אחרי המתנה של שנים: מכשיר MRI נוסף בדרום
במשך שנים שירת את חצי מיליון תושבי הדרום מכשיר MRI אחד בלבד. היום השיקה אסותא מכשיר נוסף, שיעבור באמצעות ניידת בין באר שבע, דימונה ואילת. המפעילים מבטיחים: אם יהיה צורך נפעיל אותו 24 שעות - כדי שלא יהיו תורים ארוכים
בשורה לתושבי הדרום: היום (ג') הושקה בדימונה ניידת MRI, לאחר המתנה של שנים ארוכות. הניידת תעבור בין הערים באר שבע, דימונה ואילת, ותאפשר לתושבי הדרום לעבור את הבדיקה החשובה קרוב לבית. השקת הניידת צפויה גם להקטין את התורים הארוכים לבדיקה בבית החולים "סורוקה" בבאר שבע, שלעיתים אורכים חודשים.
עוד על אפליית הפריפריה בבדיקות MRI:
- MRI: מדוע תושבי הפריפריה מחכים חודש לתור?
- למרות ההבטחות - עדיין מחכים ל-MRI חצי שנה
בשל התורים הוחלט: 6 מכשירי MRI - לפריפריה
כיום פועלים בארץ 13 מכשירי הדמיה בלבד מסוג MRI, מרביתם באזור המרכז. המכשירים מאפשרים אבחון רפואי משופר, בין השאר לגידולים סרטניים, מומים עובריים מוחיים ופתולוגיות נוספות, אך תורי ההמתנה לבדיקה ב-MRI נחשבים לארוכים ביותר ועלולים לסכן חיים.
כבר שנים ארוכות שתושבי דרום הארץ שנזקקו לאבחון רפואי באמצעות מכשיר MRI נדרשו להגיע לבית החולים "סורוקה" בבאר שבע. כעת הם יוכלו לקבל את השירות קרוב לביתם. "אסותא" השיקה בדימונה את ניידת ה- MRI היחידה בדרום, בעלות של 2.2 מיליון שקלים.
הניידת החדשה תשרת כחצי מיליון מתושבי האזור ותפעל בבאר שבע, דימונה ואילת. הניידת תפעל כשירות ציבורי בשיתוף עם קופות החולים, כך שהבדיקה לא תהיה כרוכה בתשלום נוסף. "אם יהיה ביקוש לכך נפעיל את הניידת 24 שעות ביממה על מנת לעמוד בעומס ולמנוע מצב של היווצרות תורים ארוכים", אמר יו"ר אסותא פרופ' שוקי שמר.
"פערי הבריאות בין המרכז לפריפריה במשך עשרות שנים הם גדולים ובלתי נסבלים", אמר המשנה לראש הממשלה, סילבן שלום, בהשקת ניידת ה-MRI. "לא יעלה על הדעת שתושבי הנגב והגליל יהיו מקופחים מבחינה בריאותית ביחס לתושבים שגרים במרכז. אנו מובילים בימים אלו הקמת בית חולים שני בנגב אשר
יביא לתוספת מיטות ולשיפור שירותי הבריאות הניתנים לתושבי האזור".
אחת הבדיקות שניתן יהיה לבצע בניידת היא MRI שד, הבדיקה המדוייקת ביותר לאבחון סרטן השד, שלא הייתה זמינה עד כה לתושבות הדרום. "כתושב הדרום וכמי שניהל את סורוקה בעבר המחסור בשירותים רפואיים באזור מוכר לי היטב", הוסיף מנכ"ל אסותא ד"ר חי-עם. "מספיק להשוות את מספר מכשירי ה- MRI במרכז הארץ למכשיר הבודד הנמצא כיום בסורוקה ומשרת את כל תושבי הדרום. הניידת לא רק תמנע נסיעה מיותרת למרכז הארץ, אלא גם תגביר את זמינות הבדיקות. אני רואה זאת בגאווה כחלק מהשליחות שלי לפריפריה, בפרט שמדובר בשירות ציבורי שזמין לכל האוכלוסייה".
מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' רוני גמזו הוסיף כי "מדובר בהפעלה של שירות רפואי חיוני שמשרת את תושבי הפריפריה. הלוואי וכל ספקי השירות הפרטיים יעתיקו את מערך השירותים לדרום ולצפון כדי לצמצם את הפערים".