין בדו"ח כי 45 אחוז מהחריגים שנמצאו לא מתאימים לשירות אחרי הגיבושון – גויסו בכל זאת. 80 נבחנים שנדחו מספר פעמים גויסו בסופו של דבר למגזר המינהלי על אף שלא התקבל לכך אישור מפכ"ל כנדרש. המבקר ציין גם שבשנים שנבדקו הוצבו שוטרים במשרות באופן לא תקין, ולעיתים נרשמו שוטרים כפעילים במשרה מסוימת, על אף שבפועל שירתו בתפקיד אחר.

 

בפרק המסקנות המליץ שגב לקבוע קווים אדומים של אחוזי מכסות לגיוס חריגים ולפיהם יתבצע הדבר רק באישור הדרגים הבכירים ביותר.

המבקר שגב שב והדגיש כי יש להקפיד ולגייס שוטרים בהתאם לתקנים בלבד, על פי הנדרש ועל פי החלטות המפכ"ל.

 

מלשכת מבקר המשרד לביטחון פנים נמסר: "משטרת ישראל החלה בתהליך יישום המלצות הדו"ח. המפכ"ל והפיקוד הבכיר במשטרת ישראל אישרו שינוי תהליכים במערך הגיוס כפי שהמליץ המבקר".

 

מהמשטרה נמסר בתגובה: "עוד בתקופת המפכ"ל הקודם החלה המשטרה בתהליך יישום המלצות הדו"ח ואושרו שינויי תהליכים במערך הגיוס. לגבי נושא ההצבות הפיקטיביות: הנושא מטופל".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אילוסטרציה. בזבוז מאות אלפי שקלים
צילום: ירון ברנר
מומלצים