בלי מיקסר ובלי קושי: לחם גורמה להכנה עצמית
החיים מספיק קשים גם בלי מיקסר. ז׳וליאן הרמיט, מומחה הלחם של ארקפה, מכין באופן ידני, שלב אחרי שלב, לחם גורמה עם זיתים, גבינה או צימוקים. וזה הרבה יותר קל ממה שנדמה
אין כמו ריח של לחם ביתי עם מעטה פריך, שממלא את הבית בניחוחות משכרים. בעולם מושלם כולם היו מכינים את הלחם שלהם בבית, מוצר איכותי וזול להכנה, אבל מה לעשות שלא לכולם יש מיקסר, וו לישה ושלל אביזרי אפייה. אחרים פשוט מפחדים מהמכשיר, ובינינו - עם המסיביות שלו והרעש שהוא עושה, אז גם קצת בצדק.
עוד בערוץ האוכל
לטובת הטכנופובים ושונאי המיקסר, ביקשנו מז'וליאן הרמיט, האופה הראשי של ארקפה, להכין עבורנו לחם בשיא הקלות וללא כל מכשיר, חוץ מתנור כמובן. התוצאה - לפניכם.
הלחם של ז'וליאן
המתכון הקלאסי של ז'וליאן הרמיט, האופה הראשי של רשת ארקפה
המרכיבים (ל-2 כיכרות):
500 גרם קמח ללחם (שטיבל 2)
320 גרם מים
12 גרם מלח
15 גרם שמרים טריים
150 גרם גבינה מגוררת, זיתים, אגוזים או צימוקים - אופציונאלי
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמח והמלח בקערה.
- בקערה נפרדת, ממיסים את השמרים במים.
- מוסיפים את המים עם השמרים לקמח, מערבבים ולשים ביד במשך 8 דקות. לקראת סוף הלישה מוסיפים את התוספות (גבינה, למשל).
- מכדררים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת מעט ומכסים במגבת לחה. מתפיחים את הבצק למשך 30 דקות.
- מחלקים את הבצק ויוצרים שני כדורים. מניחים לבצק לתפוח שוב במשך 30 דקות.
- מגלגלים כל כדור לצורת לחם - כלומר, לאליפסה מאורכת ומניחים על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה למשך שעה וחצי.
- מורחים בעזרת מברשת מעט מים על פני הלחם, חורצים שני חתכים אלכסוניים בכל כיכר ואופים במשך 22 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
- מצננים על רשת בטמפרטורת החדר.
טיפ: מעוניינים להכין לחם מקמח מלא? מוסיפים 10% לכל אחד מהמרכיבים שאינו הקמח (כלומר 350 גרם מים, 13 גרם מלח ו-20 גרם שמרים טריים), לשים 10 דקות ואופים למשך 24 דקות. השאר הוא בדיוק לפי הוראות המתכון לעיל.