שתף קטע נבחר

 

בבן גוריון חזרו ללמוד: "בבית לא יותר בטוח"

הסטודנטים פתחו את השנה באיחור של יום, רבים מהם רגילים למצב הביטחוני החריג מהצפון או מהדרום: "התרגלנו להקפצות בלילה". חברי ועדת חוץ וביטחון פגשו את משפחת ההרוג מהרקטה ושמעו: "אנחנו חיים פה בלי מיגון"

יממה אחרי שהקמפוס בבן גוריון נראה נטוש, היום (ב') האוניברסיטה כבר שקקה חיים. הסטודנטים שנשארו אתמול בבית בגלל ההסלמה בדרום החלו את שנת הלימודים האקדמית באיחור של 24 שעות, בזמן ששאר מוסדות הלימוד בבאר שבע נותרו סגורים. למרות הרגיעה היחסית, בבירת הנגב, באשדוד, באשקלון, בקריית גת ובגן יבנה לא למדו גם היום. ביתר יישובי הדרום, וכן במוסדות להשכלה גבוהה ובמעונות היום התלמידים כבר לא בילו את שעות הבוקר בביתם.

 

הילה פרץ מקיבוץ רעים, שלומדת לתואר ראשון בסוציולוגיה, אנתרופולוגיה וחינוך, לא מפחדת מהגראדים. "אני רגילה למצב מהבית. אם התחילו לימודים יום לפני או יום אחרי, זה לא קריטי מבחינתי". סשה שנייבסקי, שותפה לדירה שלומד פוליטיקה ממשל ותקשורת, סיפר כי "זו שנה ראשונה, הכל חדש, אבל נתרגל. אני גם תושב עוטף עזה, במועצה האיזורית אשכול, אז המצב הביטחוני הוא לא חדש לי. זו המציאות שחיים בה. אני לא יודע איפה יותר בטוח, באוניברסיטה או בבית".

 

פותחים שנה באוניברסיטת בן גוריון (צילום: אליעד לוי) (צילום: אליעד לוי)
פותחים שנה באוניברסיטת בן גוריון(צילום: אליעד לוי)

 

סטס סולן, שלומד לתואר ראשון בהנדסת מערכות תקשורת, הוא תושב שלומי במקור. "האיחור ביום הלימודים דווקא עזר לי. אני בא ממקום של קטיושות, אז אני מבין את המצב. הוא לא מרגש אותי. זו מציאות של שנים. מאז שאני זוכר את עצמי זה ככה. אני רק דואג לחברה שלי. התרגלתי להקפצות בלילה. זה עצוב אבל זה המצב".

 

"בגלל המצב הביטחוני ההתרגשות קצת ירדה", אמר בר קנר, תושב להבים הלומד הנדסת מכונות, "התבאסתי שלא היו לימודים אתמול, כבר הייתי מוכן. אבל אני מהדרום, אז אני רגיל לזה". ניר בר, תושב הצפון המתגורר בכפר הסטודנטים באיילים ולומד לתואר ראשון בכלכלה, התייחס על הדברים אחרת: "דווקא היום חופש היה נחמד. זו תחילת שנה, הזדמנות לעשות כמו שצריך דברים שלא עשיתי".

 

ח"כ מופז אצל משפחת ההרוג (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
ח"כ מופז אצל משפחת ההרוג(צילום: אבי רוקח)

 

הבוקר סיירו חברי ועדת חוץ וביטחון באשקלון ובאשדוד, ובמהלך הביקור הגיעו לבית משפחתו של משה עמי, שנהרג מירי הרקטה שלשום. "התגובה שלנו צריכה להביא להפסיק את הירי ולא לאפשר למיליון איש להיות בני ערובה", אמר יו"ר הוועדה, שאול מופז.

 

בני משפחת עמי אמרו לחברי הוועדה כי בשכונה הוותיקה בה מתגוררים הוריו אין כלל מיגון. "כשבני המשפחה ישבו לשבעה לאחר שבנם נהרג, הם שמעו אזעקה בלילה אבל לא היה להם לאן ללכת", אמר הגיס יוסף. האחות זהבה זעמה: "אנחנו חיים פה בלי מיגון. אלו חיים בלתי אפשריים". אחיו גלעד תהה: "אני לא מבין למה לא היתה כיפת ברזל ואיך היא לא פעלה?". חלק מחברי הוועדה ניסו להסביר לו על התקלה במכ"ם, אך את בני המשפחה זה לא שכנע.

 

חברי הוועדה נכחו לפני כן בדיון בעיריית אשקלון, שם טען ראש העיר שדרות דוד בוסקילה כי אשקלון הופכת אט אט לשדרות. "הבעיה העיקרית היא הפגיעה בנפש. אני שומע שהגיעו נפגעי חרדה ואני יודע שאלה האנשים שחייהם לא יהיו כבעבר". ראש העיר אופקים צביקה גרינוולד הוסיף: "פיקוד העורף עשה סקר ומצאנו 110 ילדים שהם נפגעי פוסט טראומה. על פי ההערכה שלנו המספר האמיתי הוא מעל 300".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האוניברסיטה לא ריקה
צילום: אליעד לוי
חזרו גם למדשאות
צילום: אליעד לוי
מומלצים