שתף קטע נבחר

 

ח"כים, צופים בכם: "משמר חברתי" ליד הכנסת

אנשי מחאת האוהלים הקימו בגן הוורדים את "אוהל המשמר החברתי", שהוקם כדי לעקוב אחרי עבודת המחוקקים ולוודא שהם משרתים את האינטרס הציבורי. "הגענו למסקנה שכדאי להיות במקום שבו גורלנו מוכרע", הסבירו היוזמים

יום לפני פתיחת מושב החורף של הכנסת, הקימו אמש (יום א') כמה עשרות פעילים חברתיים את "אוהל המשמר החברתי" בגן הוורדים הסמוך, במטרה לעקוב אחר עבודת המחוקקים. לדברי מארגני היוזמה, האוהל יישאר במקומו במהלך המושב הקרוב כדי לבקר את עבודת ועדות הכנסת ולדווח לציבור על פעילות הח"כים.

 

הסיפור המלא על האיש שהחזיק את גלעד שליט

 

אסתי סגל, אחת הפעילות, סיפרה כי המאהל הוקם על-ידי פעילים שאיישו את מאהלי המחאה בחודשים האחרונים. "אני לא יודעת מה הדעות הפוליטיות של כולם, אבל כולם התקבצו סביב אותה מטרה. הכוונה היא שהעם יהיה מעורב, זה סוג של סטארט-אפ, מאז שפתחנו את האתר פונים אלינו כל יום אנשים חדשים".

 

"שלב ב' של המחאה" 

"אחרי הקיץ ואחרי שלמדנו קצת כלכלה", הוסיפה סגל, "הבנו שכל צורת חיינו נחתכת בכנסת והגענו למסקנה שכדאי להיות במקום שבו גורלנו מוכרע. הדמוקרטיה והכנסת מאוד חשובים לנו ואנחנו נהיה בוועדות ובמליאה כדי להבטיח שהעבודה מתבצעת וכדי לשמור על חברי הכנסת".

 

סגל וחבריה, כך זה נראה, למדו לעומק את עבודתם של המחוקקים. לדבריה, "לוביסטים,

ריבוי של הצעות חוק ואינטרסים פסולים מקשים על חברי הכנסת". הקבוצה הקימה אתר אינטרנט שבו אפשר למצוא את לוח הזמנים של הכנסת והוועדות. "הציבור יוכל לראות איזה נושא קרוב לליבו ואנחנו נסדיר את הכניסה לכנסת", אמרה הפעילה. 

 

לדברי ניסים עוג'ר, פעיל נוסף בקבוצה, המטרה שלו ושל חבריו היא להפגין נוכחות ולבדוק אם חברי הכנסת פועלים למען האזרחים. "אני רוצה לדעת שחבר הכנסת שנשלח על-ידי הציבור גם פועל בשם האינטרסים של אותו ציבור", אמר. לדבריו, "זהו שלב ב' של המחאה, שבמסגרתו נטפל בביטול חוק ההסדרים, חקיקת חוק יסוד זכויות חברתיות ושינוי תקציב 2012. הכל מתוך כבוד לעבודת הכנסת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הכוונה שהעם יהיה מעורב". הכנסת
צילום: רון פלד
מומלצים